Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Sibirska čaga: v Sloveniji izkoriščeno ime za ustvarjanje dobička, v Rusiji uradno zdravilo proti raku!

Sibirska čaga: v Sloveniji izkoriščeno ime za ustvarjanje dobička, v Rusiji uradno zdravilo proti raku!

Katera je prava čaga in kaj je res? Vsekakor je čas za resnico, zato vam danes posredujemo osnovne informacije, na osnovi katerih boste znali izbrati tisto sibirsko čago, ki vsebuje vse potrebne učinkovine za izjemne učinke. 

Čaga  je črna drevesna parazitska goba, ki navadno raste v severnih predelih na brezah (Betula pendula). Je sterilna oblika glive Ionantus obliquus, ki napada le debla živih dreves. 

Parazitira le na tistih mestih dreves, kjer je les poškodovan, npr. v raznih razpokah in tam kjer so drevesa polomljena.  Za ustrezen farmakološki učinek so potrebne izredno nizke temperature pod - 40 oC, zato je najbolj zdravilna tista čaga, ki raste v Sibiriji.   

V Rusiji je čaga uradno zdravilo proti raku, uporabljajo pa jo tudi v  ljudskem zdravilstvu, saj ji pripisujejo čudežno delovanje.  Klinične študije kažejo na izjemen uspeh pri zdravljenju raka na prebavilih   in pljučih, boleznih srca in ožilja ter diabetesa. 

Čaga v naravi parazitira le »bolna« drevesa in enak način »obnašanja« ima tudi v človekovem organizmu. Napade le bolno celico, tkivo ali organ, kar kaže na dejstvo, kako zelo modra je narava.   

Analize različnih vrst čage, ki rastejo tudi na drugih  listavcih, ne le na brezi, so pokazale, da ima daleč največjo zdravilno moč prav čaga, ki raste na brezah. 

Zato so pri proučevanju sestavin, ki jih čaga vsebuje (vodotopne kromogene,  čagino kislino, polisaharide, flavonoid inotodion, alkaloide, lignin, celulozo, steroidne in pterinske sestavine, organske kisline, triterpenske kisline, proste fenole, silicij, železo, aluminij,kalcij, magnezij, natrij, cink, baker,mangan in kalijeve soli)  posebno pozornost namenili tisti sestavini, ki se nahaja le v čagi z brez. 

Gre za nova odkritja, ki so zaenkrat še »skrivnost« ruskih in kitajskih znanstvenikov, verjetno pa gre za namerno prikrivanje izjemnih zdravilnih sposobnosti čage s strani farmacije, ki z dragimi zdravili proti raku obvladuje medicino in stremi predvsem k dragemu in dolgotrajnemu zdravljenju, ne pa k hitri in dokončni ozdravitvi, kar omogoča čaga..

Znanstveniki zdravilni učinek čage pripisujejo betulinski kislini. Ime izhaja iz latinskega poimenovanja za brezo – betula. Torej gre za sestavino, ki jo čaga črpa iz breze, katero parazitira. Čaga ima tako izjemno moč, da v devetih letih brezo dobesedno izsesa, tako da breza propade, čaga pa nakopiči vso njeno moč in koncentrira vse zdravilne substance. Zaradi njenega zunanjega izgleda in dejstva, da brezo uniči, čago imenujejo tudi rak breze. 

 Leta 1995 so  ruski znanstveniki po dolgoletnih kliničnih študijah potrdili, da je prav betulinska kislina selektivni inhibitor (zaviralec)   melanoma, torej ene najtežjih oblik raka (kožni tumor iz melanocitov - celic, ki vsebujejo temni pigment), ki je do tedaj veljal za neozdravljivega. 

Nadaljne klinične študije so tudi pokazale, da je ta čudežna goba sposobna povzročiti  apoptozo - programirano celično smrt v človeškem melanomu tako in vitro ( v laboratoriju) kot in vivo (na živih bitjih). Ugotovitev je bila fascinantna, saj je do tedaj veljalo, da rakava celica nima sposobnosti apoptoze kot jo ima vsaka zdrava celica – torej rakava celica je nekako nesmrtna, saj nima programa za celično smrt.   

Zaradi izjemnih rezultatov ruskih znanstvenikov so delovanje čage pričeli proučevati tudi na ameriškem Nacionalnem inštitutu za raka, kjer v tej smeri  poteka poseben  razvojni program. 

Raziskave kažejo, da je betulinska kislina  aktivna proti neuroektodermalnim tumorjem (nastanejo iz embrionalnega periferno živčnega tkiva)  kot so neuroblastom, medulloblastom, - tumorji embrionalnih, razvojnih živčnih celic -  Ewing tumorju- kostni tumor, ki zraste pri otrocih) in pri malignih možganskih tumorjih, raku jajčnikov in maternice, levkemiji , pri ploščatoceličnem raku glave in vratu (celičnih vrst SCC25 in SCC9).

 

 Maria Ana Kolman

Črna sibirska čaga iz Altaja

Čaga zavzema prvo mesto na lestvici ORAC, ki klasificira rastline in gobe po …

118,00

Sorodne objave

5 naravnih pomočnic pri bolečinah

Statistike kažejo na kar 58-% porast uporabe protibolečinskih sredstev v zadnjih 10 letih. Ampak zdravila niso edina …

Goba, ki bi jo morali uživati srčno-žilni bolniki!

Cordyceps militaris ali kokonov glavatec ima večtisočletno zgodovino medicinske uporabe v nekaterih predelih Azije. Ime …

Pomanjkanje vitamina D in pojav različnih infekcij, kot sta gripa in pljučnica! Kaj je res?!

Znanstveniki so izračunali, da je povprečna oseba na soncu le 5 % časa, kot ga je na soncu preživel človek pred 100 …

Nazaj

Komentarji

Komentiral Amira |

Potrebujem sibirsko čago xa očeta po operaciji pljuč

Komentiral Zalka Lendero |

Verjamem, da je sibirska čaga zelo dobro raziskana goba, ki zdravi mnoge bolezni posebno raka. Vesela sem da objavljate je
informacije o tem čudovitem naravnem zdravilu zelo pa sem razočarana ker za slovenske rakave bolnike sibirsko čago prodajate po tako visoki ceni. Sama sem imela srečo, da sem si čago lahko uvozila direktno iz Rusije (litersko pakiranje) po mnogo mnogo nižji ceni, kar nekajkrat ceneje. Razumem, da moraš zaslužit in kriti vse stroške če imaš podjetje, vendar je tako "odiranje" bolnih ljudi etčno in moralno nesprejemljivo. Razočarana sem tudi nad samo oddajo, ki sem jo rada pogledala zdaj pa je zame zgubila vsako verodostojnost. lp Zala

Komentiral Mirjana |

Pozdravljena ga. Zalka Landero,
bi mi lahko prosim zaupali vaš email za več informacij glede uvoza čage in Rusije. Tudi mi bi jo namreč zaradi bolezni v družini potrebovali. Hvala in lep pozdrav,
Mirjana

Komentiral Mateja Žan |

žž

Komentiral andreja |

Kje lahko naročimo sibirsko čago - izdelek, ki je na sliki .

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.