Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Poslovil se je Peter Amalietti

Poslovil se je Peter Amalietti

Poslovil se je Peter Amalietti, pisatelj, založnik, skladatelj, glasbenik, prevajalec, predavatelj in dipl. sociolog, ki je zagnano preučeval zgodovino, pisal zgodbe, razmišljanja, spomine in aforizme ter raziskoval skrite in manj skrite dele človekove narave. Velikokrat je gostoval na Klepetu ob kavi, kjer je preudarno in s kančkom porogljivega humorja obravnaval življenjske resnice o telesu, zdravju, duši in duhu. Z veseljem se ga bomo spominjali. 

 

Par zlatih misli, ki jih je Peter delil o času in hitenju ...

  • V sodobnem življenju, v katerem prevladujeta stres in hitenje ter kjer je moderno “biti zelo zaposlen”, si dovolite tudi lenariti!

  • Kaj imate od življenja, ker vsak dan tako HITITE? Upočasnite tempo!

  • Ustavite se. Zadihajte. Ne hitite ves čas. Kar se mora, se bo zgodilo, kar je pomembno, bo počakalo.

  • Živite v sedanjosti. Ta trenutek bo odšel. Smiselno ga je zaznati, ozavestiti, ga v polnosti občutiti in postaviti v lep spomin.

Gostovanja v oddaji

Ali je slovenščina izvirni jezik? 
Dejstva o zgodovini in koreninah slovenskega jezika.

Najstarejši slovenski artefakti, odločilni za razvoj naše civilizacije

 

Dihanje – most do sproščenega življenja

 

Se ti v življenju vedno nekam mudi?
Ustavimo se! Kaj imamo od življenja, če vsak dan tako hitimo? Kar se mora, se bo zgodilo, kar je pomembno, bo počakalo. A ta trenutek bo odšel. Smiselno ga je zaznati, ozavestiti, ga v polnosti občutiti in postaviti v lep spomin. O minevanju časa in kako zares živeti v trenutku tukaj in zdaj. 

Sporočila naših las, kože in jezika
Videz človekovega fizičnega telesa odraža njegovo notranje duševno in telesno zdravje. Tibetanska medicina pripisuje vse zdravstvene izzive trem razlogom: motnjam žolča, vetra in sluza. Če bi torej radi na hitro preverili vaše psihofizično stanje, opazujte, kako izgledajo vaši lasje, koža in jezik. Kaj pomenijo beli madeži na jeziku, kako se na koži pokažejo prehranjevalni grehi, kaj povzroča sivenje las ter česa se na veliko izogibati, če bi se radi še dolgo ponašali z bujno pričesko? 

Resnica o tem, da imamo premalo časa in se nam vedno nekam mudi
Hitenje je danes postalo že pravi trend in človek, ki ima slučajno kako “uro preveč časa”, je kmalu označen za brezdelneža ali pa vsaj lenuha. A dejstvo je, da lenarjenje oz. predajanje dolgčasju niti ni tako slabo, saj se takrat vključijo druga področja … Ali pa če pogledamo z druge perspektive: za čim tako hitimo? Ali se bojimo, da nas bodo drugi prehiteli, da bomo ostali zadaj? Za naglico vedno najdemo izgovor – da hitimo, da bi imeli denar, slavo, ugled, prijatelje … Pa bi se potem, ko bi to dosegli, tudi zares ustavili? 
O hitenju, razlogih za hitenje oz. nesmiselnosti hitenja ...

Slovenski pregovori o življenju, ki držijo kot pribiti
Tokrat bomo kimali starim, a vsekakor ne zastarelim slovenskim mislim oz. pregovorom o sreči, moško-ženskih odnosih, modrosti in preudarnosti. Pisatelj, prevajalec, založnik in urednik pa tudi avtor marsikake bistroumne domislice Peter Amalietti je z nami delil par iskrivih, duhovitih, lucidnih, predvsem pa še kako resničnih, kot so: Ženska joče pred poroko, moški pa po njej. Pametnega prepriča razum, neumnega pa palica. Človek je srečen, če je prisiljen delati, kar dela najrajši.

Knjiga meseca: Na zdravje! 
V rubriki Knjižni klub debatiramo o knjigi meseca januarja. V goste je prišel avtor številnih priročnikov in knjig, pisatelj in založnik Peter Amalietti, ki je podelil nekaj modrosti iz svoje knjige Na zdravje! Kako videz človekovega fizičnega telesa odraža njegovo notranje duševno in telesno zdravje? Katerim trem razlogom pripisuje tibetanska medicina vzrok za vse zdravstvene izzive? Kako na hitro preveriti svoje psihofizično stanje z opazovanjem las, kože in jezika? 

Trenutno še ni nobenega artikla.

Sorodne objave

NASA, astronavti in fotobiomodulacija (rdeča svetlobna terapija), ki je bila odkrita po nesreči ...

Vse se je začelo leta 1993, ki je odigralo pomembno vlogo pri rojstvu same terapije z rdečo svetlobo. Leta 1993 je …

Kaj lahko narediš za svoje zdravje v APRILU? Biohacking aprila

Dragi moji, ko smo sedeli z družino za velikonočno mizo sem na koncu dodala molitev, da si želim da nas …

Da bi se zavarovali pred krvnimi strdki, razkisajte svoje telo!

Nevarnost pred strdki je postala aktualna tema zlasti v zadnjih letih …   Pretresljivo dejstvo, da vsak šesti, ki …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.