Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

RECEPT: veganski suši

RECEPT: veganski suši

Imate pogosto hladne roke? Potem si naredite suši. Zakaj že? Hladne roke kažejo na pomanjkanje joda* in kvaliteten naravni vir joda so morske alge, osnovna sestavina te na videz komplicirane japonske specialitete. V bistvu gre za precej preprosto zadevo. 

Kako torej pripraviti veganski suši?

 

Postopek priprave:

 

Riž skuhamo v osoljeni vodi, dokler ne vpije vse vode in postane lepljiv. Na koncu vmešamo rižev kis.  Nato pripravimo skodelico z vodo. Na podlogo za zvijanje položimo nori algo s hrapavo ploskvijo navzgor in nanjo nanesemo riž. Zgornji rob pustimo prazen (okoli 2 cm). Po spodnji sredini naložimo poljubno zelenjavo, narezano na dolge in tanke paličice, črni sezam ali ostale dodatke ter zvitek zavijemo od spodaj navzgor. Prazni zgornji rob navlažimo z malo vode, da se prime na zvitek, in zlepimo. Postrežemo s sojino omako in vasabijem (po želji).

(Sestavine za suši dobite na prema.si). 

 

* Raziskave kažejo, da da je stopnja joda pri ženskah med 20 in 39 letom v večini prenizka. Alge kot naravni vir organskega joda blagodejno vplivajo na ščitnico. Jod je namreč ključnega pomena pri sintezi ščitničnih hormonov, ki uravnavajo rast in razvoj, kar je še zlasti pomembno v času nosečnosti in v obdobju odraščanja. Jodirani soli pa se karseda izogibajte, saj gre za anorgansko obliko joda (sintetični jod), zaradi katere ga naš organizem slabo absorbira, predvsem pa ga zelo hitro izloči iz telesa. Drugi negativni posredni učinki so povezani s samo soljo, ki je dodana številnim prehranskim izdelkom, prekomerno uživanje soli pa lahko vodi do drugih zdravstvenih težav, povezanih z visokim tlakom in srčno-žilnimi obolenji.

rjave morske alge

Nočno popravilo: fitokompleks ekoloških rjavih morskih alg za 90 dni

Fitokompleks NOČNO POPRAVILO se pridobiva iz najbolj kvalitetnih rjavih morskih alg na …

68,00
51,00
-17,00

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.