Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Počastimo boginjo v sebi z vaginalno parno kopeljo

Počastimo boginjo v sebi z vaginalno parno kopeljo

Včasih so ženske izvajale vaginalno parno kopel dvakrat na mesec- pred luninim in po luninem ciklu. Bolezni in težav je bilo dosti manj. Danes se priporoča te kopeli ženskam, ki imajo težave z menstruacijo, menopavzo, oploditvijo... oziroma vsem, ki nimajo v ravnovesju rodila. Kopel lahko izvajajo tudi ženske, ki nimajo več menstruacije in pa deklice, ki še niso vstopile v menstrualni cikel. Te naj izvajajo kopel ob polni luni in novi luni (mlaju). Ostale pa en dan pred ciklom in pa ko končajo s svojim ciklom. Ko naredimo kopel pred ciklom, poskrbimo za boljše čiščenje. Po ciklu pa poskrbimo za zdravje maternice.

Kopel ni priporočljiva za moške, saj toplota uničuje spermije. Zato se odsvetuje tudi uporaba savne za moške.

Vaginalna parna kopel ne deluje samo na fizičnem ampak tudi na spiritualnem nivoju. Kopel je sveti ritual s katerim počastimo svojo boginjo v sebi. Para, ki sprošča eterična olja v telo in v krvni obtok prečisti celotno telo.

Ko delamo vaginalno parno kopel, se lahko pojavijo kakšna potlačena čustva, lahko pride do smeha ali joka. Pomembno je, da se sprostimo, zraven lahko poslušamo glasbo, beremo knjigo ali pa preprosto samo smo.

Kar 85% žensk imajo težavo z menstrualnimi krči. Rešitev za to je vaginalna parna kopel v kombinaciji z abdominalno masažo.

Menopavza pri 35. letih? Ženske se preveč mačehovsko obnašamo do svoje maternice, ko pride cikel, ga najraje ne bi imele ali pa bi se zaprle pred svetom za 5 dni, vložki so aromatizirani... Maginja Blinkita odsvetuje rabo tamponov in skodelic, saj zadržujejo kri v telesu. Negujmo žensko v sebi z vaginalnimi parnimi kopelmi, pravilni uporabi ščitnikov perila in nasploh nego same sebe.

 

Navodila za vaginalno parno kopel (za podprtje čiščenja maternice):

Rastline: ognjič, origano, bazilika, rožmarin, materina dušica, šentjanževka, kamilica, črna detelja, regrat in preslica.

Navodila za uporabo:

  • Naberi rastline uporabljajoč molitve in jasno namero samozdravljenja. Če uporabiš sveže rastline- 250 gramov, če pa so rastline posušene pa približno eno skodelico. 
  • V posodo v 4 litre vode dodamo rastline.
  • Izrečemo kakršno koli lastno molitev. Ponovimo 9 krat.
  • Pustimo vreti 5 minut, potem pokrijemo s pokrovko in pustimo vreti še dodatnih 15 minut.
  • Posodo postavimo pod stol in se usedemo brez spodnjega perila.
  • Naj bodo obute nogavice, da stopala ostanejo topla.
  • Pokrijmo se, da para ne uhaja.

 

Oglejte si kako Jasmina s pomočjo Maginje Blinkite izvede vaginalno parno kopel:

 

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Komentiral Marta |

Za vaginalno parno kopel nisem nikoli slišala. A v mladih letih sem si jo veliko krat naredila in to zaradi vnetja, ali da me je v nožnici srbelo, ginekologu nisem hodila.
Res je, ko je prišla mena ni bilo nobenih težav. Menstruacije je izginila pri 54 letih. Nisem opravljala nobenih molitev, ampak sem zaupala kamilici in rmanu.

Komentiral Robertor |

Tole je super—duper. Samo škoda, ker slika ni dovolj kičasta. Kje so metuljčice.

Komentiral Darja |

Pozdravljeni!

Zanima me, kje se da dobiti tale stol z odprtino za izvajanje kopeli? :)

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.