Spoznaj MAGNETIČNO KOLEKCIJO NAKITA in praznuj ženstvenost skupaj z Jasmino. Kolekcijo VRNITEV ŽENSTVENOSTI sestavljajo tri zapestnice, biserni uhani in broška.

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Pomanjkanje vitamina D in pojav različnih infekcij, kot sta gripa in pljučnica! Kaj je res?!

Pomanjkanje vitamina D in pojav različnih infekcij, kot sta gripa in pljučnica! Kaj je res?!

Znanstveniki so izračunali, da je povprečna oseba na soncu le 5 % časa, kot ga je na soncu preživel človek pred 100 leti. Se zdi malo, skorajda neverjetno? Razumsko gledano: če bi bili na soncu pol ure na dan (premislite, koliko časa ste zares zunaj, na soncu), bi to pomenilo 5 % dneva!

Sonce in pomanjkanje vitamina D

Najbolj učinkovit in varen način za tvorbo tega vitamina (ki je klasifikacijsko gledano pravzaprav hormon) je sončenje. Znanstveniki šele v zadnjem obdobju dojemajo, kako pomembno vlogo ima vitamin D za delovanje celotnega telesa. Dolgo časa so ga povezovali le s tvorbo kosti (nujen je namreč za presnovo kalcija in fosforja), a to je le pičel del vseh njegovih ostalih nalog (deluje na vsaj 2.000 genov). 

Pomanjkanje vitamina D je globalna težava. Izsledki študije Roberta Kocha so pokazali, da je raven vitamina D pri 57 % moških in 58 % žensk pod kritično mejno vrednostjo, pri ženskah nad 65 let pa je bilo takšnih kar 75 %! Seveda so vrednosti pozimi še toliko nižje … 

Pomanjkanje vitamina D lahko vodi v resne zdravstvene težave

OSTEOPOROZA

Za zdrave kosti rabimo dovolj kalcija. A tudi če ga imamo v izobilju in pri tem ne poskrbimo za zadostno količino vitamina D, proces tvorbe ne steče! Starejši ljudje čez zimo (zaradi pomanjkanja vitamina D) utrpijo približno 4 % izgube kostne mase. Tveganja za zlome so zato največja v spomladanskem času. 

SLAB IMUNSKI SISTEM

Celice T-pomagalke ostajajo pri pomanjkanju vitamina D neaktivne, zaradi česar ne morejo nuditi zaščite pred napadi virusov in bakterij. Dokumentirano je tudi ugodno delovanje vitamina D na ostale patogene, kot so antraks, kolera, E.coli, gripa, stafilokoki itd.

RAK IN DRUGE TEŽJE BOLEZNI

Študije kažejo na povezanost med pomanjkanjem vitamina D ter pojavom težjih obolenj – multiple skleroze, diabetesa tipa 1 pri otrocih, srčno-žilnih bolezni in raka.

V študiji več kot 400.000 bolnikov so ugotovili, da vitamin D zmanjšuje tveganja za več vrst raka, zlasti želodca, jeter, trebušne slinavke, pljuč, dojk … Podobne korelacije kažejo tudi statistike, ki kažejo, da v državah, kjer je malo sončnih dni in s tem sonca, ki je vir vitamina D, ljudje pogosteje zbolevajo za rakom, kakor tisti v afriških ali azijskih državah, kjer je sonce zelo močno.

Povzeto po Resnice in zmote o soncu in Moč vitamina D

D3 in K2 v kapljicah – 100% organsko, ekološko, naravno

D3 in K2 v kapljicah

23,37
-20%

Sorodne objave

To je Larimar – kamen delfinov ter spontane in igrive energije

»V nebeško modrih vodah Karibov je mlada ženska po imenu Mina našla uteho in pobeg od svojega napornega življenja. Dneve …

Ženski hormoni bodo zacveteli, če boste …

Kako doseči stanje, ko bodo vsi naši ženski hormoni delovali dobro in bo njihova količina v ravnovesju z našimi …

Energije meseca julija - mesec sproščenega vzdušja in romantične igrivosti

Julij 2024 prinaša živahno atmosfero z vplivom Venere, ki prehaja iz Raka v Leva, in Marsa v Biku, ki skupaj oblikujeta …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.