PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Off grid življenje v Sloveniji? Življenje izven sistema

Off grid življenje v Sloveniji? Življenje izven sistema

Za nami je off grid dogodek z mednarodnim obiskom iz Češke. Anton Laupheimer je Slovenijo obiskal na povabilo Jasmine Kandorfer iz oddaje Klepet ob kavi, z namenom da v domačo državo prinese znanje o metodah in načinih, ki bi pomagale ljudem v energetski krizi, da gremo lažje čez vse ovire, ki nam jih trenutno sistem postavlja.

Anton Laupheimer se je za življenje izven sistema odločil že pri svojih dvajsetih letih, ko je vodil svoja dva IT podjetja za podporo bolnicam in moral biti na voljo 24 ur na dan. Pri tridesetih letih pa je to tudi realiziral in čez leta ustanovil mednarodni projekt Off grid enclave.
Pravi, da so ljudje včasih menili, da je nor ... po kovidu in vojni v Rusiji, postaja ta ideja ljudem vse bolj strateška.

Dvodnevno delavnico je obiskalo več kot 100 ljudi, nekateri izmed njih že živijo življenje izven sistema, eni so se za to zgolj zanimali, vsi pa so dobili konkretne informacije za načrtovanje in realizacijo, kar jim je Klepet ob kavi dodatno omogočil s Facebook skupino Off grid Slovenija, ki bo odprta tudi za ostale, ki jih zanima življenje, kjer si odvisen samo od sebe, svojih sposobnosti, svojega znanja in ne računaš na sistem, da te bo rešil in ti pomagal.

Za vsakega je zgodba druga ... 

Nekateri ljudje živijo življenje izven sistema, ker druge možnosti nimajo.
Za druge je življenje izven sistema jasna odločitev, iz neke notranje potrebe po umirjenem življenju, samozadostnosti .... torej ni odločitev zaradi denarja, je pa dejstvo, da s tem tudi prihraniš. 

Dejstva, ki jih je Anton Laupheimer izpostavil na samem dogodku ... 

Če nimaš denarja, moraš biti učinkovit. To je dejstvo in kot pravijo ...
Revni ljudje te učijo kako živeti in bogati kako lahko prihraniš denar.
Z znanjem, povezavami, dobro vključenostjo v lokalno življenje in z znanjem lahko narediš presenetljivo več, kot si lahko predstavljaš. 

Ko govorimo o dizajnu in življenju izven sistema mnogo to dvoje ne gre ravno z roko v roki. 

Veliko se lahko naučimo od držav tretjega sveta, kjer je življenje brez vode, z moteno dostavo hrane in podobno del njihovega vsakdanjega življenja. 

Življenje izven sistema te nauči podreti mentalne blokade, da postaneš učinkovit in odprt, da vidiš da ni gotovosti kot takšne. Pač se prilagodiš v vsakem trenutku situacijami, ki ti pridejo na pot. 

V oddaji Klepet ob kavi, že celotno 10. sezono izpostavljajo slovenske zgodbe posameznikov in parov, ki ima izkušnje z drugačnim načinom življenja, spregovorili pa so tudi z nekaj posamezniki, ki živijo na odročnih krajih sveta, tudi v Kanadi.

Kaj bi pa vi naredili, če bi zmanjkalo elektirke? Ste pripravljeni?

Kaj pa lastna prehrana? In to hitro?

Spremljajte še naprej vsebine in dogodke, ki nudijo možnost druženja, izmenjevanje idej. 

Sorodne objave

Kaj pa, če je rešitev ozemljevanje? Kaj lahko naredimo?

Kako deluje ozemljitvena podloga?Podloga za stol je prevodna in vas preko ozemljene vtičnice (ne, to ni elektrika, …

Zdravilni učinki digitalnega detoksa! Prihaja 21. december, najboljši čas za to ...

Digitalni detoks je proces, kjer posameznik namerno zmanjša ali popolnoma prekine uporabo elektronskih naprav, zlasti …

Kakšna je dobra in varna igrača? Kakšna je slaba igrača? Ob svetovnem dnevu otroka bodimo pozorni ravno na to!

Svetovni dan otroka, ki ga praznujemo 20. novembra, je dan, posvečen mednarodnemu bratstvu in razumevanju med otroki ter …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.