Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Osvoboditev sodobne ženske: sočutna, ljubeča in SEBIČNA!

Osvoboditev sodobne ženske: sočutna, ljubeča in SEBIČNA!

Stoletja so žensko vzgojile tako, da dela, se razdaja in išče potrditve ter ljubezen od zunaj. Z dobrimi ocenami in pridnostjo dobi ljubezen od staršev. Da bi dobila potrditev od okolice, poišče moškega, ki ji bo povedal, da je lepa. Službo ter šefa, ki jo bo pohvalil, da je pridna. Ob vsem tem pa skrbi še za otroke, da jim je vedno na voljo, skrbi za dom, da je čist, kuha, lika …, zvečer pa mora biti voljna in prava tigrica v postelji, da bo tudi zakon srečen. Če je res srečna, ji bo moški kdaj pri čem pomagal.

Zadnjič sem slišala zanimiv pogovor dveh moških. Eden vpraša drugega: “Kaj ti pomagaš kaj svoji ženi pri gospodinjskih opravilih?”
In drugi mu odvrne: “Ne, ne pomagam ji, ker ji nimam kaj pomagati. Posoda, ki jo treba oprati … Uporabljali smo jo tudi jaz in najini otroci. Obleke, ki jih pere … So tudi moje. Hiša, ki jo čisti … Vsi mi živimo v njej. Tako da jaz ne pomagam njej, ampak pomagam sebi.”

Vsekakor je dobra novica ta, da živimo v času globalnih sprememb, ki bodo žensko postopoma spodbujale k temu, da si povsem povrne vrednost. Naloga sodobne ženske je zato usmerjena v prebujanje, zavedanje lastnih vrlin, ženskega principa, lastne vrednosti. Čas je, da izstopi iz vloge žrtve, prepozna lastne darove in jih začne koristiti. Tako bo tudi lažje prepoznala darove situacij, dogodkov, okoliščin v življenju ter začela videti potenciale v svojem zunanjem in notranjem svetu – kar pa je tudi namen te knjige in celotnega projekta Klepet ob kavi, ki ustvarja izobraževalne vsebine ter organizira tudi številne dogodke, počitnice.

Na tako imenovanih “Vikendih za dušo” se po navadi zbere skupina žensk iz vse Slovenije. Z različnimi ozadji, službami, vlogami v življenju. Od zdravnic do poštark, gospodinj do karieristk z lastnimi podjetji, kjer so šefice desetinam zaposlenih. Nekaterim se vidi, da se negujejo, spet druge so se zapustile, ko so dobile otroke in začele z žongliranjem med tisočimi obveznostmi. Čeprav so te ženske zelo različne, pa so si v nečem zmeraj zelo podobne. Vse rade pomagajo, so na voljo, skrbijo za vse druge, nase pa pozabijo. Pa ne govorim samo o tem, da gredo k frizerju ali na manikuro. Gre za to, koliko znajo resnično poskrbeti za svoj notranji svet.

Tako jim pogosto obnovim zapis iz Oshotove knjige Sočutje:

“Ljudje pravijo, naj pomagajo drugim, v sebi pa so prazni. Pravijo jim, naj ljubijo druge – sosede, sovražnike –, nikoli pa jim ne rečejo, naj ljubijo sebe. Človek, ki se sovraži, ne more ljubiti nikogar; lahko se samo pretvarja.

Če je vsak posameznik poln veselja, poln svetlobe, poln tišine, bo vse to delil, ne da bi mu kdo naročil, naj to počne, kajti razdajanje je neizmerna radost. Podarjanje je bolj radostno kot dobivanje.

Ampak celotni ustroj bi se moral spremeniti. Ljudem ne bi smeli ukazovati, naj bodo nesebični. Vsako drevo je sebično: dovaja vodo svojim koreninam, dovaja sokove svojim vejam, listom, sadežem, cvetovom. In ko se razcveti, oddaja vonjave vsem: znanim, neznanim; domačinom, tujcem. Ko je polno sadežev, jih deli, podarja. Ampak če bi ta drevesa naučili, kako naj bodo nesebična, bi vsa umrla, tako kot je mrtvo celotno človeštvo – samo mrliči, ki hodijo. In kam hodijo? Proti svojemu pokopališču, da bi končno lahko počivali v svojih grobovih.”

Zdaj razumete? Celoten sistem je ženske usmerjal k temu, da se razdajajo, da služijo drugim. Bognedaj, da bi prepoznale sebe, da bi prepoznale in uporabljale svoje moči. Večina žensk se danes samo troši, v življenju pa si ne privošči ničesar, s čimer bi si nahranila dušo in si povrnila svoje moči.

Takšne prepoznam po tem, kako bi vsem in vsakomur pomagale.
Borijo se za živali, borijo se za revne, za lačne, za vse, razen zase.
Takšna oseba ne prepozna te “kompenzacije” v svojem obnašanju, saj bi bilo to, da poskrbi zase, popolnoma absurdno. Takšne ljudi po navadi obsoja: “Glej jo, šla je na dopust! Veš koliko lačnih ust bi lahko nahranila za ta denar!?”
In res je … Šla je na dopust, ki ga potrebuje, zato da bo lahko delala, in ko bo imela dovolj, bo lahko tako hranila tudi usta drugih. Sicer jih bo nahranila samo enkrat, potem pa bo izgorela.

In kaj je največ, kar lahko ženskam nudim na teh naših Vikendih za dušo? To, da ponotranjijo dejstvo, da je prav, da najprej poskrbijo zase. Da je prav, da si dovolijo ukvarjati se s sabo, izpolniti svoje želje, nahraniti svojo dušo. Da se morajo pač naučiti biti sebične, kar pa sploh ni sebično … Učijo se imeti rade in početi stvari v svojem življenju ZATO, KER SE IMAJO RADE, ne zato, da BI SE IMELE RADE. Ljubezen mora biti torej vzrok, ne pa želeni cilj oz. posledica, kajti prava ljubezen je brezpogojna (brez pogojev), vse ostalo je pogodba (pogoji).

Ko nekomu nekaj daš ali nudiš in kot vračilo zahtevaš nekaj nazaj (četudi je to pohvala), potem to ni ljubezen, je samo pogodba, izmenjava.
In ko zase poskrbiš dovolj, da drugim nekaj nudiš brezpogojno, brez pričakovanj … Potem se začenjajo dogajati čarovnije!

Tako vam lahko knjiga Darilo teme prižge iskro, da poskrbite zase, in da razumete temo v svojem življenju, ki se ni zgrnila na vas zato, ker ste grešili, ker ste rojeni pod nesrečno zvezdo ali karkoli podobnega. Tema v vašem življenju je zato, da jo prepoznate, da jo sprejmete in ugotovite, kakšna darila prinaša. Kajti vesolje in vse življenje nista sprogramirana na način, da nas jebeta! Sprogramirana sta tako, da rastemo, se razvijamo, spreminjamo in tako nam že v osnovi ne moreta nuditi nekaj, kar bi nas zaviralo. Če se vam zdi, da vas v življenju veliko stvari zavira, potem to nista vesolje in življenje. Potem ste to vi.
Vse slabo, kar se ti dogaja, lahko začenjaš prepoznavati kot darila. Ko se ukvarjaš s svojo temo, razrešiš vse uganke svojega življenja in se osvobodiš ter začneš zares živeti! In brez preskakovanja – naslednje poglavje je zelo bistveno, saj prinaša najpomembnejšo podporo, ki omogoča revitalizacijo, regeneracijo, pomlajevanje, zbiranje moči, popravilo in še kaj. To je spanec.

Več prebereš v knjigi Darilo teme.

S tabo bi želeli deliti novico, da smo zate v tem mesecu pripravili tudi posebno darilo v vrednosti 85 eurov, kjer ti podarjamo webinar na temo ŽENSKA V SVOJI MOČI.

Povezavo dobiš avtomatsko ob nakupu katerega od izdelkov, ki ga priporočajo naši strokovnjaki.

Tukaj pa najdeš povezavo do naših dogodkov ...
https://klepetobkavi.si/dogodki.html

Smo pa v oddaji pred kratkim govorili tudi o polarnostih ...

 

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.