PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

POLETNO PRESENEČENJE in pomembna navodila za SONČENJE!

POLETNO PRESENEČENJE in pomembna navodila za SONČENJE!

Poletje je v polnem razmahu in če se že pridno nastavljate sončnim žarkom (ali pa to še planirate), preverite pomembna pravila pravilnega sončenja!

Sonce je vir vitamina D, ki je za naše zdravje temeljni vitamin. Zato je pomembno, da se soncu izpostavimo tudi med 10. in 14. uro. Seveda velja previdnost! Začnemo postopoma, z minuto na dan, količino pa nato postopoma povečujemo (do 30 minut dnevno). Sonce nas ne sme opeči!

Verjeli ali ne, k zmanjšanju tveganja za opekline pripomore tudi izbira prave hrane. Uživajte živila, ki so bogata z antioksidanti in vsebujejo resveratrol, kvercetin, likopen, karotene in luteolin, npr. pravi kakav, olivno olje, brokoli, črni čaj, zeleni čaj, jabolka, čebula, korenje, paradižnikova mezga, borovnice …

V poplavi krem za sončenje, kakšno obliko zaščite izbrati? Matic Anzeljc Amon pravi: “Posegajmo po sončnih kremah z naravnimi mineralnimi filtri – cinkov oksid – ter preverimo, da mineralni filter ne vsebuje nanodelcev. To se bo sicer kazalo v neprivlačni beli sledi, ki jo krema pusti na koži. A z malo vztrajnosti bo tudi ta sled izginila. Sicer pa naj ima sončna krema čim višji delež ekoloških sestavin in čim več nasičenih in mononenasičenih maščob (masla, olivno in avokadovo olje), izogibajmo pa se sintetičnim filtrom, konzervansom, umetnim dišavam in barvilom ter plastični embalaži.” 

Ostale poletne tegobe in nevarnosti ter nasveti, kako jih preprečiti 

  1. NAPIHNJENOST

Morda niste debeli, ampak samo napihnjeni!

Napihnjenost je pogosta težava, s katero se vsaj občasno srečamo vsi ljudje, kar 47 % pa se počutijo napihnjeni vsaj enkrat mesečno. Napihnjenost povzroči vidno raztezanje trebuha, ki ga lahko zamenjamo za debelost. Obseg trebuha se lahko med jutrom in večerom poveča tudi za deset centimetrov. 

Prva pomoč? PROBIOTIKI!

Prav neverjetno je, kaj lahko naredijo probiotiki že sami v nekaj urah …

Probiotiki so živi mikroorganizmi, ki ugodno vplivajo na zdravje in počutje. Uživanje probiotikov izboljša prebavo, odpravi napenjanje in napihnjenost ter pomaga varovati črevesno sluznico.

Skratka probiotiki so obvezna oprema vsake ženske!  

  1. KAP

Poleti beležimo največ primerov kapi. Za srčno-žilne bolnike je najbolj obremenjujoče hkratno zvišanje temperature in vlažnosti zraka, kar privede do večje obremenitve srčne mišice. Možnost možganske ali srčne kapi seveda povečuje še nezdrav življenjski slog: telesna nedejavnost, čezmerna telesna teža, stres, kajenje, alkohol in nepravilna prehrana ...

Pomembna preventiva, ko govorimo o kapi, so OMEGA-3-maščobe. 

Omega-3 namreč zmanjšajo tveganje za možgansko kap za več kot za četrtino (je pokazala raziskava danskih znanstvenikov, objavljena v zadnji številki strokovne revije Stroke). Še posebej koristna je EPA (eikozapentanojska kislina). Raziskave tudi kaže, da uživanje prehranskih dopolnil z visoko vrednostjo EPA omega-3-maščobnih kislin drastično, za kar 28 odstotkov, zmanjša tveganje za možgansko kap. Izsledki so pomembni zato, ker se številne študije še vedno osredotočajo na dobrobiti obeh omega-3 maščobnih kislin, čeprav postaja jasno, da ključno vlogo pri varovanju srca in ožilja igra EPA.  

Več o varovalnih ukrepih pred kapjo lahko preberete tudi v člankih: 

https://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/opozorilni-znaki-srcnega-infarkta-in-preventiva.html 

https://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/poletje-je-tu-s-tem-pa-vecja-nevarnost-za-pojav-kapi-preventivni-nasveti.html  

  1. VNETJE SEČIL 

Okužbe sečil so ena najpogostejših vnetnih obolenj, za katerimi zbolevajo predvsem ženske. Kar vsaka druga se namreč vsaj enkrat v življenju sooča s pekočim občutkom med uriniranjem.    

Kako si pomagati pri vnetju mehurja? Z D-manozo! Gre za naravni sladkor, ki najkasneje v roku 72 ur instantno izboljša infekcijo urinarnega trakta, saj deluje kot magnet in s svojo edinstveno sposobnostjo nase veže bakterijo E.coli, ki povzroča vnetje, s tem pa prepreči njeno dodatno namnoževanje v mehurju.

Omega 3 iz mikroalge + E vitamin (1+1)

Omega 3 in mikroalge

Izdelek je preverjene kakovosti, s certifikatom. Je rastlinskega izvora, primeren tudi za …

46,00
40,00
-6,00
Naravna D-manoza (vnetje mehurja in sečil) - 90 kapsul

Naravna D-manoza (vnetje mehurja in sečil)

Dejansko deluje že v nekaj urah, zaradi česar se lahko izognemo jemanju Antibiotikov.

32,50
26,00
-6,50
Družinska domača lekarna

Družinska domača lekarna

DARILO ob nakupu paketa: KNJIGA Sporočilo iz druge galaksije in BREZPLAČNA POŠTNINA

142,50
118,89
-23,61

Sorodne objave

Da bi se zavarovali pred krvnimi strdki, razkisajte svoje telo!

Nevarnost pred strdki je postala aktualna tema zlasti v zadnjih letih …   Pretresljivo dejstvo, da vsak šesti, ki …

Poraščenost pri ženskah

Z vami delimo zapiske iz oddaje

Inovativni način za hitrejše celjenje in obvladovanje bolečin s pomočjo svetlobe: fotobiosimulacija ali rdeča svetlobna terapija

Rdeča svetlobna terapija, ki jo pogosto imenujemo tudi fotobiomodulacija ali fotobiostimulacija, je inovativna terapija, …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.