Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Pomlad je po TKM čas, da se lotimo čiščenja tega organa!

Pomlad je po TKM čas, da se lotimo čiščenja tega organa!
Po tradicionalni kitajski medicini je pomlad najboljši čas za razstrupljanje in čistko jeter.  Spomladansko vreme in delovanje jeter sta po TKM tesno povezana. Jetra imajo namreč trojno nalogo; ena je skladiščiti kri, druga je čiščenje organizma, tretja pa skrb za prost (pre)tok energije či. Pretok krvi se v glavnem dogaja v jetrih. Spomladi se energija či v jetrih precej dvigne, zaradi česar se tudi obremenjenost delovanja jeter v spomladanskem času poveča. Ena najpomembnejših nalog jeter je torej tudi čiščenje organizma, ki ga vsakodnevno obremenjujemo s presnovnimi odpadki, procesirano hrano, zdravili in drugimi kemijskimi substancami, ki jih zaužijemo ali kako drugače vnesemo v naš organizem. Zaradi okrnjene funkcije jeter telo se strupi kopičijo v organizmu. Slabo delujoča jetra težje oz. slabše odstranjujejo toksine, protitelesa in histamin iz krvnega obtoka.

Povezanost delovanja jeter in črevesja. Če si hočete narediti uslugo, jetra in črevesje očistite sočasno! Zakaj?

Med razstrupljanjem jeter je ključnega pomena še zdrava prebava oz. pravilno delovanje črevesja, saj se pri počasni prebavi preko črevesne sluznice vsrka veliko škodljivih snovi, ki potujejo v jetra in jih tako še dodatno obremenjujejo. Odpadni material, ki se zadržuje v črevesju dalj časa povzroča gnitje in vrsto drugih problemov, npr. slabo prebavo, napihnjenost in posledična povečano telesno težo. Pred vsakim razstrupljanjem bi torej morali skupaj z jetri očistiti tudi črevesje in urediti prebavo.

Kako se lotiti temeljitega spomladanskega čiščenja jeter in črevesja? S tem spomladanskim protokolom!

Pripročila za zdravje črevesja: 

Če je blato predolgo v črevesju, lahko postane trdo in se stežka premika. Lena in počasna prebava povzroči nabiranje oblog na črevesju, ki zastrupljajo telo in hkrati preprečujejo absorpcijo hranljivih snovi. To posledično vodi v porušeno ravnovesje in z njim seveda slabo počutje. Večdnevno zaprtje namreč povečuje zakisanost telesa in neposredno vpliva na večjo dovzetnost za okužbe. Zakisanost telesa lahko zmanjšate z uživanjem ustrezne bazične prehrane (zelenolistnata zelenjava, čemaž, začimbe, alge, ječmenova trava, koprive …). Poskrbite torej za vnos zelene zelenjave. Klorofil je namreč tisti, ki je znan po svoji visoki bazičnosti (in posledično skrbi za zmanjšanje kislosti v telesu).

Povečajte vnos sirotke, probiotikov in fermentirane hrane, ki pospešujejo gibanje črevesja in preprečujejo širjenje patogenov v debelem črevesu.

 

Dodajte PROBIOTIKE!

Na tržišču je namreč sicer veliko dobre in okusne hrane, ki vsebuje probiotike (kefir, kislo zelje…), vendar bi je morali pojesti zares ogromno (v primerjavi z eno kapsulo probiotikov z 20 milijardami sevov). Probiotiki omogočajo telesu, da se lažje brani pred nezaželenimi posledicami sodobnega načina življenja. Z okrepljeno črevesno floro je namreč imunski sistem močan, črevesno ravnovesje pa se zrcali tako na počutju kot videzu. Zlasti pomembni so v času med in po zdravljenju z antibiotiki, pri čemer je treba z jemanjem vztrajati vsaj 3 mesece. In kako vemo, kateri probiotiki so res kvalitetni (kajti, roko na srce, kljub prenasičenosti z vsemi informacijami velikokrat kupimo mačka v žaklju, ki se izkaže za slabšega, kot smo pričakovali)?

● Preverite enoto za koncentracijo probiotinih kultur (k. p.).

● Pozanimajte se, ali vsebujejo tudi prebiotično mešanico (ki je hrana za probiotike) ter

● koliko vrst sevov vsebujejo probiotiki (zaželeno je do 5 različnih vrst sevov).


Na Klepetu ob kavi prisegamo na take, ki ustrezajo vsem standardom prave kvalitete.

Mešanica mikrobioloških kultur, 30 kapsul

Mikrobiološke kulture okrepijo naravno obrambo telesa in potem telo samo pokonča …

33,00

Pripročila za zdravje jeter: 

Jetrom in črevesju lahko pomagamo z uživanjem živil, ki spodbujajo njihovo delovanje in imajo očiščevalni učinek, pomagajo okrepiti imunski sistem, izboljšujejo prebavo ter povečujejo absorbcijo hranil in eliminacijo odpadkov iz telesa. Mednje sodijo: lanena semena, indijski trpotec, kumina, koriander, origano, ekološki peteršilj in glina za prehranske namene. Jetrom zelo ljuba začimba je tudi kurkuma, ki vsebuje snov kurkumin – ta aktivira proizvodnjo različnih encimov in antioksidativnih molekul ter preprečuje aktiviranje tistih, ki povzročajo vnetje.

Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Izdelek začnite uživati v manjših količinah, ena merilna žlica na dna, po treh do štirih …

42,00
38,00
-4,00

Samo hrana pa ne bo dovolj! Ker pa smo na Klepetu zagovorniki celostne obravnave, priporočamo, da se zadeve lotite z vso resnostjo s tem spomladanskim režimom čiščenja jeter in črevesja. 

Kompleten protokol (žal) ni vezan na 1 kapsulo na dan in ne obljublja rezultatov totalnega detoksa po 10 dneh. Gre za premišljen protokol, ki ga potrjuje tudi stroka!

SPOMLADANSKI PROTOKOL (sistem ODU)

 1. ODSTRANITEV

Za minimalno 3 mesece odstranimo:

 • alkohol,

 • sladkor in procesirano hrano,

 • (ali vsaj zmanjšamo) vnos mesa in mlečnih izdelkov.

 

 1. DODAJANJE

3 mesece vsak dan:

 • spijemo 2 litra čiste vode (najbolje informirane),

 • dodajamo čimveč ekoloških, lokalnih, sezonskih živil,

 • pijemo zeliščno formulo za črevesje in jetra,

 • krepimo črevesje s kvalitetnimi probiotiki,

 • dodamo ekološki izvleček kurkumina.

 

 1. UPOŠTEVANJE, IZVAJANJE

3 mesece:

 • hodimo spat najkasneje ob 22. uri,

 • najmanj 3-krat 30 minut aktivnosti na teden (pohod, kolo, sprehodi …),

 • jemo v miru in vsak grižljaj prežvečimo vsaj 35-krat, 

 • zjutraj v postelji nekaj minut masiramo trebuh okoli popka.

 

Za protokol torej potrebujete nekaj volje, discipline pa tudi ekološko zeliščno formulo, kurkumin in probiotike. 

Ekološka podpora - formula ČREVESJE in JETRA

Izdelek začnite uživati v manjših količinah, ena merilna žlica na dna, po treh do štirih …

42,00
38,00
-4,00

Sorodne objave

Domača lekarna: 3 načini uporabe kurkume (RECEPTI)

Kurkuma oz. kurkumin v kurkumi je odličen vir železa in mangana, vitamina B6, kalija in prehranskih vlaknin. Njegove …

Kako rdečo peso uporabiti v primeru bolečin v grlu, pri anginah in prehladih?

Vemo, da je rdeča pesa polna železa, ima pa še več nezanemarljivih učinkov na telo, zaradi katerih jo je na poseben …

Hrepenite po slanem? Morda vam manjka ta mineral!

Magnezij je bistven mineral, saj sodeluje pri preko 300 encimskih procesih v telesu. Zaradi sodobnega načina življenja …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.