Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Pomanjkanje življenjsko pomembnih vitaminov D3 in K2 pesti veliko večino ljudi!

Pomanjkanje življenjsko pomembnih vitaminov D3 in K2 pesti veliko večino ljudi!

Zakaj je pomembno, da jemljemo prehranska dopolnila vitamina D3 in K2?

Vitamin D3 je najpomembnejši vitamin, ki se ga splača jemati kot prehransko dopolnilo. Ravno pomankanje tega vitamina je vzrok za nastanek večih bolezni. Na srečo pa je preventive in pogosto tudi zdravilo relativno poceni in dostopno.

V zgodovini se je veliko raziskav posvečalo razmerju med boleznimi in levelu vitamina D3 v telesu. Ima pomembno vlogo v razvoju in vzdrževanju zdravih kosti in zob, poleg vseh drugih procesov: pojav raka, kardiovaskularnih in nevroloških boleznih, kot tudi diabetes, ki je znatno nižji pri populaciji ljudi z višjimi leveli vitamina D.

Ljudje, ki so naslejeni na področju ekvatorja, kjer so bili naši predniki izpostavljeni večjim količinam sonca na dnevni bazi. Tako se večji del vitamina D3 proizvaja v naši koži. Da se vitamin D3 prenese iz kože v telo traja nekje 2-3 dni, vendar pa ga danes z vsakodnevnim tuširanjem splahnemo s kože, še preden uspe priti v telo. Naši predniki niso uporabljali mila, gela za tuširanje ali vroče vode, saj le-ti odstranijo vitamin D3 z naše kože. Posledično so imeli naši predniki bistveno več vitamina D3, mi pa smo gensko prilagojeni tem levelom. Tako nismo prilagojena na manjše količine tega vitamina, kar pa ima vpliv na naše zdravje. Prav z vitaminom D3 zmanjšamo tveganja za t.i. novodobne bolezni, kot je recimo rak. D3 preprečuje nastanek respiratornih bolezni, izjemen vpliv pa ima tudi na izboljšanje našega imunskega sistema.

Raven vitamina D3 je možno izmeriti s krvnimi testi, ki so cenovno precej ugodni. Izsledki raziskav kažejo na to, da je idealen level tega vitamina med 100 in 175 nmol/l, nekateri pa trdijo, da tudi višji leveli niso škodljivi za nas.

Zaradi naših higienskih navad, je skoraj nemogoče na naravni način pridobiti zadostno količino D3. Študije iz leta 2007, ki so raziskovale vindsurferje na Havajih, ki so bili izpostavljeni soncu brez sončne kreme tudi po 22 ur na teden,da tudi ti nimajo zadostno količino tega vitamina.

Tudi s hrano, ki je bogata z vitaminom D3 (npr. ribe, ribja olja…), ne moremo dobiti dovolj tega vitamina.

Na srečo so prehranska dopolnila cenovno ugodna in dostopna, z njimi pa brez težav zadostimo dnevnim potrebam po vitamin D3.

Tudi vitamin K2 ima podobne funkcije in podobno kot D3 pogosto primankuje večini ljudem, zato so potrebna prehranska dopolnila. Visoki leveli vitamina K1 povečujejo tudi levele vitaminov K2 in K3 v telesu. K1 pa najdemo v zelenolistnati zelenjavi, še vedno pa to ni dovolj, da bi dobili takšno količino K2 in K3, kot jo potrebuje naše telo.

D3 in K2 v kapljicah – 100% organsko, ekološko, naravno

D3 in K2 v kapljicah

23,37
-20%

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.