PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Razumevanje lune in lunin obred

Razumevanje lune in lunin obred

Danes živimo povsem drugače kot včasih, ko je bilo življenje v harmoniji in v ritmu narave ključnega pomena za preživetje. Človek je znal opazovati in opaziti. Kot Eskimi, ki imajo kakih štirideset besed za pojem sneg.

Opazoval pa ni zgolj trenutnega stanja, temveč je svoj pogled usmeril tudi v nebo. Nešteto pomembnih arheoloških zgradb iz starejših zgodovinskih obdobij potrjuje, da so naši predniki velik pomen pripisovali ozvezdjem in da so tudi v vsakdanjem življenju delovali v skladu z njimi. Vedeli so, kdaj saditi, da bi zemlja dobro rodila. Kdaj urejati dom, negovati svoje telo, shranjevati zdravilna zelišča in podobno.

Veliko tega je opisanega v knjigi Vse ob pravem času, ki z različnimi primeri opisuje »mojstre pravega časa«, ki so prišli do naslednje ugotovitve:
»Uspeh nekega delovanja ni odvisen samo od tega, kako smo za to delovanje usposobljeni, ampak nanj odločilno vpliva čas, ko to počenjamo.«

Če mislite, da luna nima nikakršnega vpliva na nas, pomislite na oceane. Luna premika oceane, mi pa smo večinoma sestavljeni iz vode. Kaj ni potem logično, da vpliva tudi na nas?

Osnove pri razumevanju vpliva lune

Od mlaja (prazne lune) do ščipa (polne lune): naraščanje
Prazna luna ali »mrtva luna« je obdobje, ki ga v koledarjih označuje črn krog. Kdor se v času prazne lune vsaj en dan posti (torej ne jé), se bo izognil številnim boleznim, ker je razstrupljevalno delovanje v telesu v tem času največje. Tudi, če se hočemo znebiti slabih navad, je tak dan najbolj primeren za začetek.

Naraščanje lune
To je čas pridobivanja. V tem času vabimo stvari k sebi. Tudi kilograme lažje pridobimo, celo lasje rastejo hitreje. Ta čas je primeren za pridobivanje novih znanj, novih izkušenj.
Vse, kar v teh dveh tednih dovajamo telesu, kar ga gradi in krepi, deluje podvojeno. Izvajanje praktičnih energijskih tehnik torej začnite v času naraščajoče lune, saj bo delovalo še bolje. Vse, kar boste počeli, bo prej obrodilo sadove. Ta proces je podoben procesu rojstva v snovnem svetu. Tudi sicer je znano, da se pri rastoči in polni luni rodi največ otrok.

Od ščipa (polne lune) do mlaja (prazne lune): pojemanje
Že od nekdaj velja, da ima polna luna posebno moč. Takrat je več kriminala, več prometnih nesreč, urgence so bolj polne in asistence na cestah imajo bistveno več dela. Ljudje so bolj raztreseni. Rane takrat močneje krvavijo, zato je to izjemno neprimeren čas za operacije, tudi drevesa, ki so obrezana ob polni luni, lahko odmrejo.
Ko se luna začne prazniti (pojemajoča luna), pa prihaja čas spuščanja, odstranjevanja, očiščevanja. Čas, ko se poslavljamo, spuščamo in odpuščamo. Lažje izgubljamo tudi kilograme.

Lunin obred

V Magičnem koledarju opravil od mlaja do ščipa avtorice Zatteje Helen najdemo poseben obred za pridobivanje denarja in drugih dobrin. Obred je natančno opisan tudi v knjigi Luna, vladarica noči, sicer pa ga izvajamo na naslednji način:

Obred začnemo izvajati na prvi dan prazne lune ob polnoči, v poletnem času pa ob enih zjutraj.
Na svoj kotiček (osebni oltar) položite izdelan magični lunin kvadrat (opisan je v knjigi Luna, vladarica noči, zadostoval pa bo tudi seznam vaših ciljev in želja), dve srebrni sveči in kristal prazne Lune (citrin, navadni kremen, gagat ali črni kamen, ki ga najdete na obrežju rek in na morskih obalah) v kristalni posodi z morsko soljo.

Med prižiganjem sveč spoštljivo izgovorite: »Pozdrav tebi, Levana. Prižigam sveči v tvojo čast in te prosim, da uslišiš mojo prošnjo.«Sveče prižigate z vžigalico v desni roki. Sveče naj vedno dogorijo do konca, saj je to vaša daritev Levani.

Stoje razprite roke, dlani obrnite navzgor in izgovorite: »Kličem te, Levana, in te ponižno prosim, da sprejmeš to moje skromno daritev in uslišiš mojo željo«.

Nato pred vhodna vrata vrzite pripravljeno sol in izgovorite: »Tako kot ta sol pred vrati leži, tako naj se mi denar za večno pomnoži.« Izgovorite trikrat, sol pa pustite pred vhodom, da v nekaj dneh izgine sama.

Vrnite se k svojemu kotičku (oltarju) in se zazrite v plamena sveče. Zamislite si in si predstavljajte obilje, v katerem želite živeti, občutite srečo ter si predstavljajte, kako se sleherno zrnce soli množi in spreminja v denar.

Na koncu pokleknite, sklenite roke na predelu srca in izgovorite: »Mogočna Levana, hvala, hvala, hvala.« Vedno se zahvalite trikrat.

Magični lunin kvadrat oziroma svoj seznam s cilji in željami prvi večer po polni luni odnesite k reki ali na morsko obalo. Položite ga v vodo, da ga ta odnese s seboj. Opazujte, kako odhaja, nato se obrnite stran in ne glejte več nazaj.

Zavedanje, da ima delovanje v skladu z luninim ritmom na človekov nezavedni um, torej na podzavest velik vpliv, nam omogoča, da le-to izkoristimo za lažjo manifestacijo obilja.

(iz knjige Kako živeti v obilju)

Izjemno blagodejne so ob polni in prazni luni tudi zvočne kopeli. Najdite kakšno, ki se bo zgodila v vašem kraju, Jasminino pa lahko obiščete 21. marca, ko se bo zgodila zvočna iniciacija ob solsticiju.

https://klepetobkavi.si/dogodki/podrobnosti/pomladna-zvocna-iniciacija-2023.html

Ali pa 27. marca ob pomembnem astrološkem dogodku:

https://klepetobkavi.si/dogodki/podrobnosti/zvocna-kopel-in-meditacija.html

Sorodne objave

Energije meseca aprila

April prinaša veter sprememb in prenove, ko se energije Ovna prelivajo v pogumna dejanja in nas postavljajo v središče …

Kozmični vpliv na človeka in na dogajanje na Zemlji

Mnogi spomladi tožijo nad spomladansko utrujenostjo, slabim psihofizičnim stanjem in splošnim poslabšanjem razpoloženja …

Astrološke energije meseca marca 2024

Energije marca 2024 nas vabijo na čarobno potovanje notranje preobrazbe in obnove. V času, ko Sonce sklene svoje …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.