Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Pomlajevanje doma, kot je bilo včasih izključno za vladarje!

Pomlajevanje doma, kot je bilo včasih izključno za vladarje!

Iz pisnih virov je tudi znano, da je bila maska za obraz z mumijo že davno nazaj skrivnost lepote in mladosti. In ne, ne pišemo o egipčanskih mumijah, temveč o gorski smoli, znani tudi po imenu shilajit. 

Mnoga stoletja je bila celo tako dragocena, da je bila na voljo le vladarjem in ozkemu krogu izbrancev.  

In še dolga stoletja je spadala kot strateška surovina in izvoz ni bil dovoljen. Omejen je še vedno v današnjem času. 

Za kaj v osnovi gre?
Gre za adaptogen, ki podpira delovanje imunskega in živčnega sistema, blaži težave z urinarnim traktom, kronično utrujenostjo, slabim spominom, nizkim libidom itd. 
V resnici ga uporabljajo tako športniki kot babice, najstniki kot dedki in mamice.
Je pač v domači lekarni, ampak vsak petek ... vsak petek je v mojem "domačem kozmetičnem salonu"!

Kaj ima torej ta adaptogen veze s kožo in pomlajevanjem?   

Prosim, preberite počasi.
Ker pospeši obnovo in regeneracijo celic, izboljša pretok krvi v koži in mikrocirkulacijo, je odlična pri raznih težavah s kožo (akne, gube, dermatitis, ekcemi, luskavica, opekline ...), ki bo po redni uporabi elastična, gladka in sveža. 

Mumija je učinkovita pri aknah na obrazu, saj pomaga hitro pomiriti vnetje in nevtralizira širjenje okužbe, pa tudi pri zmanjševanju videza gub, saj pospeši obnavljanje celic. 

Tudi razne brazgotine se vidno zmanjšajo. Poleg tega lahko s pomočjo mumije učinkovito rešujemo problem suhe kože in njenega prehitrega staranja. Zaradi adaptogenosti (zmožnosti prilagajanja) in kompleksnosti sestave je mumija pravzaprav superhrana za kožo, ki lahko bistveno izboljša stanje tako mlade kot zrele kože. Visoko v gorah, kjer mumija tisočletja nastaja so namreč prisotni prav vsi minerali in posebne sestavine, ki jih v laboratoriju sploh ni možno ponarediti in to je tudi razlog, zakaj za shilajit ali mumijo morda še niste slišali.

Znanstveniki so jo začeli  raziskovati v 70. letih prejšnjega stoletja in ugotovili so res ogromno zadev, ki so še dodaten razlog, poleg njenega pomlajevalnega, lepotnega učinka. 

  • Izboljša prebavo in poveča absorpcijo hranil.
  • Krepi imunski sistem in poveča raven energije.
  • Poveča koncentracijo ter izboljša delovanje spomina in možganov. 
  • Vsebuje antioksidante, ki uničujejo proste radikale ter zagotavljajo dovolj kisika in esencialnih hranil, ki so potrebni za optimalno delovanje telesa. 
  • Pomaga pri regeneraciji in lepšemu videzu kože. 
  • Vsebuje veliko različnih vitaminov in ionskih mineralov v sledovih, vključno z zelo redkimi zemeljskimi kovinami (vitamini B-kompleksa, magnezij, kalij, cink, železo, kobalt, srebro, vitamini A, C in E ter retinol). 
  • Zakaj uživati mumijo? 
  • Ker gre za popolno naravno hranilo za dobro počutje in vitalnost. Obstaja veliko naravnih izdelkov, ki služijo različnim namenom, mumija pa deluje večnamensko, univerzalno. 
  • Med drugim koristi prebavi, izboljša fokus in spomin, poveča raven energije ter izboljša videz kože. 

Kako si pripraviti masko iz mumije?

Izbirate lahko med mumijo v smoli, kar je originalna, primarna oblika ali v prahu. 
Osebno sem leta in leta uporabljala v smoli, saj v prahu nisem dobila. Sploh pozimi postane priprava precej dolgotrajna, saj je mumija tako trda, da jo komaj segrejem in pripravim do mere, ko jo lahko nanesem na obraz. 
Zdaj mi je to v prahu tisočkrat lažje. Nekaj prahu in vode ali meda ali karkoli drugega in maska je pripravljena v nekaj sekundah, zaradi oblike v prahu pa nima nič manjšega učinka delovanja, prav nasprotno. 

Ayurveda nas uči, da je čas za lepoto in samonegovanje na Venerin dan, torej v petek (ko bi mimogrede tudi morale biti poroke, kajti sobota je Saturnov dan, manj primerno). 
Torej, rezervirajte si petek popoldan ali zvečer in na očiščen obraz nanesite mumijo, ki jo na obrazu pustite od 20 minut do 3 ure. Odvisno od tega, koliko časa imate. Namažite tako, da je obraz temen in pozabite nanjo. Posušila se bo in morda takrat res ne hoditi v javnost, čeprav sem sama že šla na sprehod po gozdu in srečala sosede, ki so se me najprej ustrašili, ko pa sem razložila, so šli z mano domov in sem naredila masko še njim.

Mumija/shilajit v prahu (100-% naravna ekološka)

Mumija/shilajit v prahu (100-% naravna ekološka)

Mumija je splošno znana tudi kot mineralna smola.

36,00
NOVO

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.