Boste postavljali smrečko? Ne pozabite na energijski ritual čarobnega ključa, ki vam ga podarimo ob vsakem nakupu nad 70 eurov. Obstaja vsaj 14 različnih ključev, zate ga izberemo povsem intuitivno. Ko ga prejmeš, greš v gozd in položiš roke na drevesno deblo za 2 minuti in dihaš. Nato vzemeš v roke čarobni ključ, se nasloniš na drevo, zapreš oči in prosiš kozmične energije, da v letu 2024 odprejo vrata na želeno področje ...

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Ščitnica in svetlobna terapija: fitobiostimulacija

Ščitnica in svetlobna terapija: fitobiostimulacija

Ščitnica je majhen, a izjemno pomemben organ v našem telesu. Skrbi za številne funkcije, vključno z uravnavanjem presnove, rastjo, razvojem in delovanjem različnih organov. Težave s ščitnico lahko privedejo do različnih zdravstvenih izzivov, vključno s težavami s spanjem, utrujenostjo in težavami s telesno težo.

Zanimivo je, da lahko svetlobna terapija ali fitobiostimulacija igrajo vlogo pri uravnavanju delovanja ščitnice. V tem članku bomo raziskali, kako lahko ta terapija koristi vaši ščitnici.

Kako deluje svetlobna terapija za ščitnico?

Svetlobna terapija za ščitnico, znana tudi kot fitobiostimulacija, vključuje izpostavljanje telesa svetlobi določene valovne dolžine. Ta svetloba se absorbira v kožo in tkiva ter spodbuja delovanje mitohondrijev, ki so "energetske centrale" celic. Svetloba spodbuja proizvodnjo energije in pripomore k uravnavanju različnih biokemičnih procesov v telesu, kar vključuje tudi delovanje ščitnice.

Kako svetlobna terapija vpliva na ščitnico?

  • Uravnavanje hormonov: Ščitnični hormoni so ključni za delovanje telesa. Svetlobna terapija lahko vpliva na hipotalamus in hipofizo, ki sta odgovorna za uravnavanje ščitničnih hormonov. To lahko prispeva k boljšemu delovanju ščitnice.
  • Izboljšanje metabolizma: Ščitnica igra vlogo pri uravnavanju presnove. Svetlobna terapija lahko spodbudi presnovne procese v telesu, kar lahko prispeva k izboljšanju metabolizma.
  • Upravljanje stresa: Svetlobna terapija lahko vpliva na zmanjšanje stresa in sprostitev, kar je ključno za zdravje ščitnice. Povezanost med stresom in težavami s ščitnico je dobro dokumentirana.

Prednosti svetlobne terapije za ščitnico

  • Izboljšanje energije: Pravilno delujoča ščitnica lahko prispeva k višji ravni energije. Svetlobna terapija lahko pripomore k uravnavanju delovanja ščitnice in posledično k višji energiji.
  • Upravljanje telesne teže: Težave s ščitnico lahko vplivajo na telesno težo. Svetlobna terapija lahko pripomore k boljšemu uravnavanju telesne mase.
  • Izboljšanje spanca: Ščitnične težave lahko vplivajo na kakovost spanja. Svetlobna terapija lahko spodbudi bolj uravnotežen cirkadiani ritem, kar lahko izboljša kakovost spanja.

Kako vključiti svetlobno terapijo v vsakdanjik?

  • Določite čas: Izpostavljanje svetlobi najbolje deluje zjutraj. Določite si čas, ko boste vsak dan izpostavljeni svetlobi za najboljše rezultate.
  • Izberite pravo svetlobo: Uporabite svetlobne naprave z ustreznim spektrom valovnih dolžin. Rdeča in modra svetloba sta pogosto uporabljeni za fitobiostimulacijo.
  • Rednost: Pomembno je, da svetlobno terapijo izvajate redno, da dosežete želene rezultate.

Zaključek

Svetlobna terapija ali fitobiostimulacija lahko igra pomembno vlogo pri uravnavanju delovanja ščitnice. Uravnotežena ščitnica je ključna za naše celotno zdravje.

Pri ščitnici bo zadostovala uporaba manjšega LED panela za svetlobno terapijo.

 

Več o svetlobni terapiji si poglejte tukaj: Rdeča svetlobna terapija koristi zdravju: učinki na telo (fotobiostimulacija)

Sorodne objave

Video knjižnica za ženske v menopavzi!

Menopavza je naravno obdobje v življenju ženske, ko se konča njena menstruacijska cikličnost, kar običajno nastopi med …

Kaj moraš piti in jesti za mirne živce?

Za ohranjanje mirnih živcev in dobrega duševnega zdravja je pomembna mentalna vadba, gibanje, prave navade, uravnotežena …

Fotobiostimulacija ali Red Light terapija, terapija z rdečo svetlobno terapijo in bližnja infrardeča terapija

Razumevanje rdeče svetlobne terapije in bližnje infrardeče terapije Rdeča LED svetlobna terapija je postala ena izmed …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.