Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

S črno čago in elevterokokom v boj proti raku!

S črno čago in elevterokokom v boj proti raku!

Ruska medicina pri zdravljenju uporablja podporo: črno sibirsko čago in elevterokok, ki zmanjšujeta stranske škodljive učinke kemoterapije.

 

Čaga je eden tistih naravnih proizvodov, ki mu sodobne klinične študije namenjajo veliko pozornost- ne le zato, ker nadomešča pogosto neuspešno in drago kemoterapijo, ampak predvsem zato, ker deluje kot močna zaščita pred obolevanjem za rakom, obenem pa odpravlja škodljive učinke kemoterapije in obsevanja. Čaga zavzema prvo mesto na lestvici ORAC, ki klasificira rastline in gobe po antioksidativni vrednosti. Najbolj cenjena je sibirska čaga, ki  raste na področju Gornjega Altaja v težkih življenjskih pogojih in ima kot potrjujejo primerjalne klinične študije kar 12-krat močnejši terapevtski učinek kot čaga iz nižinskih področij.

Čaga se je izkazala za zelo učinkovito v podpiranju standardnih zdravljenj raka, kot je kemoterapija in obsevanje. Lahko kompenzira uničujoče posledice teh zdravljenj na imunski sistem (stranski učinki kot so: nespečnost, slabost, zmanjšan apetit...- ti pogosto ogrožajo imunski sistem obolelega). Čaga pomaga pri preprečevanju metastaze (rakave celice, ki potujejo po krvnem obtoku morajo biti nevtralizirane preden lahko prizadanejo še drug del telesa). Čaga bistveno pripomore h kakovosti življenja med in po zdravljenju.

 

Raziskovalci trdijo, da bi naj imela sama čaga sposobnosti zdravljenja raka, sploh v začetnih fazah raka. Betulinska kislina in nekateri od prisotnih fitosterolov so pokazali sposobnost direktnega uničenja rakavih celic. Kako natačno pa to poteka pa je predmet večih teorij. Torej, čaga ima oboje- indirektne (tako, da spodbuja imunski sistem, da se bori z rakavimi celicami) in potencialne direktne (tako, da povzroča apoptozo- je eden od tipov programirane celične smrti. Znana je tudi kot celična smrt tipa I ali fiziološka celična smrt.) sposobnosti zdravljenja raka. Antitumorsko aktivnost je bila najdena le v izvlečkih pripravljenih z dolgotrajnim segrevanjem ali vrenjem, infuzije pripravljene s strganjem surovega materiala pa niso bile aktivne proti testiranim tumorjem.

 

Katera sibirska čaga je tista, ki je v Rusiji znana kot uradno zdravilo proti raku?

 Jasno je že, da čaga zavzema prvo mesto na lestvici ORAC, ki klasificira rastline in gobe po antioksidativni vrednosti.

Pogoji, ki jih mora sibirska čaga izpolnjevati, da bi imela tako izjemen učinek, pa so sledeči:

  1. Najbolj cenjena je sibirska čaga, ki  raste na področju Gornjega Altaja v težkih življenjskih pogojih in ima kot potrjujejo primerjalne klinične študije kar 12-krat močnejši terapevtski učinek kot čaga iz nižinskih področij. 
  2. Prava sibirska čaga  mora imeti ustrezen certifikat,ki dokazuje njen izvor in kakovost.
  3. Največji terapevtski učinek ima čaga, ki jestara več kot 9 let in ki raste na brezah v južnem delu Sibirije oz. na Altaju na nadmorski višini 1500m, kjer pozimi temperature padejo pod  50 stopinj.
  4. Kateri del čage se uporablja? Največ betulinske kisline, ki je bistvena pri zdravljenju je v črnem sloju,ki pa je neprimerljivo dražji, kar Maria Ana opisuje tudi v video spodaj. Vsi namreč uporabljajo notranji del čage, zato je črna sibirska čaga iz Altaja, ki jo najdete spodaj edina na svetu, ki uporablja samo zunanji del! 

 

Črna sibirska čaga iz Altaja je edina na svetu, ki ima ustrezen certifikat in izhaja iz črnega dela čage, za kar gre izjemna zahvala Mariji Ani Kolman, izjemni poznavalki sibirske fitomedicine, ki vse več časa preživlja v Sibiriji.

 

Nenavadno ime  elevterokok pomeni »prost ali osvobojen kokov«. Poimenovanje odraža sposobnost rastline, da sodeluje pri zdravljenju mikrobnih okužb s tem, da krepi imunski sistem. Najbolj zdravilen je koren, ki vsebuje saponin panaksin, glikozide, aminokisline, eterično olje s panacenom, estrogenom podobne hormone, vitamine B1, B2, B12, folno kislino, pantotensko kislino, fitosterole, smolo, škrob, encime in rudninske snovi. Zadnje študije kažejo tudi na zdravilnost ostalih delov rastline.  Najpomembnejše je delovanje elevterokoka na povišanje telesne odpornosti, veliko pa obetajo tudi rezultati pri zdravljenju raka. Pozitivno deluje na duševno ravnovesje, odpravlja depresijo, nespečnost, utrujenost, pregorelost, krepi psihične in fizične sposobnosti. Pomaga pri zdravljenju škodljivih stranskih učinkov, ki so posledica obsevanja, pri vnetnih obolenjih, sladkorni bolezni, pri znižanju ravni belih krvnih telesc. Zmanjšuje zastrupljenost organizma z alkoholom in kemoterapijo. Je preventivno sredstvo proti prehladu in drugim virusnim okužbam. Krepi vid in sluh, je tudi zdravilo proti impotenci, revmi in revmatoidnem artritisu. Na osnovi ugotovitev različnih študij elevterokok uvajajo v onkološko zdravljenje. Dokazano je namreč, da je možnost nastanka malignih tumorjev pogostejša pri ljudeh, katerih organizem je oslabljen. Ekstrakt elevterokoka s svojim krepčilnim delovanjem preprečuje nastanek malignih obolenj in metastaz, pomaga pa tudi pri odpravljanju stranskih učinkov visokih doz obsevanja.

 

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.