Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Preproste strategije, kako se znebiti napihnjenosti

Preproste strategije, kako se znebiti napihnjenosti

Občutek napihnjenosti lahko sprožijo različni dejavniki, med najpogostejšimi pa so zagotovo stres, antibiotiki ter nezadostno uživanje vlaknin. Vsekakor gre neprijetnost pripisati tudi nezdravemu življenjskemu slogu, ki vključuje premalo gibanja in preveč procesirane hrane. 

Obstajajo preproste strategij, kako zmanjšati občutek napihnjenosti, in sicer:

  1. Izbira prave hrane 

Morda ste občutljivi na določeno hrano (recimo na gluten ali laktozo), pa tega niti ne zaznate. Opazujte, kako se počutite po uživanju določene hrane, še najbolje, da si vsebino obrokov zapisujete v posebno beležko. Če ugotovite, da vam določena hrana ne prija, jo seveda izločite iz prehrane in opazujte posledice. 

  1. Vzpostavite ravnovesje črevesnih bakterij 

Kadar je črevesna mikrobiota v optimalnem stanju, potem ne zaznavamo nikakršnih črevesnih težav. Takoj ko se zadeva poruši, se pojavijo problemi − med njimi tudi napihnjenost. Pospešeno razraščanje slabih bakterij povzročajo antibiotiki, nezdrava hrana (predvsem uživanje sladkorja), zdravila, premalo vlaknin, alkohol, paraziti … Pomemben korak pri reševanju težav z napihnjenostjo je torej skrb za optimalno črevesno mikrobioto. Uživajte čimveč probiotično-prebiotične hrane (kombuča, fermentirana hrana, vodni kefir, zelje, čebula) ter dodajte kvalitetne probiotike. 

  1. Zmanjšajte zakisanost 

Med najbolj značilnimi simptomi zakisanosti se znajdejo utrujenost, zamorjenost, slaba koncentracija, nervoza, slaba tolerantnost na stresne dogodke in tudi napihnjenost. Pri razkisanju je zelo pomembno, da uživamo alkalno in bazično hrano (listi rdeče pese, špinača, ohrovt, blitva, banane, sladki krompir, zelena, korenje, kivi, cvetača, limona, lubenica, konoplja, fige, dateljni, limete, mango, melone, peteršilj, morska trava, grozdje brez pešk (sladko), papaja, vodna kreša, šparglji, sadni sokovi, grozdje (sladko), kivi, pasjonka, ananas, rozine, slive, zelenjavni sok, hruške (sladke), nektarine, sladka buča, morska sol, artičoke, brstični ohrovt, češnje, kokos (svež), kumarice, jajčevci, por, gobe, okra, olive, čebula, vložene kumarice (domače), redkvice, redkev, začimbe, paradižnik, kis, kostanj (suh, pečen), sojin sir, soja, sojino mleko, kalčki, tofu, paradižnik (manj sladek), kvas …) ter da podpremo jetra, ki so (poleg ledvic) najbolj obremenjen organ pri procesu razkisanja. Pri tem nam pomaga mešanica (formula) zelišč za jetra in črevesje pa tudi kurkumin, ki podpira jetra in pomaga pri njihovi regeneraciji in stimulaciji ter hkrati deluje protivnetno in pomaga pri sindroma razdražljivega črevesja. 

Mešanica mikrobioloških kultur, 30 kapsul

Mikrobiološke kulture okrepijo naravno obrambo telesa in potem telo samo pokonča …

33,00

Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Izdelek začnite uživati v manjših količinah, ena merilna žlica na dna, po treh do štirih …

42,00
38,00
-4,00

Sorodne objave

Kako rdečo peso uporabiti v primeru bolečin v grlu, pri anginah in prehladih?

Vemo, da je rdeča pesa polna železa, ima pa še več nezanemarljivih učinkov na telo, zaradi katerih jo je na poseben …

Hrepenite po slanem? Morda vam manjka ta mineral!

Magnezij je bistven mineral, saj sodeluje pri preko 300 encimskih procesih v telesu. Zaradi sodobnega načina življenja …

Kako v telesu nastaja odvečna tekočina in kako preprečiti otekanje telesa?

Človeško telo je neverjetno kompleksen in dodelan “namakalni” sistem. Sestavljeno je iz približno 40 bilijonov celic in …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.