Spet bomo spet ovrgli mit, da je veganska hrana omledna in pusta! Urednik bloga Lačna bučka in pa tudi redni profesor na Fakulteti za farmacijo Samo Kreft nam je zaupal recept za veganski “divji” burek oz. zavitek iz divjih zelišč. Uporabili smo listnato testo in v naravi napaberkovane divje rastline ter nekaj rdeče leče.
Verjamemo, da so se vam že ob branju pocedile sline … Spodaj razkrivamo recept.
In, mimogrede, definitivno imamo za burek! Cena sestavin za 4 osebe znese manj kot 3,5 evra!
Zdaj pa le na sprehod po kosilo ali večerjo!
SESTAVINE:
-
rdeča leča
-
čebula
-
divja zelišča: poganjki hmelja, listi koprive, vejice česnovke, regrat, marjetice
-
česen
-
vlečeno testo
-
olje
-
sol
PRIPRAVA:
Polnilo za zavitek: Rdečo lečo 10 minut kuhajte v slanem kropu. Medtem na olju prepražite grobo sesekljano čebulo, česen ter divja zelišča, ki ste jih predhodno oprali in narezali na nekaj centimetrov velike kose. Praženi zelenjavi primešajte kuhano lečo.
Polnilo enakomerno porazdelite na vlečeno testo in ga spiralno (od zunanjega roba proti sredini) zvijte v namaščen pekač. Po vrhu namažite z oljem. Pecite 30 minut.
Komentarji