Spoznaj MAGNETIČNO KOLEKCIJO NAKITA in praznuj ženstvenost skupaj z Jasmino. Kolekcijo VRNITEV ŽENSTVENOSTI sestavljajo tri zapestnice, biserni uhani in broška.

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Pomislite na to, preden naslednjič naročite ribe

Pomislite na to, preden naslednjič naročite ribe

Morska hrana je bogata z jodom, omega-3, minerali in proteini … Ampak potem vidimo plastiko v morjih, vidimo ribe, ki mrtve plavajo v rekah in podobno … Poraja se smiselno vprašanje – kakšna je sploh kvaliteta morske hrane (če pustimo etični in okoljski vidik na strani)? Koliko je resnice o vsebnosti težkih kovin in zdravil v morski hrani in kako zaradi tega deluje na človeško telo? Veliko substanc v morski hrani (iz oporečnega okolja) je namreč kemično podobnih hormonom in delujejo kot endokrini oz. hormonski motilci. Kaj lahko naredimo, če smo veliko te hrane že zaužili, in bi se radi lotili razstrupljanja? Toksične snovi so namreč problematične na daljši rok, saj se kopičijo v telesu, ta biokoncentracija pa lahko povzroči fiziološke spremembe šele po par letih izpostavljenosti … Kaj prevlada – hranilna vrednost morske hrane ali zaužitje težkih kovin in ostalih toksinov, ki ga tvegamo z uživanjem take hrane? 

Znano je, da se težke kovine kopičijo v telesu. Od ene ribe nas seveda ne bo pobralo, če pa morsko hrano iz oporečnih območij jemo dlje časa, je pa zadeva lahko problematična. Toksične snovi pokažejo zobe na daljši rok, saj se kopičijo v telesu. Ta biokoncentracija lahko povzroči fiziološke spremembe šele po več letih izpostavljenosti in povzroči toksemijo (zastajanje strupov v organizmu − ko proces izločanja ni več optimalen). Praktično to pomeni, da se bodo strupi nabirali v tkivih in v krvi. Seveda pa za nabiranje kemikalij v telesu niso krive le ribe. Omeniti velja še kozmetične izdelke, kot so parfumi in filtri ultravijolične svetlobe, plastika, kemikalije v tekstilu itd. (Več o tem lahko preberete v tem članku: https://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/ste-vedeli-da-vsak-teden-pojemo-5-g-plastike-1-plasticno-kartico.html). 

 

Ampak kaj pa hranila? 
Dejansko imajo ribe veliko hranil, med katerimi prevladujeta omega-3 in jod.
Omega-3-maščobne kisline zmanjšajo vnetja v telesu, skrbijo za nastajanje novih celic in preprečujejo nastajanje degenerativnih poškodb ter imajo pomembno vlogo pri delovanju srca, možganov in ohranjanju vida. Obenem so bistvenega pomena pri delovanju možganov in lahko upočasnijo upad kognitivnih sposobnosti. Za jod pa vemo, da je nepogrešljiv za delovanje (ščitničnih) hormonov. 

Torej, ja, je res, da imajo ribe veliko teh hranil, ampak vprašajmo se, kaj tvegamo z uživanjem rib iz kontaminiranih območij in kje lahko enaka hranila dobimo od drugod. 

 
Kaj torej narediti? 
Veliko lahko naredimo s sprotnim odstranjevanjem toksinov (ko so ti še v obtoku). Vsekakor so koristen pripomoček za detoks rjave morske alge, ki iz telesa odstranjujejo težke kovine in kemikalije, nekaj pa pomaga tudi priprava. Konkretno za morsko hrano Sanja Lončar priporoča, da jo pripravite tako (glej video spodaj).
rjave morske alge

Nočno popravilo: fitokompleks ekoloških rjavih morskih alg za 90 dni

Fitokompleks NOČNO POPRAVILO se pridobiva iz najbolj kvalitetnih rjavih morskih alg na …

68,00
51,00
-17,00
Omega 3 iz mikroalge + E vitamin (1+1)

Omega 3 in mikroalge

Izdelek je preverjene kakovosti, s certifikatom. Je rastlinskega izvora, primeren tudi za …

46,00
40,00
-6,00
paket HORMONSKI DETOKS

paket HORMONSKI DETOKS

Paket vsebuje: Eko zelenje, Nočno popravilo, 2x Omega 3 iz mikroalge

97,00
75,78
-21,22

Sorodne objave

Gledalci ste izbrali: EKO ZELENJE je produkt pomladi 2024!

Poletje se počasi približuje. Še slab mesec in veselili se bomo prvega poletnega dneva. Ampak, da ne bi pozabili pomladi …

Letos znova odhajamo na IŽ! 7 dni za dušo in telo v JULIJU!

Otok Iž, skriti dragulj v Jadranu, je destinacija, ki ponuja veliko več kot le čudovite plaže in kristalno čisto morje. …

Diabetes in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija, je postala precej raziskana metoda za različne zdravstvene …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.