PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Prenehanje jemanja kontracepcijskih tablet in kaj lahko storite za raztrupitev telesa po koncu njihovega jemanja

Prenehanje jemanja kontracepcijskih tablet in kaj lahko storite za raztrupitev telesa po koncu njihovega jemanja

Posledice po jemanju kontracepcijskih tabletk so različne, vendar so izzivi, ki jih lahko prinesejo, pogosto presenetljivi. Zdravnik vam bo morda rekel, da akne, ki jih imate 6 mesecev po tem, niso povezane z opustitvijo kontracepcije, vendar to ne more biti dlje od resnice! Ženske ne vedo, v kaj se spuščajo, preden začnejo jemati tabletke, ki izklopijo njihov hormonski sistem in naravni ritem.

Ko prenehate jemati tabletke, lahko doživite vrsto simptomov, preden ponovno najdete ravnovesje. To lahko traja od 2 mesecev do 1 leta ali dlje, odvisno od tega, kako dolgo ste jemali tabletke in kako se vaše telo odziva. Postopek pa ni nujno tako težak, če svoje telo predhodno pripravite na to. Nekaj mesecev po tem, ko ste prenehali kaditi, se vam bo morda zdelo, kot da ste naredili 10 korakov nazaj, vendar zaupajte svojemu telesu, da so simptomi in nepravilnosti začasni in se ZELO splačajo. To pravimo zato, ker vas lahko vaše prve misli zaradi neželenih simptomov pripeljejo do tega, da razmislite o vrnitvi na tabletke, vendar ne pozabite, da je vaše telo močno in trdo dela, da bi stvari vrnilo v ravnovesje. Naj opravi svoje delo!

Priporočamo, da pripravite svoje telo 2-3 mesece prej, preden prenehate jemati tabletke. Pripravite svoje telo, porabite zadnji paket tablet in ponovno pozdravite svoje hormone!

Cilj je, da ta proces poteka čim bolj gladko, da se lahko počutite najbolje, medtem ko se vaše telo ponovno uravnovesi. To pomeni, da morate sprejeti korake pred in po, da podprete in prebudite svojo naravno endokrino funkcijo. Navsezadnje so vaši hormoni zaspali, ne glede na to, kako dolgo ste jemali tabletke. Potrebujejo čas, da se prebudijo in so lahko sprva zelo omamljeni ali leni, kar je povsem normalno. Morda sploh ne boste opazili nobenih simptomov do 3-6 mesecev po prenehanju jemanja tabletk, ko bodo vaši hormoni zares oživeli. Vse to je NORMALNO.

Kaj lahko storite za lažji prehod:

  1. Prehrana

Dieta ima v tem procesu VELIKO vlogo. Postavlja podlago in osnovo za zdravo razstrupljanje, prebavo in dobro počutje med tem prehodom. To pomeni, da 2-3 mesece pred prenehanjem jemanja tabletk nahranite svoje celice s pravo, polnovredno hrano (in seveda nadaljujete tudi po prenehanju jemanja tabletk). V tem času se izogibajte predelanemu in vnetnim živilom (glutenu, mlečnim izdelkom in rafiniranemu/predelanemu sladkorju), da okrepite in optimizirate telesne funkcije. Jejte veliko listnate zelenjave, sadje in zelenjavo (in škrobnato zelenjavo, kot so buče in sladki krompir), veliko zdravih maščob (avokado, oreščki in semena ter hladno stiskana olja, kot je avokadovo ali kokosovo olje) in majhne količine žit in stročnic brez glutena, kot so kvinoja, rjavi riž, fižol in leča. Pijte veliko vode!

  1. Prehranski dodatki

V enem dnevu lahko pojemo le toliko ohrovta in brokolija. Včasih so naše zaloge tako izpraznjene, da POTREBUJEMO dodatno prehrano v koncentriranih oblikah kot dopolnilo. Seveda lahko naša genetska zasnova, življenjski slog in ravni stresa vplivajo na proces ponovnega ravnovesja, vendar nihče ni "predober" za dopolnilo. Včasih samo pridobivanje vitaminov in mineralov s hrano ni dovolj. Poleg tega so minerali v naši hrani tako osiromašeni, zato je dopolnjevanje nujno. Še posebej po prenehanju jemanja kontracepcije, ki je izčrpavalo vaše zaloge hranil.

Priporočamo da v svoj vsakdan dodate B-kompleks, magnezijev gel, vitamin d3, probiotike, alge in omega 3.

  1. Očistite svoja jetra

To bo v veliki meri pomagalo pri PMS, medtem ko se bo vaš estrogen v primerjavi s progesteronom izravnal. In da, vaša jetra potrebujejo dodatno podporo! Ker so jetra odgovorna za pripravo hormonov, da se izločijo iz telesa, imajo jetra dodatno delo, da se znebijo sintetičnega estrogena. Nobena skrivnost ni, da tablete in druge sintetične oblike kontracepcije vplivajo na jetra in ta vitalni organ mora delovati dobro. Priporočamo, da v svojo vsakodnevno rutino dodate Formulo za čiščenje jeter in črevesja, ki vam bo pomagala očistiti jetra.

  1. Na prvo mesto postavite črevesje

Zgoraj smo že omenili visokokakovostne probiotike, vendar bo potrebno tudi dodajanje fermentiranih živil. To vam bo pomagalo obnoviti tudi vaš mikrobiom, saj kontracepcijske tablete uničijo zdrave bakterije, ki so potrebne za dobro delujoče črevesje. Dodajte mešanico Mikrobiom 30, ki vsebuje 30 vrst sadja, zelenjave, oreščkov, ki so dolgotrajno fermentirani brez segrevanja.
Od hrane uživajte surovo kislo zelje, kimči, nesladkan kokosov jogurt in kokosov kefir. Tako boste v črevesje vrnili različne dobre bakterije.

D3 in K2 v kapljicah – 100% organsko, ekološko, naravno

D3 in K2 v kapljicah

23,37
-20%
rjave morske alge

Nočno popravilo: fitokompleks ekoloških rjavih morskih alg za 90 dni

Fitokompleks NOČNO POPRAVILO se pridobiva iz najbolj kvalitetnih rjavih morskih alg na …

68,00
51,00
-17,00
Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Izdelek začnite uživati v manjših količinah, ena merilna žlica na dna, po treh do štirih …

44,00
Naravni B kompleks (iz kaljene ajde) z eko acerolo (60 kapsul)

Naravni B kompleks iz kaljene ajde

Idealna kombinacija za vse preobremenjene mame, poslovneže, študente, vse ki včasih živijo …

25,00
Količinski popust
Omega 3 iz mikroalge + E vitamin (1+1)

Omega 3 in mikroalge

Izdelek je preverjene kakovosti, s certifikatom. Je rastlinskega izvora, primeren tudi za …

46,00
40,00
-6,00

Mikrobiom 30 (ferment)

Moč 30-ih vrst sadja, zelenjave, oreščkov, ki so dolgotrajno fermentirani brez segrevanja.

42,00
NOVO V SLOVENIJI

Sorodne objave

Nas zdravstveni sistem na koncu zdravi ali nam škoduje? Nas medicina ubija?

Več kot desetletje ustvarjam oddajo Klepet ob kavi. Lotila sem se različnih tem, kjer bi lahko dobila po glavi, pa sem …

Zlom kolka in pomoč svetlobe za hitrejšo regeneracijo

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija ali fotobiostimulacija, ima številne aplikacije pri …

Domača naloga zate za to pomlad … se splača! Za zdravje in mladost.

Čas pomladi je tukaj …  s hčerko vsak dan hodiva na gozdno malico. Kar v gozdu in na jasi se najeva trobetnic, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.