Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Popoln obrok za ženske z endometriozo (RECEPT)

Popoln obrok za ženske z endometriozo (RECEPT)

Endometrioza je bolezen, ki prinaša vrsto preglavic, ki onemogočajo svobodno in lahkotno življenje marsikatere ženske. Za njo zboli ena od desetih žensk, diagnoza pa je največkrat spregledana. Gre za hormonsko odvisno bolezen in čeprav je povezana predvsem z reproduktivnimi organi, vpliva na celotno telo - vključno s hormonskim sistemom, imunskim sistemom, prebavili in sečili. Ker gre za hormonsko odvisno, vnetno kronično bolezen, je za izboljšanje stanja potrebno spremeniti navade, prehrano in življenski slog. Ker se zdravje začne v kuhinji, pri prehrani, smo za vas pripravili idealen obrok za ženske, ki trpijo za to nadležno boleznijo. 

Špinačna tortilija


Postopek priprave tortilije: 

Vse sestavine zmešajte v blenderju in zmes pustite počivati eno uro. Na vročo ponev zlijte ⅓ mase in oblikujte tortiljo. Pecite 2 minuti na eni strani in nato še minuto na drugi. Pečene tortilje lahko hranite v hladilniku do 7 dni (ali 2 meseca v zamrzovalniku). 


Zelenjavni nadev


Postopek priprave nadeva:
Narezana krompir in bučo 10 minut kuhajte na pari, posolite in potresite s kurkumo. Pripravite preliv tako, da v blenderju zmešate avokado, namočene indijske oreščke, tahini in sol. V tortiljo dajte svežo špinačo, kuhano zelenjavo, sveže kalčke in alge. Vse skupaj prelijte s prelivom.

V receptu smo uporabili sladki krompir, ki spodbuja plodnost (plodnost je namreč pri ženskah, ki trpijo za endometriozo pogosta težava), hkrati pa pomaga pri sintezi hormonov in upočasnjuje procese staranja. Avokado je superživilo, bogato z omega-3 maščobami, ter vitamini E, K in C, ki uravnavajo količine estrogena. Za uravnavanje hormonov smo dodali še kalčke, alge in zeleno, ki delujejo na več nivojih. So bogate z vlakninami, ki so hrana za črevesne bakterije, delujejo protivnetno in odstranjujejo toksine iz telesa. Zato so odlična izbira za ženske z endometriozo, saj vplivajo na krepitev imunskega sistema (posredno s krepitvijo črevesja), čiščenje hormonov (in tudi odstranjevanje hormonskih motilcev), ter gasijo tiha vnetja v telesu.

Če se soočate s težavami endometrioze, vabljeni k prenosu brezplačnega priročnika in si preberite več o programu, ki zajema vse nivoje sprememb, ki jih je potrebno uvesti v življenju, da bi pogasile vnetja in uravnovesile svoje hormone:

https://klepetobkavi.si/brezplacno/e-prirocniki/aktualno.html

rjave morske alge

Nočno popravilo: fitokompleks ekoloških rjavih morskih alg za 90 dni

Fitokompleks NOČNO POPRAVILO se pridobiva iz najbolj kvalitetnih rjavih morskih alg na …

68,00
51,00
-17,00
Kurkumin kompleks s Curcogreen (BCM-95)

Kurkumin kompleks s Curcogreen (BCM-95)

Klasični izdelki iz kurkume zgolj povečajo metabolične nivoje kurkumina v krvnem obtoku, …

37,50
Omega 3 iz mikroalge + E vitamin (1+1)

Omega 3 in mikroalge

Izdelek je preverjene kakovosti, s certifikatom. Je rastlinskega izvora, primeren tudi za …

46,00
40,00
-6,00

Vabljeni tudi k ogledu in branju:

Hipokratova kuhinja: Popoln obrok za ženske z endometriozo; Urška Loncnar: https://www.youtube.com/watch?v=9Y7lc3r0f-Y

Holistični nasveti pri težavah z endometriozo; Urška Videmšek: https://www.youtube.com/watch?v=8SYq6SEXXw4&t=441s

Tiha bolezen, o kateri bi morale govoriti: https://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/tiha-bolezen-o-kateri-bi-morale-govoriti.html

Holistični nasveti pri težavah z endometriozo: https://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/holisticni-nasveti-pri-tezavah-z-endometriozo-3249.html

Sorodne objave

Tedenski jedilnik in Hofer nakupovalni seznam za januar

Za vas smo naredili velik korak k zdravi prehrani, h kateri imamo v januarskem času več motivacije. Celoten jedilnik in …

Drugačni napitki za več energije (RECEPT)

Prazna baterija? Tako ali drugače, nič neobičajnega … Ampak tokrat bomo govorili o nizkih obratih naših teles, ne …

Sladica, ki bo obnovila zaloge omega-3 (RECEPT)

Kaj imajo skupnega ribe in čija, lanena, konopljina semena? Vse vsebujejo veliko omega-3. Ja, če ste mislili, da so …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.