Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Rituali z vodo za čiščenje, umirjanje uma in osvobajanje negativnih čustev

Rituali z vodo za čiščenje, umirjanje uma in osvobajanje negativnih čustev

Voda se že od nekdaj uporablja tudi obredno. Brez vode ni življenja, povezava s tem dragocenim virom pa nam lahko očisti tudi um, telo in dušo. 

 

To so preprosti, a močni vodni rituali, ki bodo očistili energijsko telo, umirili um ter vam pomagali vzpostaviti vez s seboj in naravo. 

 

1. Izrazite hvaležnost za vodo, ki jo pijete.

Vsaj enkrat dnevno zavestno popijte kozarec vode. Uporabite stekleno posodo, ki odseva čistost in preprosto lepoto vode ter ob vsakem požirku občutite hvaležnost. Predstavljajte si, kako gre voda skozi vas ter čisti in hrani vsako celico.

 

2. Spiranje negativnih energij

Nekateri zelo zlahka absorbirajo energijo drugih ljudi. In eden od načinov, kako očistiti dnevne dogodke, energije in čustva, je bodisi hitri piling ali kopel s slano vodo (pred spanjem). Če soli dodate še kapljico eterične olja bosvelije, bo čiščenje še intenzivnejše. 

 

3. Uporabite vodo za izpiranje stresa

Eden od načinov za umirjanje je, da si med umivanjem rok predstavljate, kako stresne situacije tečejo v odtok.

 

5. Ritual zajemanja vode na izvirih

K vodi pristopimo mirno ter jo zajamemo v dlani. Z mislimi hvaležnosti in ljubezni popijemo 3 dlani vode, nato vodo znova zajamemo ter si z njo očistimo avro. Še enkrat zajamemo vodo ter jo s hvaležnostjo in ljubeznijo popijemo. Na kancu se tudi zahvalimo. Ko zajemate vodo na izvirih, jo torej zajemajte s hvaležnostjo in ljubeznijo. Najboljša je sicer ledeniška voda, a Maria Ana nam je zaupala trik: vodo z izvira dajte za nekaj časa v zamrzovalnik – tako se boste približali kvaliteti ledeniške vode. Najboljši datumi za zajem izvirske vode v letu 2022: 15.8., 10.9., 6.10., 1.11., 27.11., 23.12.- na večer pred datumom in na datum do poldneva*. 

6. Rituali v morju

Bosi hodite po plaži in zavestno doživjajte vse občutke, ki jih prejemate prek stopal. Vdihnite morski zrak, prosite za razpustitev negativnih čustev in se potopite v morje. Morje bo očistilo energijsko telo in avro. 

 

7. Rituali ob rekah ali potokih

Reke in potoki imajo posebno zdravilno in očiščevalno energijo. Dovolj je že sprehod ob tekoči vodi. Lahko pa sedete na brežino in zaprete oči ter poslušate zvok potoka ali reke. Odprite oči in poglejte okoli sebe. Vadite pozornost, tako da se popolnoma osredotočite na okolico – na tok vode, na njen zvok, na občutke v telesu, na tisto, kar slišite v daljavi …

 

8. Terapija z negativnimi ioni ob slapu

Pojdite ob slap in opazujte njen deroči spust. Zaprite oči ter pozorno prisluhnite vsem zvokom. Če je mogoče, položite dlan pod slap in usmerite pozornost na svoje telo. Poškropite si obraz ali pa si samo predstavljajte ta slap, ki teče skozi vaše telo in vas čisti. Nato odprite oči in ostanite nekaj trenutkov ob slapu, hvaležni za novo izkušnjo. V bližini slapov je tudi ogromno negativnih ionov, ki vplivajo na delovanje vseh organov in zagotavljajo trdno fizično zdravje. Več o tem, kako delujejo in kako jih vnesti v zaprte prostore, preberete TUKAJ. 

 

 

Klepetovi vikendi za osebno rast

Divji vikend na Bledu (taborjenje pod zvezdami)

Duhovne počitnice v Egiptu

Vikend za dame 55+: zdravje, lepota in duhovnost

Vikend tekoči post in samonegovanje ob mlaju na eko kmetiji

Vikend na off v objemu neokrnjene narave

Montessori oddih za mamice z malčki

PRIPOROČAMO TUDI OGLED SPODNJEGA VIDEA 

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.