Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

RECEPTI: Omilite najrazličnejše težave s temi obroki!

RECEPTI: Omilite najrazličnejše težave s temi obroki!
1. Dva recepta, s katerim omilite ženske težave
 
Ko govorimo o ženskih težavah, imamo v mislih predvsem bolečine, ki spremljajo menstruacijo (mimogrede, več kot polovica odraslih žensk navaja, da njihovo menstruacijo spremlja bolečina), v osnovi pa gre za niz težav z istim imenovalcem – hormonsko neravnovesje. Ta dva preprosta recepta bosta uravnala hormonska nihanja, poskrbela za odvečni estrogen, zaščitila celice pred poškodbami in okrepila zdravje tkiv.
 
 
 
 
Zakaj so te sestavine odlične za lajšanje ženskih težav?
  • Če imate težave s hormoni, namesto kravjega mleka uživajte rastlinska mleka (ovseno, riževo, mandljevo, kokosovo ...).
  • Borovnice ne vsebujejo veliko sladkorja, obenem pa so odlične za uravnavanje hormonov. Zaradi visoke vsebnosti antioksidantov ščitijo naše celice pred poškodbami in ohranjajo zdravje tkiv.
  • Porcija kuhane prosene kaše zagotavlja približno tretjino dnevne potrebe po magneziju.
  • Magnezij lajša boleče menstruacije, omili krče ter tudi zmanjša pogostost predmenstrualnih glavobolov.
  • Čija in lanena semena so bogata z omega-3, ki jih ženske in naši hormoni še kako potrebujejo!
paket HORMONSKI DETOKS

paket HORMONSKI DETOKS

Paket vsebuje: Eko zelenje, Nočno popravilo, 2x Omega 3 iz mikroalge

97,00
75,78
-21,22

2. Recept za tiste, ki imate težave s krčnimi žilami

 

Pripravili smo recept za dolgo obstojno jed, ki vsebuje zgolj 3 sestavine in nekaj začimb ter vas bo odrešil težav s krčnimi žilami. V povezavi s krčnimi žilami se najbolj omenja vitamin C, ki ga ima hren v izobilju, hkrati pa je hren tudi živilo, ki pospeši prekrvavitev in pomaga pri prebavi, ki je prav tako neločljivo povezana s stanjem krčnih žil (če se pojavljajo krčne žile, imamo zelo verjetno težave z želodcem in jetri).

100 g hrena vsebuje 143 % priporočenega dnevnega vnosa vitamina C. Ker pa hren ni vsak dan na mizi, prav tako pa zaradi obdelave živil težko dobimo vitamin C preko vsakodnevnih obrokov, je priporočljivo dopolnilo.

 

Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Izdelek začnite uživati v manjših količinah, ena merilna žlica na dna, po treh do štirih …

44,00
NARAVNI C VITAMIN

Naravni C-vitamin (šipek)

Vitamin C ima pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno …

23,00
16,10
Jesenska akcija

3. Recept za tiste, ki imate težave z aknami

 

Glede na rezultate številnih kliničnih raziskav ima težave z aknami 25 odstotkov odraslih moških in 50 odstotkov odraslih žensk (vzrok zanje pa je po večini hormonsko neravnovesje). Zdravje na znotraj, je vidno navzven, to pa velja predvsem zato, ker je stanje našega črevesja tesno povezano s stanjem na koži. Fižol vsebuje veliko vlaknin, ki pripomorejo k delovanju črevesja in spodbujajo detoksikacijo, spodaj pa najdete seznam živil, s katerimi si boste lahko dodatno pomagali.

 
 
Priprava: V hladno kozico damo olje, čebulo in česen. Ko malo zadiši, dodamo topel odcejen fižol, malo popražimo,pretlačimo z leseno tlačilko,dodamo namočen in ožet kruh, jajca in začimbe. Oblikujemo polpetke, ki smo jih povaljali v presejanih drobtinah, in spečemo na olivnem olju.
 
Obstajajo živila, ki pomagajo konkretno pri aknah. Zlato pravilo je, da se obvezno izogibate sladkorju, glutenu, mlečnim izdelkom in beli moki. Nasploh pa iz svojega jedilnika črtajte procesirano hrano in druge hormonske motilce.
 
 
Več o aknavosti v najstništvu lahko preberete v temu ČLANKU.

 

4. Recept za tiste, ki imate težave s holesterolom

Holesterol je težava sodobnega časa in tudi sodobnega načina življenja, ki vsebuje veliko mastnega in procesiranega. Da bi se izognili kopičenju slabega holesterola, je treba podpreti jetra – kako pa? V prvi vrsti z zadosti vlaknin! Za zniževanje holesterola pa je pomembno tudi, da zaužijemo čim manj holesterola in nasičenih maščobnih kislin. Jed – bučkini špageti s tofujem in ješprenjem – ustreza vsem kriterijem, ki jim moramo zadostiti, če si želimo manj holesterola. Holesterol je tihi ubijalec, ki je neposredno povezan s srčno-žilnimi boleznimi. Za zniževanje holesterola je pomembno, da zaužijemo dovolj vlaknin, še posebno topnih vlaknin (npr. beta-glukanov, ki se nahajajo v polnozrnatih žitih) ter da zaužijemo čim manj holesterola in nasičenih maščobnih kislin.

Priprava: Na olivnem olju popražimo sončnična semena, nato pa še na kocke narezan dimljen tofu in kuhan ješprenj. Bučke in korenje naribamo na dolge trakce (julien). Dodamo k sončničnim semenom in tofuju ter vse skupaj dušimo še nekaj minut. Potresemo s posipom.

Pomladni paket razstrupljanja

Za detoks in regeneracijo jeter in črevesja

81,50
64,80
-16,70

5. Recept za tiste, ki imate težave s slabokrvnostjo

 

Za vegane radi pravijo, da so pogostokrat slabokrvni in da ne dobijo dovolj železa. A ob ustrezni prehrani to ne drži nujno. Železa je namreč veliko zelenjavi (zelenolistnata zelenjava, alge, trave, rdeča pesa, korenje, špinača, artičoke, grozdje, rozine, ribez, fige, datlji, sok iz granatnega jabolka, brusnični sok ...). Je pa res, da gre za to, da so rastline vir nehemskega železa, kar pomeni, da je treba povečati vnos C-vitamina, se izogibati čaju in pa da stročnice nevtraliziramo skozi pravilen postopek namakanja pri žitih in stročnicah ter namakanja in sušenja pri oreščkih in semenih). Na Japonskem so dokazali uporabnost sladkega krompirja pri zdravljenju slabokrvnosti in hipertenzijskih bolezni, ker vsebuje vse potrebne snovi za pravilno absorpcijo hranil. Za dobro kri je še pomembno, da poskrbimo za dovoljšen vnos vitaminov B (zlasti B12).

Priprava: Na olivnem olju prepražimo začimbe ter nato dodamo narezano čebulo. Nato dodamo na kocke narezan sladki krompir, pražimo še nekaj časa in zalijemo z vodo. Ko je sladki krompir skoraj kuhan, dodamo čičeriko in polnomastno kokosovo mleko. Kuhamo še nekaj minut. Postrežemo s kuhanim dolgozrnatim rižem.

Slabokrvnost in krvno sliko si lahko znatno izboljšamo z uživanjem zelenih živil. Klorofil namreč deluje kot hem v hemoglobinu (veže nase železo) ter omogoča prenos kisika do celic.

Eko zelenje (28 vrečk) z zelenjem, algami in kalčki

Eko zelenje (28 vrečk) z zelenjem, algami in kalčki

Najbolj primerno za ljudi, ki imajo veliko obveznosti, malo časa za zdrav obrok, so veliko …

40,00

6. Recept za tiste, ki imate težave s prebavo

Kadar pijemo premalo vode in pojemo premalo prehranskih vlaknin, pogosto pride do zaprtja. Pa ne samo to - našemu črevesju ne damo ustrezna hranila za optimalno delovanje. Poleg preprostega recepta spodaj poskrbite za zadosten vnos vlaknin, probiotikov in mineralov na dnevni bazi!

 

Probiotiki povzročijo razmnoževanje črevesnih bakterij in s tem večanje količine črevesne vsebine, kar spodbuja črevesno gibljivost in skrajšuje čas potovanja črevesne vsebine po črevesju. Povečajte vnos kefirja, sirotke, probiotikov in fermentirane hrane, ki pospešujejo gibanje črevesja in preprečujejo širjenje patogenov v debelem črevesu.

 

Trenutno še ni nobenega artikla.

Naslednje so vlaknine, ki jih najdemo v zeleni zelenjavi, stročnicah, ovsenih kosmičih, peteršilju, zelju, začimbah (origano, koriander, kumina …). Za dovoljšno količino vlaknin (okoli 40 g) bi morali zaužiti vsaj 4—5 porcij zelenjave na dan. 

Izjemno pomembni so tudi mineralni. Magnezij je eden izmed esencialnih elektrolitov, ki pomaga pri zaprtju – na telo deluje kot naravno odvajalo.

Še en trik, zaradi katerega boste šli lažje na vece – v jutranjo kavico dajte 1 žličko kokosovega olja (lahko pa ga zaužijete tudi na žličko). 

 

Sorodne objave

Tedenski jedilnik in Hofer nakupovalni seznam za januar

Za vas smo naredili velik korak k zdravi prehrani, h kateri imamo v januarskem času več motivacije. Celoten jedilnik in …

Popoln obrok za ženske z endometriozo (RECEPT)

Endometrioza je bolezen, ki prinaša vrsto preglavic, ki onemogočajo svobodno in lahkotno življenje marsikatere ženske. …

Drugačni napitki za več energije (RECEPT)

Prazna baterija? Tako ali drugače, nič neobičajnega … Ampak tokrat bomo govorili o nizkih obratih naših teles, ne …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.