Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Preproste strategije, kako se znebiti napihnjenosti

Preproste strategije, kako se znebiti napihnjenosti

Občutek napihnjenosti lahko sprožijo različni dejavniki, med najpogostejšimi pa so zagotovo stres, antibiotiki ter nezadostno uživanje vlaknin. Vsekakor gre neprijetnost pripisati tudi nezdravemu življenjskemu slogu, ki vključuje premalo gibanja in preveč procesirane hrane. 

Obstajajo preproste strategij, kako zmanjšati občutek napihnjenosti, in sicer:

  1. Izbira prave hrane 

Morda ste občutljivi na določeno hrano (recimo na gluten ali laktozo), pa tega niti ne zaznate. Opazujte, kako se počutite po uživanju določene hrane, še najbolje, da si vsebino obrokov zapisujete v posebno beležko. Če ugotovite, da vam določena hrana ne prija, jo seveda izločite iz prehrane in opazujte posledice. 

  1. Vzpostavite ravnovesje črevesnih bakterij 

Kadar je črevesna mikrobiota v optimalnem stanju, potem ne zaznavamo nikakršnih črevesnih težav. Takoj ko se zadeva poruši, se pojavijo problemi − med njimi tudi napihnjenost. Pospešeno razraščanje slabih bakterij povzročajo antibiotiki, nezdrava hrana (predvsem uživanje sladkorja), zdravila, premalo vlaknin, alkohol, paraziti … Pomemben korak pri reševanju težav z napihnjenostjo je torej skrb za optimalno črevesno mikrobioto. Uživajte čimveč probiotično-prebiotične hrane (kombuča, fermentirana hrana, vodni kefir, zelje, čebula) ter dodajte kvalitetne probiotike. 

  1. Zmanjšajte zakisanost 

Med najbolj značilnimi simptomi zakisanosti se znajdejo utrujenost, zamorjenost, slaba koncentracija, nervoza, slaba tolerantnost na stresne dogodke in tudi napihnjenost. Pri razkisanju je zelo pomembno, da uživamo alkalno in bazično hrano (listi rdeče pese, špinača, ohrovt, blitva, banane, sladki krompir, zelena, korenje, kivi, cvetača, limona, lubenica, konoplja, fige, dateljni, limete, mango, melone, peteršilj, morska trava, grozdje brez pešk (sladko), papaja, vodna kreša, šparglji, sadni sokovi, grozdje (sladko), kivi, pasjonka, ananas, rozine, slive, zelenjavni sok, hruške (sladke), nektarine, sladka buča, morska sol, artičoke, brstični ohrovt, češnje, kokos (svež), kumarice, jajčevci, por, gobe, okra, olive, čebula, vložene kumarice (domače), redkvice, redkev, začimbe, paradižnik, kis, kostanj (suh, pečen), sojin sir, soja, sojino mleko, kalčki, tofu, paradižnik (manj sladek), kvas …) ter da podpremo jetra, ki so (poleg ledvic) najbolj obremenjen organ pri procesu razkisanja. Pri tem nam pomaga mešanica (formula) zelišč za jetra in črevesje pa tudi kurkumin, ki podpira jetra in pomaga pri njihovi regeneraciji in stimulaciji ter hkrati deluje protivnetno in pomaga pri sindroma razdražljivega črevesja. 

Kurkumin kompleks z Curcogreen (BCM-95)

Klasični izdelki iz kurkume zgolj povečajo metabolične nivoje kurkumina v krvnem obtoku, …

34,00

Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Izdelek začnite uživati v manjših količinah, ena merilna žlica na dna, po treh do štirih …

42,00
38,00
-4,00

Sorodne objave

Vodnik za boljše počutje (pomaga "kar tako" in v primerih brezvoljnosti, depresije, anksioznosti)

Glede na trenutne okoliščine, s katerimi se soočamo in ki drastično spreminjajo naš način življenja, omejujejo socialni …

Vodnik po težavah z očmi

Če imate izzive z očmi, kot so rdečica, srbečica, bolečine ali suhe oči, občutek peska in kljuvanja v očeh, krvave oz. …

So alge popolno hranilo?

V osnovi alge povezujemo z morjem in posledično z jodom. Ampak alge niso samo jod. Gre za popolno hranilo in naravnen …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.