PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Resnica pred katero si ženske zatiskamo oči

Resnica pred katero si ženske zatiskamo oči

Že pet let imamo odprt info@klepetobkavi.si, kjer ljudem omogočamo, da nam zastavijo vprašanje, zaupajo svojo težavo, svoj izziv s katerim se soočajo, ne glede na to, ali gre za področje partnerstva, samopodobe, kariere, zdravstvenih težav …

Odgovarja naša ekipa strokovnjakov in primerni gostje iz oddaje glede na problematiko. 

Zanimivo je, da se je že po prvem letu izvajanja te storitve, ki jo nudimo brezplačno, začel kazati zelo očiten vzorec, ki se nanaša predvsem na problematiko žensk. 

Obupane ženske s svojim problemom, katerega so poskušale reševati na toliko različnih načinov, pa ni nič pomagalo! Kaj naj storijo???

Vsak primer podrobno obravnavamo in tudi zastavimo več vprašanj, da dobimo širšo sliko, saj odgovori večkrat vsebujejo prav protokole, ki trajajo daljše obdobje. 

In tolikokrat prejmemo nazaj odgovore, ki jasno vsebujejo najpogostejše napake žensk pri reševanju svojih težav:

 

  1. Poskusile so res veliko stvari, pa pri nobeni niso vztrajale!

 

Primer:

“Sledila sem XY 10-dnevnemu programu, pa mi ni pomagalo, da bi se odvadila svoje obsesije od sladkorja”

 

Disciplina in  ustrezno časovno vztrajanje pri nekem protokolu je ključnega pomena. Ne moreš težav, ki se pojavljajo leta, reševati v 10-dnevnih programih, enostavno ne gre. Ni logike. Morda lahko rešiš z vikend izobraževanjem, kjer prejmeš znanje, kaj boš počel naslednje 3 mesece ali pol leta, vendar z nekaj dnevnim vztrajanjem ne bo šlo. 

Druga težava pri tem je tudi ta, da bi sledile trem protokolom naekrat, v smislu … eden bo že pomagal! In potem se to, kar pravijo na bioresonanci ne ujema s tistim, kar pravi nutricionist ali tisti strokovnjak ter to, kar je slišala na ayurvedi, se ne sklada s tem, kar je slišala od zdravnika tradicionalne kitajske medicine … in potem sledi vsemu hkrati, a ničemur zares in rezultati ne pridejo. Ne morejo priti! Ko slediš enemu protokolu, sledi enemu. Vztrajaj in če se po treh mesecih rezultati ne pokažejo, imaš zadosten razlog, da greš naprej. A finta je, da največkrat rezultati se pokažejo, če je le oseba, ki je svetovala strokovno podkovana z izkušnjami in dobrimi sposobnostmi analiziranja, povezovanja.

 

 

2) Vsaka stvar potrebuje svoj čas - naše telo ima svoje zakonitosti! 

 

Veliko težav, s katerimi se javljajo ženske na naš info mail so povezane s črevesjem in hormoni. Ali so to glavoboli, napihnjenosti, neredni cikli, podivjane čustvene reakcije, kronična utrujenost in izgorelost, apatija, brezvolje, celo depresija in pomanjkanja libida, policistični jajčniki, miomi, težave z maternico, kožne težave, težave z želodcem, ko ženski preprosto ni do seksa … vse to je vedno povezano s hormoni in črevesjem. 

Črevesje je temelj, hormonski sistem je temelj in da naredimo neko trajno spremembo, se potrebuje vsaj 3 mesece, nato 6 mesecev za očitne spremembe in to potrebuje vzdrževanje, vsaj kar se tiče hormonov in črevesja. 

 

Dejstvo je, da na naše vedenje povsem vplivajo hormoni in dobre ter slabe črevesne bakterije. 

Zato se tistim, ki imajo “popucane” parazite in dobro naseljeno črevesje z dobrimi bakterijami pogosto zgodi, da si zaželijo ene velike solatke z zelenjavo in semeni. 

Medtem ko se ljudem s črevesjem naseljenim s paraziti in slabimi bakterijami dogaja, da si želijo čokolade, keksov, smokijev, nekaj sladkega, kar je seveda hrana za parazite in slabe bakterije. 

Na koncu ugotoviš, da sploh nisi ti tisti, ki je zadaj teh “luštov”, ampak bakterije. 

Da jih prevzgojimo, odpravimo parazite, ponovno naselimo z dobrimi bakterijami pa seveda ne bodo dovolj trije dnevi ali en teden držanja neke diete, se bodo pa po enem mesecu že kazali rezultati, celo po 14 dneh, a če se ustavimo takrat, ne bomo naredili nič, potrebno je vztrajati mesece, a na takšen način lahko spremenimo kvaliteto mikroflore in uravnovesimo delovanje naših hormonov za vse življenje, kot da obrnemo novo poglavje v življenju. Spremeni se tudi naše obnašanje, kvaliteta naše kože, lasje, kot bi dobili novo osebnost.

 

 

3) Obremenjevanje s tem, kaj sem pojedla ….

 

Če ste prebrali vsebino pod drugo točko, je zdaj že jasno, da stvari, ki jih jeste … v večini si jih zaželijo vaše bakterije v črevesju, ki “furajo” vaše želje po hrani. 

Ko stopate na pot spremembe je naš sistem, ki se je že pred leti pokazal kot najbolj učinkovit ta, da svoj fokus najprej posvetite dodajanju. Ko dodaš ustrezna hranila, junk food ali slabe odločitve pri hrani odpadejo same po sebi, brez večjega truda. 

Resnica je, da nam telo zmeraj sporoča kaj potrebujemo, s tem da so ta sporočila velikokrat popačena …. primer: želja po čokoladi in sladkem jasno govori o pomanjkanju vitamonov B in magnezija. 

Potrebno je torej znati poslušati telo, tudi ko so sporočila popačena, jih razvozlati, nahraniti telo in samo od sebe odpadejo nezdrave odločitve. To je vsekakor lažji, pa tudi bolj učinkovit sistem pri doseganju ravnovesja v telesu, pa posledično tudi ravnovesja v srcu. 

 

V čem je “point”?

 

Finta vsega skupaj je, da se odločiš. Ko se enkrat odločiš, zares odločiš, potem stvari stečejo. 

Na predavanjih in delavnicah večkrat poudarim, kako bistveno je, da nismo zataknjeni v neodločenem stanju (cincanju), saj nam to pobere še več energije, kot recimo napačna odločitev. 

Sicer pa je teh težav vse več in več, predvsem s hormoni, zato v septembru ponavaljmo razprodano delavnico o hormonih in hormonskem ravnovesju, kjer v nekaj urah skozi vseh 24 ur na praktični način razložim kaj se dogaja in kaj moraš narediti kdaj, da dosežeš ravnovesje, da se stvari začnejo same od sebe popravljati. Pokažem in demonstriram kup stvari, predvsem pa znanje predstavim na način, da ga lahko “pripelješ domov”, v smislu, da ga lahko izvajaš vsak dan, kajti tisto, kar izvajaš vsak dan ima največ moči v tvojem življenju!

Pripravljamo pa v septembru tudi Vikend za dušo v Strunaju, ki je tokrat namenjen samo ženskam. Poleg tega, da si bomo napolnile baterije na energijsko najmočnejših točkah v Sloveniji, bomo prav tako obravnavale hormone, se na delavnicah učile veščine. 

Več najdete pod zavihkom DOGODKI.

Pa še to … kjer je volja, je tudi pot!

Sorodne objave

Da bi se zavarovali pred krvnimi strdki, razkisajte svoje telo!

Nevarnost pred strdki je postala aktualna tema zlasti v zadnjih letih …   Pretresljivo dejstvo, da vsak šesti, ki …

Poraščenost pri ženskah

Z vami delimo zapiske iz oddaje

Inovativni način za hitrejše celjenje in obvladovanje bolečin s pomočjo svetlobe: fotobiosimulacija ali rdeča svetlobna terapija

Rdeča svetlobna terapija, ki jo pogosto imenujemo tudi fotobiomodulacija ali fotobiostimulacija, je inovativna terapija, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.