Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Resnice in zmote o kandidi: je problem v zakisanosti?

Resnice in zmote o kandidi: je problem v zakisanosti?

Glivica kandida živi v človeškem telesu in je v določenem obsegu prisotna pri vseh ljudeh, težava pa nastane, ko se začne pretirano množiti. Všeč so ji topla in vlažna mesta, zato se običajno zadržuje v ustih, črevesju, želodcu in nožničnem kanalu. Na njen pretiran razvoj lahko vpliva marsikaj, od diabetesa, stresa in zmanjšane imunosti do dolgotrajne uporabe antibiotikov in slabe prehrane. 

Najbolj tipični vzroki za pretirano razraščanje kandide so: 

 

Simptomi, ki kažejo, da imate kandidazo 

  • močna neprestana želja po uživanju ogljikovih hidratov ter sladkih živil,

  • prebavne težave (zaprtost, napetost, napihnjenost itd.), 

  • hladne noge in roke,

  • težave s koncentracijo, motnje spomina,

  • razpoloženjska nihanja, razdražljivost, depresija,

  • vaginalne okužbe, okrepljen beli tok, okužbe sečil,

  • srbenje danke ali vagine, 

  • občutek neprestane utrujenosti ...

Potrpežljivost in vztrajnost sta v boju proti kandidi nujni, saj se zgodi, da se kljub temeljitemu zdravljenju ta nadležna gliva kmalu vrne. Da bi bilo zdravljenje čim bolj uspešno, prilagodite svojo prehrano.

Kaj narediti? 

Kot prvo izločite vse vrste sladkorja, kvasa, bele moke, gob, kofeina, suhega sadja, sira, arašidov in zlasti alkohola ter zmanjšajte količino mleka in sadja. Prehrana naj vključuje česen, olivno olje, kurkumo in sodo bikarbono. 

 

 

Preverite tudi antikandidne jedilnike → kliknite tukaj. 

 

  1. Antiparazitna kura, npr. program po dr. Huldi Clark, kura s pelinom v prahu, oljem klinčkov in tinkturo črnega oreha, receptura dr. Korepanova (lisičke, klinčki in skorja trepetlike). 

  1. Probiotična kura: probiotiki so nepogrešljiv in najbolj ključen del programa zdravljenja kandide. Dober probiotik lahko upočasni in zavre razraščanje kandide. Probiotiki napadejo glivice, tako da obnovijo črevesno floro, nadomestijo dobre bakterije, ki so bile izgubljene, ko se je v prebavnem sistemu razrastla kandida, zavirajo rast kandide. Probiotična kura naj traja vsaj 2 meseca (lahko pa,  glede na stopnjo okuženosti s kandido, tudi 6 in več mesecev). 

  1. Problem je tudi zakisanost. Če so prisotni nakopičeni toksini v telesu, se razstrupite. Kako? Z veliko zelenolistnate zelenjave in razkisanjem telesa. Kandidi namreč ustreza prekomerno zakisan organizem. Povečana kislost uniči zaščitno črevesno floro, kar predstavlja idealne pogoje za prekomeren razvoj kandide. Zakisanost telesa lahko zmanjšate z uživanjem ustrezne bazične prehrane (klorofil, zelenolistnata zelenjava, čemaž, začimbe, alge, ječmenova trava, koprive …). 

O alkalizaciji in razkisanju smo napisali tudi brezplačen e-priročnik, ki ga lahko najdete tukaj. 

  1. Detoksikacija težkih kovin. Pri tem lahko pomagajo rjave morske alge, ki iz telesa izpirajo strupe in težke kovine in hkrati čistijo prebavni trakt ter učinkovito zatirajo kandido in bakterije Helicobacter pylori (vrsta slabe bakterije v želodcu).

  2. Dodatna pomoč naših starih mam: V kozarec vrele vode dodajte žlico sode bikarbone. Z ohlajeno raztopino spirajte usta sedem dni.

  3. Pijte čajno mešanico iz 50 g pelina in orehovih listov ter 100 g bršljana in žajblja. Tri žlice te mešanice prelijte z 0,5 litra vode, premešajte in pustite pokrito eno uro. Pijte dvakrat na dan, nesladkano. Tudi čaj iz šentjanževke je učinkovito sredstvo proti kandidi. Žlico šentjanževke prelijte z 2 dl vrele vode in kuhajte 15 minut. Trikrat na dan popijte četrtino skodelice mlačnega čaja.

  4. Antikandidni čistilni napitek:  1,5 l vode, 2 cimetovi palčki, 6 klinčkov, 1 jušna žlica janeževih semen. Vodo zavremo in dodamo cimet, klinčke in janež. Kuhamo na zmernem ognju 5 minut, odstavimo in pustimo stati 5−10 minut. Precedimo. Pijemo po 1 skodelico čaja na 3−4 ure. 

DOMAČI TEST ZA PREVERJANJE PRISOTNOST KANDIDE najdete TUKAJ. 

rjave morske alge

Nočno popravilo: fitokompleks ekoloških rjavih morskih alg za 90 dni

Fitokompleks NOČNO POPRAVILO se pridobiva iz najbolj kvalitetnih rjavih morskih alg na …

68,00
51,00
-17,00
Eko zelenje (28 vrečk) z zelenjem, algami in kalčki

Eko zelenje (28 vrečk) z zelenjem, algami in kalčki

Najbolj primerno za ljudi, ki imajo veliko obveznosti, malo časa za zdrav obrok, so veliko …

40,00
paket ALKALIZACIJA

paket ALKALIZACIJA

78,00
70,20
-10%

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.