PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Onkološki bolniki in uporaba čage

Onkološki bolniki in uporaba čage

Pri onkoloških bolnikih se priporoča poseben protokol uživanja čage: per os (čez usta),  per rectum (rektalno), per vaginam (vaginalno)  in kot kombinacija z adaptogeni.  

Klinične študije, ki sta jih  opravila onkologa, ginekologa in fitoterapevta dr.Korepanov in  dr.Dmitrovna z inštituta Galen, so pokazale izjemno visok procent ozdravitev pri onkoloških bolnikih z različnimi oblikami in stadiji raka pri konvencionalnem onkološkem zdravljenju in sočasni uporabi čage v kombinaciji oralno, rektalno in vaginalno, ter pri sočasnem uživanju  adaptogenov  elevterokoka in rožnega korena.   

Zakaj je pri onkoloških obolenjih poleg uživanja adaptogenov elevterokoka in rožnega korena tako zelo pomembna uporaba čage v  kombinaciji  per os ali per rectum in per vaginam?

Aplikacija per os (čez usta): hrana oz. zdravila, ki gredo skozi želodec v dvanajstnik, se v želodcu z želodčno kislino pripravi za nadaljnje prebavljanje v črevesju. 

Po tem se glede na vsebnosti (ogljikovi hidrati, proteini, maščobe itd.) pod vplivom prebavnih encimov razgradi in absorbira v različnih segmentih tankega črevesa. 

V debelem črevesu se absorbira  še tekočina. Iz črevesa gredo te snovi v vene portalnega sistema. Portalni sistem je ožilje prebavnega trakta, ki vso kri  pripelje v jetra. Jetra te snovi dodatno obdelajo, po potrebi razstrupijo in spremenijo v presnovne komplekse.   

Te snovi gredo iz jeter naprej v srce, iz srca pa po vsem organizmu, nekaj tudi nazaj v jetra. To pomeni, da določene snovi doživijo svojo spremembo v jetrih in pridejo v organizem drugačne kot so bile ob absorpciji iz črevesa. 

Nekateri kompleksi snovi se lahko zelo spremenijo, eni so lahko celo bolj aktivni, večinoma pa so manj aktivni.  

Ob absorpciji je udeležen tudi limfatični sistem, ki je pomemben del imunskega sistema, saj je 70% vsega imunskega sistema v prebavilih. Še zlasti je to pomembno, ko uživamo hranila, ki so tudi imunostimulatorji.

Aplikacija per rectum in per vaginam (rektalno in vaginalno): iz sluznice v rektumu in vagini se snov absorbira v vene sistemskega krvnega obtoka, ki prenesejo nespremenjeno snov oz. učinkovine v srce in po tem po vsem organizmu. Zaradi pletežev obeh venskih sistemov (portalnega in sistemskega) v predelih rektuma gre lahko del snovi po taki aplikaciji  vendarle tudi v portalni sistem in jetra. Na enak način se lahko  snovi, ki se  absorbirajo  pod jezikom, tudi znajdejo v sistemskem obtoku in obidejo jetra. Pomembno pri aplikaciji per rectum in per vaginam pa je tudi, da je učinek seveda tudi lokalen.

Pri zdravljenju onkoloških bolnikov s kemo- in radioterapijo  čago  priporočajo v kombinaciji z adaptogeni kot sta elevterokok in rožni koren, ki znatno zmanjšata škodljive stranske učinke terapije, obenem pa kar do 70% povečata učinek kemo- in radioterapije.  

PROTOKOL PRI ONKOLOŠKIH OBOLENJIH:

 

adaptogena elevterokok in rožni koren v kombinaciji s čago:  zjutraj pred zajtrkom 1 mala žlička čage z elevterokokom v 1 dcl vode, pred kosilom 1 mala žlička čage z rožnim korenom v 1 dcl vode

črna altajska čaga ali čagin čaj: 1 -2 žlici v 1-2 l vode, kar je potrebno popiti čez dan (odvisno od človekove teže, priporočljivo je popiti  300 ml vode na 10 kg teže)

čaga v svečkah: vsak 2.dan zvečer ena svečka rektalno ali vaginalno 3 tedne, premor teden dni in ponovitev še dveh tretmajev, sledi mesec dni premora in ponovitev po potrebi.

 

Čaga ima analgetične, protimikrobne in antiseptične učinke, dokazano pa je tudi njeno protitumorsko delovanje. Vsebuje veliko smol in kislin (mravljinčno, ocetno, oksalno, vinsko), zaradi česar pomaga normalizirati kislo-bazično ravnovesje v telesu. Vsebuje tudi    elektrolite in mikroelemente, polisaharide in melanin, ki ima protivnetno delovanje in  sodeluje pri obnovitvi poškodovanih celic. Flavonoidi pomagajo pri raznih vnetjih in adenomih. V fitomedicini se čaga uporablja tudi kot protitumorsko sredstvo, ki  zavira rast zasevkov, povzroči njihovo postopno regresijo, preprečuje razvoj lokalnih in oddaljenih zasevkov, obenem pa  poveča citostatsko delovanje  protitumorskih zdravil.   Ob uporabi čage se izboljša splošno počutje bolnikov, okrepi se življenjski tonus, poveča se delovna sposobnost, aktivirajo se zaščitne sposobnosti  telesa.

 

Propolis je najmočnejši naravni antibiotik z močnim antiseptičnim delovanjem, ki  hitro in učinkovito uničuje bakterije, viruse in glive, je močno protivnetno, hemostatsko, regeneracijsko, tonizirajoče, imunostimulirajoče, celiteljsko, analgetično in krepčilno sredstvo. Propolis ima tudi dokazan protitumorski učinek,  neguje stene krvnih žil,  normalizira presnovne procese in krvni obtok v medeničnih organih žensk in moških, vključno s prostato, lajša vnetja , preprečuje razvoj adenomov, ščiti prostato pred degeneracijo benignega tumorja v maligni, poveča moško moč in aktivnost sperme . Flavonoidi, ki jih vsebuje propolis, krepijo vezivna tkiva in krvne žile, zmanjšujejo delovanje snovi, ki povzročajo poškodbe ter propadanje hrustanca in medceličnih tkiv. 

 

Kakavovo maslo  iz plodov čokoladnega drevesa ima visoko vsebnost  oleinske maščobne kisline (do 43%), polifenolov, aminokislin, mineralov in antioksidantov,  zato aktivira presnovo lipidov, obnavlja poškodovane celice in znatno zmanjšuje verjetnost nastanka raka.

 

Čebelji vosek je kompleksna organska spojina z  baktericidnimi lastnostmi. Zaradi prisotnosti vitamina A, ki je nujen za normalen razvoj celic, učinkuje tudi protivnetno. Čebelji vosek deluje tako, da prekrije poškodovano celico in absorbira bakterije, ki jo uničujejo, ter jih tako odstrani iz telesa.

čaga z eleveterokokom

Čaga z elevterokokom

Narejeno po recepturi ruskega zdravnika, onkologa in fitoterapevta dr. S.V.Korepanova.

58,00
Čaga z rožnim korenom

Čaga z rožnim korenom

KREPČILNO SREDSTVO kot podpora pri zdravljenju ali močna preventiva.

62,00
Črna čaga v svečkah (poreklo: Sibirija)

Črna čaga v svečkah (poreklo: Sibirija)

Čaga v kombinaciji s propolisom, čebeljim voskom in kakavovim maslom v svečkah je primerna …

62,00

Sorodne objave

Nas zdravstveni sistem na koncu zdravi ali nam škoduje? Nas medicina ubija?

Več kot desetletje ustvarjam oddajo Klepet ob kavi. Lotila sem se različnih tem, kjer bi lahko dobila po glavi, pa sem …

Zlom kolka in pomoč svetlobe za hitrejšo regeneracijo

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija ali fotobiostimulacija, ima številne aplikacije pri …

Domača naloga zate za to pomlad … se splača! Za zdravje in mladost.

Čas pomladi je tukaj …  s hčerko vsak dan hodiva na gozdno malico. Kar v gozdu in na jasi se najeva trobetnic, …

Nazaj

Komentarji

Komentiral Danica |

Svakinja je lani imela trioperacije....prvo desno pljučno krilo, potem ginekloško in tretjo operacijo, levo pljučno krilo, ima kar močne pooperacijske bolečine...prosim vas za priporočilo, kako se znebiti bolečin, strahov in da bi imela več energije....
Hvala za odgovor...

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.