Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Drugačni napitki za več energije (RECEPT)

Drugačni napitki za več energije (RECEPT)

Prazna baterija? Tako ali drugače, nič neobičajnega … Ampak tokrat bomo govorili o nizkih obratih naših teles, ne tehnoloških naprav, jasno. Se zbujate utrujeni, namesto spočiti? Vam kronično primanjkuje energije in ste konstantno na kavicah ali energijskih pijačah? 

V tokratni Hipokratovi kuhinji vam pokažemo tri recepte, za katere nam boste gotovo hvaležni. V Hoferju smo opravili nakupe in nabavili sestavine za 3 naravne, zdrave in poživljajoče napitke, s katerimi ne boste izčrpali svojih nadledvičnih žlez, boste pa kljub temu zaznali postopen in dolgoročen porast energije.

Za popolni začetek dneva lahko svojo kavo nadomestite s toplim napitkom iz sončničnih semen in kokosa. Sodobni človek se sramuje svoje utrujenosti in si tudi težko dopusti, da kdaj enostavno nima energije za nič. Kaj naredimo takrat? Posežemo po xy-ti kavici. S tem pa še bolj izčrpamo svoje nadledvične žleze, ki izstiskajo še zadnje kapljice stresnega hormona (kortizola), zaradi katerega se umetno počutimo bolje. 

Več o tem, zakaj je bolje jutranjo kavo nadomestiti z limonado, si lahko pogledate v posnetku tukaj.

Sončnična budnica s kurkumo

Zakaj smo dodali črni poper? 

Črni poper je pomemben zato, da poveča biorazpoložljivost oz. absorpcijo kurkume! 

Kurkuma oz. kurkumin v kurkumi deluje protivnetno – ta napitek bo super tudi za vse, ki imate razne bolečine, razne -itise (artritis). 

 

Sončnična semena namočite v vodi in pustite stati čez noč. Zjutraj jih sperite in odcedite. V blender dajte sončnična semena, kokos in štiri skodelice vode. Zmešajte. Maso iztisnite čez kuhinjsko krpo (da dobite mleku podobno teksturo). Tekočino prelijte v blender,  dodajte preostale sestavine (kurkumo, ingver, cimet, vanilijo, kardamom, poper in sol) ter zmešajte. Pripravljeno mešanico lahko rahlo segrejete ali pa jo popijete mrzlo. 


Čija limonada z ingverjem

Sestavine damo v blender in jih zmešamo. Prelijemo v kozarec in spijemo. Zelo preprosto, a učinkovit in zdrav način za več energije.

Priprava kurkumine oranžade je zelo preprosta, le zmešamo pripravljene sestavine, prelijemo v kozarec in uživamo ob energijskem napitku.

Obe pijači (limonada in oranžada) tudi dobro hidrirata. Velika verjetnost za utrujenost in za pomanjkanje energije je namreč tudi to, da premalo pijemo. Kava in sladke pijače namreč dodatno dehidrirajo in dehidrirano telo pač ne more funkcionirati. Se pravi najprej kozarec, dva vode.

IMUNSKA MOČ

IMUNSKA MOČ

Paket je namenjen celostni podpori imunskega sistema.

99,37
93,77
-5,60

Sorodne objave

Tedenski jedilnik in Hofer nakupovalni seznam za januar

Za vas smo naredili velik korak k zdravi prehrani, h kateri imamo v januarskem času več motivacije. Celoten jedilnik in …

Popoln obrok za ženske z endometriozo (RECEPT)

Endometrioza je bolezen, ki prinaša vrsto preglavic, ki onemogočajo svobodno in lahkotno življenje marsikatere ženske. …

Sladica, ki bo obnovila zaloge omega-3 (RECEPT)

Kaj imajo skupnega ribe in čija, lanena, konopljina semena? Vse vsebujejo veliko omega-3. Ja, če ste mislili, da so …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.