Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

RECEPTI: dva veganska sladoleda za zdravo sladkanje poleti!

RECEPTI: dva veganska sladoleda za zdravo sladkanje poleti!

Lara Bevk, predavateljica v Gaja akademiji, spletni akademiji za (bodoče) zavestne starše, ki svetuje o uvajanju goste hrane v koščkih na otrokovo pobudo (metoda BLW) in ustvarjalka bloga Gurmanček Gal je pripravila dva sladoledna recepta “za prste polizat”. Obe verziji sta primerni za vse družinske člane (oz. tudi za otroke od 6. meseca naprej). www.gaja-akademija.si 

Mimogrede, sladoled je tudi super blažilec bolečin pri izraščanju zobkov. Več o tem na:

 Veganski arašidov sladoled

Je kremastega in polnega okusa in brez dodanega sladkorja, mleka in mlečnih izdelkov, zanj pa boste potrebovali zgolj dve sestavini (za približno 0,5 L sladoleda):

  • 3 večje banane

  • 190 g 100-% arašidovega masla

Priprava: 

Banane olupite, narežite na kolobarje ter zamrznite za približno 90 minut. Nato zamrznjenim bananam dodajte arašidovo maslo ter vse skupaj zmiksajte s paličnim mešalnikom ali blenderjem. Miksajte toliko časa, da dobite kremasto in homogeno zmes. Arašidov sladoled razporedite v manjšo posodico in postavite v zamrzovalnik še za 1 uro. Postrezite ga v skodelici ali kornetu. 

Arašidovo maslo lahko v prehrano malčkov uvedete že kmalu na začetku uvajanja goste hrane. Pozorni bodite le, da kupite 100-% arašidovo maslo brez dodanega sladkorja, soli in drugih dodatkov. Poleg tega priporočamo večjo previdnost, če so v družini prisotne kakršnekoli alergije oziroma občutljivosti na določena živila. 

  1. Borovničev sladoled

Veganski sladoled iz kokosovega mleka, borovnic in z aromo vanilije je odlična osvežitev v poletnih mesecih za male in velike gurmane. 

Za dve večji kepici borovničevega sladoleda potrebujete:

  • 400 ml bio kokosovega mleka

  • 100 g borovnic* (svežih ali zamrznjenih)

  • 1 kavno žlička vanilije


Priprava:

Ohlajeno kokosovo mleko prelijte v posodo za stepanje. Dodajte vanilijo in borovnice. Z mešalnikom dobro premešajte, da dobite kremasto strukturo. Zmes prelijte v sladoledomat* (posoda sladoledomata naj bo v zamrzovalni skrinji približno 6 ur) in borovničev sladoled mešajte 30 minut. Ko postane gost in kremast, ga postrezite.

* Namesto borovnic lahko uporabite katerokoli drugo sadje. Če želite, lahko sladoledu dodate tudi grobo narezane oreščke in naravno sladilo za dodatno sladkobo.

Po dopolnjenem 9. mesecu lahko del kokosovega mleka nadomestite z vegansko sladko smetano.

Kaj pa, če nimam sladoledomata? Nič zato! Borovničevo zmes za pol ure postavite v zamrzovalno skrinjo. Po pol ure jo ponovno premešajte. To ponavljajte vsaj 3 ure oziroma toliko časa, da dobite želeno kremasto strukturo. 

Sorodne objave

Letos znova odhajamo na IŽ! 7 dni za dušo in telo v JULIJU!

Otok Iž, skriti dragulj v Jadranu, je destinacija, ki ponuja veliko več kot le čudovite plaže in kristalno čisto morje. …

Diabetes in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija, je postala precej raziskana metoda za različne zdravstvene …

Tedenski jedilnik in Hofer nakupovalni seznam za januar

Za vas smo naredili velik korak k zdravi prehrani, h kateri imamo v januarskem času več motivacije. Celoten jedilnik in …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.