Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Priprava na nosečnost - nujno zlo ali paranoja modernih žensk?

Priprava na nosečnost - nujno zlo ali paranoja modernih žensk?
Ko se odločimo za nakup hiše, se moramo dlje časa pripravljati. 
Da lahko dobimo kredit, da lahko uredimo vso papirologijo. Včasih traja leta. 
Tudi na vožnjo avtomobila se pripravimo. Moramo narediti izpit za avto, potem se odločiti katerega bomo kupili. 
Skratka, priprava je pomembna na različnih nivojih našega življenja. 
 
Tudi jasno je, da vsako leto avto peljemo na tehnični pregled, medtem ko sebe ne. Redko kdo odhaja vsako leto k zdravniku, da bi mu preventivno pregledal kri, vodo in da bi malo izvedel, kaj se dogaja z njegovim telesom, ki ga bo prenašalo bistveno dlje, kot bo on vozil svoj avto. 
 
Pa vendar .... ko komu omeniš, da se pripravljaš na nosečnost, ljudje hitro začnejo zavijati z očmi, da to pa le ni stvar, na katero bi se moral pripraviti. Se zgodi, ko se zgodi. Pravzaprav slišim, da če se preveč pripravljaš, se lahko preveč "napsihiraš" in potem se zaradi tega nič ne zgodi, s čemur se sicer strinjam, saj vsako pretiravanje le ni dobro. 
 
Pa poglejmo dejstva ... živimo v okolju, ki je izjemno obremenjeno. Ljudje so obremenjeni s stresom, kar telo vrže v stanje, ko prebava skorajda ne deluje, hormoni se posušijo, ženske pri 30-ih in nekaj doživljajo stvari, ki so jih včasih ženske v 50-ih, ko so se počasi začele spogledovati z menopavzo. 
 
Z zanositvijo ima težave ogromno parov. Okolje je precej kontaminirano, še vedno pa nam ni jasno, da večina "hrane" v trgovini NI hrana, temveč mašilo za želodec, ki hitro popusti. 
Še nikoli v zgodovini nismo pojedli toliko hrane, pa se tako malo gibali. 
Hkrati pa še nikoli nismo bili tako lačni po še še še ... tako nezadovoljni in slepi za preobilje, v katerem živimo. 
 
Še nikoli niso bili tudi pogosti vsi presejalni testi v času nosečnosti, saj je velikokrat kaj narobe s plodom. Avtizma je ogromno in vseh ostalih redkih bolezni ... 
 
Naša življenjska doba se dokazano krajša, še hitreje pa se krajša "healthy life span", torej obdobje zdravega življenja. Danes se že ogromno najstnikov sooča s težkimi diagnozami, medtem ko bi se morali soočati s sramom, ko srečejo svojo simpatjo ... 
 
Priprava na nosečnost?
Moje mnenje ... da, vsekakor. Telo je potrebno pripraviti. 
Najmanj, kar lahko storimo je to, da ga razbremenimo. Razbremenimo stresa na način, da naredimo inventuro v svojem življenju, česa si več ne želimo, kaj nas obremenjuje preveč, četudi so to dolgoletni odnosi ... da naredimo prostor v svojem življenju. 
In da seveda razbremenimo telo. Parazitov, težkih kovin in mikro plastike. 
Priprava na nosečnost je torej izboljšanje kakovosti našega telesa (delovanja hormonov, organov) ter tudi našega življenjskega stila in okolja. 
 
Kar se tiče fizične priprave telesa priporočam knjigo Brighton baby, ki je na voljo preko Amazona. Knjiga ima sicer 600 strani in je bila celo zame skoraj prevelik zalogaj, a vendar obrazloži vse, vsebuje protokole in ponuja resen pristop, in sicer 2 leti preden začnemo poskušati z zanositvjo. 
 
Zavedam se, da nas je takšnih parov, ki bi bili za to pripravljeni zelo malo. 
Tudi sama nisem povsem sledila vsaki stvari, vsakemu koraku ... sem pa sledila dovolj, da sem povsem uredila spalno kulturo v svojem življenju, ki zelo uravnovesi hormone, hkrati pa začela z uživanjem številnih naravnih sestavin, ki so več kot odlično pripravile moje telo. 
Naj omenim eno od teh - to so rjave morske alge, ekološke, najvišje kakovosti!
 
Nič kolikokrat imam na predavanjih posameznice, ki imajo težave s ščitnico, z jajčniki ali maternico, se slabo počutijo, imajo pogoste glavobole in rjave morske alge vse te težave uredijo. 
Seveda ne po enem mesecu, se pa po treh mesecih rezultati že začenjajo poznati. 
Potrebno je torej vztrajati in narediti protokol. Postavljati si nepriljubljena vprašanja, ki se jim izogibamo. Se pogovoriti tudi s partnerjem in biti povsem iskreni do sebe, v prvi vrsti. 
 
Dejansko je ta "priprava na nosečnost" pravzaprav nekaj, kar bi morali tako in in tako živeti vsak dan in narediti zase tudi takrat, ko nimamo namena na svet spraviti novo bitje. 
A je kruta resnica, da se ženske prevečkrat nimamo dovolj rade, da bi zase poskrbele na tak način. Se ne postavljamo na prioritetno mesto v našem življenju in saniramo težave šele takrat, ko se pojavijo. 
 
Priprava na nosečnost je vsekakor zelo obširna tematika. Moj namen s tem zapisom pa je ta, da vas vsaj malenkost spodbudim k razmišljanju v smeri, da bi bolj poskrbele zase in za svoje dobro počutje ... razbremenile svoja telesa in naredile prostor za več radosti in veselja.
 

Sorodne objave

Otroci in alergije: vodnik po prehrani, navadah in dopolnilih

Alergije so 'nenormalen' odziv našega telesa na snovi iz zraka (v naše telo pridejo z dihanjem), hrane, materialov s …

Ničesar ne naredim zase, vse dam za otroke in družino. Kaj pa jaz?

Ko postanemo starši, se pogosto zavemo, da smo pripravljeni storiti vse za svoje otroke. Nesebično se žrtvujemo za …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. Ko je Jasmina obiskala …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.