Danes praznujemo DAN ZDRAVJA! Koda ZDRAVJE ti odklene brezplačno poštnino!

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Po tem, ko pride otrok … Kako trdno je partnerstvo?!

Po tem, ko pride otrok … Kako trdno je partnerstvo?!

Partnerstvo po rojstvu otroka se nekoliko skrha (da se spremeni, je več ali manj logično!). Je možno, da prihod otroka popravi določena nesoglasja med partnerjema ali jih še bolj okrepi? 

Rojstvo otroka prinaša partnerjema nove izzive. Večina bodočih staršev se zaveda, da prihod otroka ne prinaša zgolj veselja, nepozabnih trenutkov in nepopisnih občutkov sreče, temveč tudi neprespane noči, skrbi, utrujenost in nove zadolžitve. Včasih so te obveznosti za novopečena starša enostavno prevelik zalogaj ...

Raziskave so pokazale, da naj bi po rojstvu otroka vsakemu petemu paru grozil razpad. Noben dogodek namreč tako močno ne spremeni življenja posameznika in hkrati obeh partnerjev kot rojstvo otroka. Starša doživita hkrati izpolnitev svojih sanj, po drugi strani pa se morata soočiti z resničnostjo, ki je v mnogo situacijah precej različna od njunih želja. Vsa pozornost pade na malo nebogljeno bitjece, ki lahko začne do nedavnega neločljivo povezana partnerja oddaljevati drug od drugega. 

Problem št. 1: UTRUJENOST 

Največji sprožilec konfliktov po porodu je utrujenost.

Maria Ana Kolman opozarja, da je zelo pomembno, da ženska po porodu ohrani dobro psihofizično kondicijo. Za dvig energije in razpoloženja priporoča zjutraj eno malo žličko čage z rožnim korenom. Rožni koren namreč deluje na centralni živčni sistem, izboljšuje delovanje ščitnice in priželjca, povečuje funkcije simpatičnega in parasimpatičnega živčnega sistema ter povečuje sposobnost fizičnega in umskega dela. Deluje že 15 min po zaužitju tako, da utrujenosti niti ob napornih dnevih ne bo.

Čaga z rožnim korenom

KREPČILNO SREDSTVO kot podpora pri zdravljenju ali močna preventiva.

62,00

Problem št. 2.: INTIMNOST 

Številne raziskave kažejo, da se predvsem pri ženskah potreba po intimnosti po porodu za nekaj let precej zmanjša. Ne zapadite v gospodinjsko in družinsko rutino. Občutek mimobežnosti partnerja je okrepljen zlasti v prvem letu otrokove starosti. Vsaj nekaj trenutkov dnevno resnično namenite partnerju. Ko je otrok dovolj star, ga pustita za nekaj ur, morda celo dni v varstvu, in si privoščita čas samo zase. https://klepetobkavi.si/dogodki/podrobnosti/id-7-dni-za-duso-in-telo-1879.html

Problem št. 3: SLABA SAMOPODOBA IN PRIDOBLJENI KILOGRAMI

Je lahko ženska za svojega moškega in za druge enako privlačna kot pred nosečnostjo? Veliko mamam postaneta videz in skrb zase skoraj nepomembni. Ne pravimo, da je obvezno takoj po porodu shujšati in biti spet kot iz škatlice, ampak naj vam ne bo nerodno prositi za pomoč, ko bi radi nekaj naredili zase. Ohranjanje kondicije in negovanega videza je pomembno tudi za samopodobo in navsezanje na odnos s partnerjem. Ženska, ki se ne počuti dobro v svojem telesu, bo začela zavračati partnerjeve pobude za intimonost, s tem pa se bo začel njun odnos močno krhati … 

Kje se vam nabira maščoba?

TREBUH: stres in neravnovesje črevesnih bakterij

MEČA: pomanjkanje spanja in B-vitaminov, preveč soli

ROKE: strupi v telesu

OBRAZ: zadrževanje vode v telesu

ZADNJICA: neravnovesje hormonov, hormonske spremembe

BEDRA: visok nivo estrogena 

MAŠČOBA NA TREBUHU: zaužijte dovolj kvalitetnih maščob, zvečer jejte rastlinske beljakovine. Dodajte probiotike, rastlinsko formulo za črevesje in jetra ter znižajte nivo kortizola (sprehod, branje knjige, sproščanje).

https://klepetobkavi.si/dogodki/podrobnosti/tecaj-zdravega-hujsanja-z-jeleno-dimitrijevic.html 

Sorodne objave

Naj palo santo v vsakem domu zadiši in koronavirus stran prekadi!

Ali ste vedeli, da je prekajevanje eno izmed najbolj mogočnih, kadarkoli odkritih, naravnih antiseptičnih tehnologij, …

Koronavirus s pozitivne perspektive − dobre posledice koronavirusa

Svet ni črno-bel in tudi koronavirus ni izključno grožnja za človeštvo. Ja, zagotovo gre za zelo trdoživ in nevaren …

Skupinska meditacija za zaustavitev koronavirusa in zagotovitev pozitivne časovnice

Posredujemo prejeto sporočilo in vas vse pozivamo, da se v nedeljo, 5. aprila, ob 4:45 zjutraj pridružite sinhronizirani …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.