Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Protokol SHINE za boljši spomin in preprečevanje demence

Protokol SHINE za boljši spomin in preprečevanje demence

Ste vedeli, da si možgani najbolj od vsega zapomnijo vonj? Žal pa si v današnjem času, ko vlada prava epidemija demence, možgani na splošno zapomnijo vse manj. A obstaja optimistično dejstvo: možgani imajo več regenerativnih moči, kot si mislimo. Bolj kot to, koliko možganskih celic imamo, je pomembno, kako jih uporabljamo.

Možgani se naravno obnovijo v približno 10 letih (če ne delamo ničesar, kar bi obnavljanje pospešilo). Kako po obnavljanje vendarle pospešiti? Obstaja protokol SHINE!

 

Protokol SHINE

S – spanje
Le ko globoko spimo, se možgani lahko regenerirajo in očistijo. Hkrati se takrat izloči največ BDNF (snov, ki spodbuja izgradnjo novih možganskih celic). 

H – hormonsko ravnovesje (zmanjšati kortizol)

I – inflamation – ustaviti tiha vnetja (ki jih povzročajo npr. plesni, elektromagnetni smog, motnje v mikrobioti)

Obdukcije pacientov s hudo demenco so pokazale, da je v možganih dementnih oseb 50–200-krat več aluminija kot v možganih enako stare osebe, ki ni trpela zaradi demence. Torej – več kot je smeti v glavi, hitreje propadajo možgani! Pri tem lahko pomagajo rjave morske alge, ki vežejo nase težke kovine, omogočajo naravno razstrupljenje in čistijo limfo, najboljša stvar pri vnetjih pa je zagotovo kurkumin! Kurkumin namreč krepi spomin in pomaga pri spodbujanju rasti živčnih matičnih celic. Prav zato lahko zelo izboljša stanje pri Alzheimerjevi bolezni in drugimi oblikami demence. 

rjave morske alge

Nočno popravilo: fitokompleks ekoloških rjavih morskih alg za 90 dni

Fitokompleks NOČNO POPRAVILO se pridobiva iz najbolj kvalitetnih rjavih morskih alg na …

68,00
47,25
-20,75

N – nutrient – telesu omogočiti nujne gradnike (aminokisline, vitamine B, D, E,  Mg ...)

E – exercise – brez gibanja ne bo uspeha

Telesna aktivnost je eden izmed glavnih dejavnikov ohranjanja zdravja možganov. Gibanje na možgane vpliva neposredno (pospešena rast novih možganskih celic in nastajanje krvnih žil) in posredno (manj tveganj za visok pritisk in sladkorno bolezen, ki sta prav tako dejavnika tveganja za obolevanje za demenco). 

Sorodne objave

Osteoporoza: NASVETI, kako hitreje regenerirati kosti

Pogostost osteoporoze narašča s starostjo. Tvorba kosti prehiteva njeno razgradnjo vse dokler ne dosežemo največje …

Antikandidni jedilniki, 4. del

Glivica kandida je v določenem deležu prisotna v vsakem človeku, če pa se razraste, lahko pride do velikih zdravstvenih …

Čaga v onkologiji (+ povezave do študij!)

O čagi so bili opravljeni mnoge eksperimentalne študije in klinična preizkušanja. Namen ni bil komercialen, ampak …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.