Pod zavihkom brezplačno preverite TEDENSKI JEDILNIK za zdravo izgubo telesne teže in e-revijo za Pomlad polno zdravja in vitalnosti!

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

RECEPT: Brokolijeva-grahova juha z indijskimi oreščki

RECEPT: Brokolijeva-grahova juha z indijskimi oreščki
Obstaja par zelo enostavnih trikov, kako shujšati med spanjem! Ja, dejansko lahko z izbiro prave večerje poskrbimo za lažje in neboleče hujšanje. Če januarja še vedno odplačujete decembrske grehe, potem vam bo prav prišel tokratni recept za popraznično vitkanje … Seveda pa je obrok primeren tudi za ostale dni v letu. Pomembno je, da je večerja beljakovinska. Grah je tipična rastlinska beljakovina (da ne bo kdo mislil, da so beljakovine samo meso in mleko) kajti grahova zrna vsebujejo 15 % beljakovin, kar je približno toliko kot mleko (okrog 8 gramov na skodelico), vendar mleko zakisa telo in zato ni ravno najboljša izbira. Beljakovine iz graha ne povzročajo napihnjenosti in so lahko prebavljive, zmanjšujejo vnetne procese v telesu, prispevajo k izgubi odvečne telesne teže in so praktično brez maščob. Brokoli je tudi zelo hranilen, obenem pa ima malo beljakovin obenem pa je blagodejen za črevesje. Zaradi visoke vsebnosti vlaknin pomaga pri številnih prebavnih težavah (zaprtje, napihnjenost, vetrovi …). Če ni prave prebave, potem tudi hujšamo težje, zato poleg brokolija uporabimo kokosovo maščobo, saj pospešuje presnovo.
 
 
Priprava:
Nasekljan por prepražimo na kokosovem olju. Dodamo grah, narezan brokoli, indijske oreščke, česen v prahu, sol, poper, jušno osnovo in po potrebi še toliko vode, da bo z njo prekrita vsa zelenjava. Juho kuhamo približno 20 minut. Dodamo kvasne kosmiče in spasiramo s paličnim mešalnikom. Juho postrežemo z malo nasekljanega peteršilja.
 
V pomoč pri januarskem razstrupljanju vam bo tudi paket POPRAZNIČNI DETOKS, ki vsebuje ekološko formulo za črevesje in kurkumin. Pomagal vam bo zmanjšati napihnjenost in vas podprl pri zdravem vitkanju. Trenutno še velja 10% popust! ????

Pomladni paket razstrupljanja

Za detoks in regeneracijo jeter in črevesja

81,50
64,80
-16,70

Sorodne objave

Letos znova odhajamo na IŽ! 7 dni za dušo in telo v JULIJU!

Otok Iž, skriti dragulj v Jadranu, je destinacija, ki ponuja veliko več kot le čudovite plaže in kristalno čisto morje. …

Diabetes in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija, je postala precej raziskana metoda za različne zdravstvene …

Tedenski jedilnik in Hofer nakupovalni seznam za januar

Za vas smo naredili velik korak k zdravi prehrani, h kateri imamo v januarskem času več motivacije. Celoten jedilnik in …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.