Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Rastlinska kri popravlja človeško kri

Rastlinska kri popravlja človeško kri

Kri govori zgodbo našega telesa. Vedno. Nikoli ne bom pozabila trenutka, ko sem na napredni regeneracijski kliniki na Cipru videla svojo kri na 10pass ozon terapiji v času po kovidu in čez nekaj dni. Človek se globoko zamisli o dragocenosti krvi kot take, ki je tako živa, tako fleksibilna, tako hitro spreminjujoča. Fascinira me voda, fascinira me kri.

Imajo pa svojo kri tudi rastline in to je klorofil. Že sama molekularna sestava je srhljivo podobna, samo osrednji element je drugačen, magnezij in železo, sicer pa je to to. In ni čudno, da rastlinska kri, torej klorofil, tako zelo pomaga človeški krvi.

Ni zemljana na svetu, ki ne bi vedel, da so stvari, ki so zelene zdrave. To je v naši krvi ;)
Pomislite tudi na svoje hišne ljubljenčke ... ko jim nekaj v želodcu ni prav, kaj bodo šli jesti? Travo. Pa smo spet pri klorofilu.

Ko poslušam pogovore strokovnjakov o pomlajevanju in zdravljenju težkih boleznih, nekako vedno poslušam vsebino na iste teme, ker je vse to povezano ravno s tem. To je zakisanost, alkalnost našega telesa, kar se seveda močno odraža na krvi, pa tudi količina kisika v telesu.

Oboje popravlja klorofil.
In ko ženske začnejo uživati klorofil, ugotovijo tudi, da se jim zboljša koža, izboljša prebava, celo nadležne dlake so bolj nežne. Popravlja se hormonski sistem in imunski sistem se nagradi.

Klorofil je zakon. To je to.
Ampak naše navade ne odražajo ravno razumevanja tega. Ko gledam uboge skledice solate, ki jih ljudje morda zauživajo ... precej klavrno. Temno listnata zelenjava ni ravno sladica, to je jasno. Ampak to, kar nam daje je pa izjemno.

Sama se trudim, da pojem kar čimveč zeleno listnate zelenjave v solati, pripravljam tako imenovane buda sklede in iščem vedno nove načine, da zaužijem zelenjavo.
Če bi živela v popolnem svetu, bi bila zagotovo presnojedka, a moj svet ni popoln in moj želodec ter prebava presne hrane razen manjše količine v poletnem času, ne prenese. Zelenjava pa z obdelavo izgublja svojo potentnost in klorofil se uničuje.

Tako priznam, da si pomagam. Trenutno je v Ameriki izjemno popularen klorofil v tekočini, ki bo zagotovo prišel tudi v Slovenijo, vendar ga osebno ne pripročam, saj vsebuje zelo veliko soli in sintetike, ki pa organizmu škodi.
Leta sem raziskovala in preizkušala napitke iz vsega sveta, ki bi bile dober vir klorofila, sploh na poti. Kalifornija je bila nora kar se tega tiče, ampak vseeno je trajalo kar nekaj let, dokler nisem našla Bio greens, ki so ga v Sloveniji poimenovali Eko zelenje (sej sploh ni slab prevod).
Eko zelenje vsebuje ekološke alge, trave, kalčke in kar je najbolj pomembno zame - okus ni tak, da bi se morala nanj psihofizično pripraviti, ampak kar gre. Mislim, da jim je to uspelo zaradi dodane mete.

Vrečko eko zelenja imam vedno pri sebi, v torbici in to mi nudi konkreten boost energije, kadar to potrebujem, delam pa z eko zelenjem tudi kuro, kjer zjutraj vzamem eno vrečko s svojo jutranjo mlačno vodo.

Zakaj?

V telesu se poleg alkalnosti zgodi še nekaj drugega .... (v resnici še vrsto drugih zadev).
Klorofil prinese kisik, paraziti ne marajo kisika.
Klorofil naredi telo alkalno, v alkalnem telesu paraziti ne uspevajo.

In kolikor menite, da so paraziti v resnici stvar srednjega veka, se zelo motite. Prisotni so in povzročajo ogromno težav, pa tudi vmešavajo se v naše obnašanje. Ko boste naslednjič v nedeljo zvečer hoteli čokoladico in bili pripravljeni, da greste ponjo na bencinsko ... se spomnite, da to niste vi ampak vaši paraziti, ki zahtevajo svojo hrano!

Tako je eko zelenje redno tudi na jedilniku moje hčerke, ki je prvo dozo klorofila zaužila še pred prvim letom starosti. Mnogi dajejo to kot neko prvo obliko hrane, ker nima nobenih polnil, filerjev, konzervansov in drugih vsebin.

V vseh letih sem videla tudi ogromno primerov ljudi, predvsem starejših ki imajo slabo absorbcijo, so po operacijah, depresivni ali priklenjeni na postelje, da ob uživanju takšnega klorofila dobesedno oživijo po nekaj tednih, ko zalite rožce.
Starejši namreč uživajo mnogo premalo zalenjave, absorbcija je vprašljiva, pijejo premalo vode in so podhranjeni z osnovnimi vitamini in minerali, ki pa jih klorofil nudi.

Zato vas danes spomnim na naš ljubi klorofil. Vem, da to že veste. Ampak vedeti še nič ne pomeni, dajte to v prakso.
Rukola, kodrolistnati ohrovt, špinača, zelena, solata vseh vrst ... brokoli, ohrovt, vse to lahko pripravite na okusen način, da boste v hrani uživali. Če vam manjka receptov poglejte na naši strani pod novicami, kjer je zavihek RECEPTI, brezplačno so vam dostopni, vsi preverjeni, skupaj z video posnetki.
In če bi si radi malo poenostavili zadevo, potem je eko zelenje nekaj, kar res priporočam vsem, tako malčkom, otrokom in starejšim.

Če imate tudi sami kako odlično izkušnjo s klorofilom, pa nam jo le zaupajte in pišite na info@klepetobkavi.si, kamor lahko zapišete tudi svoja vprašanja in kakšna dodatna pojasnila, tudi če imate kakšno resno diagnozo ali kaj podobnega, vas lahko usmerimo.

Jasmina Kandorfer, dip. del. ter. Zdravstvene fakultete, holistic health approach

Sorodne objave

Jasminino osebno sporočilo vsem ženskam v marcu + darilo: ZLATI LOTUS

Draga ženska, rada bi ti priznala, da sem bila toliko let izjemno stroga, povsem neizprosna do sebe. Preganjala sem sebe …

Jasmina osebno: Kako sem dojela kaj pomeni dom in ... roža življenje kot ključ, ki je lahko tvoj obesek za ključ! Darilo zate ...

Začel se je naš mesec. Mesec MAJ, ko pri nas praznujemo številni v ekipi, sama pa ga zaključim na zadnjega maja, ko bom …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.