Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Odpri kanal sprejemanja in spoznaj anatomijo obilja v svojem telesu!

Odpri kanal sprejemanja in spoznaj anatomijo obilja v svojem telesu!

V šolah učijo o glavnih kosteh in organih, nekaj povedo o možganih in o tem, kako izjemni so in kako malo njihovega potenciala pravzaprav izkoriščamo. Tukaj pa se tudi konča. 

Že fizično telo se nam zdi tako zelo zapleteno. Kaj šele naša ostala telesa, ki smo jih spoznali na začetku knjige.

 

Komunikacija našega bitja (naš intranet) presega komunikacijo zgolj fizičnega telesa. Obsega namreč tudi komunikacijo z drugimi telesi, naša čustva, misli in druge vplive. Skozi naše telo potekajo energijske komunikacijske avtoceste, pri katerih v naravnem stanju vlada vse prej kot kaos. Gre za urejeno strukturo, ki omogoča komunikacijo in delovanje našega psihofizičnega bitja, po katerem se ves čas pretaka energija.

 

NADIJI

Poti, po katerih se pretaka energija, se imenujejo nadiji. Človeško telo ima več kot 70.000 nadijev, glavni pa so trije (nahajajo se vzdolž hrbtenice) in ti imajo tudi ključen pomen pri našem zdravstvenem stanju.

Vzhodnjaki so jim nadeli naslednja imena: 

 

IDA

Poteka iz leve nosnice in se konča v levem modu ali jajčniku. To je kanal ženske energije in vlada parasimpatičnemu živčnemu sistemu ter desni polovici možganov. Prinaša hladno energijo, subjektivnost, pasivnost, intuitivnost in podzavest.

Ida je torej kanal sprejemanja.

 

PINGALA

Poteka iz desne nosnice in se konča v desnem modu ali jajčniku. To je kanal moške energije in vlada simpatičnemu živčnemu sistemu ter levi polovici možganov. Prinaša toplo energijo, objektivnost, aktivnost, vitalnost in logičnost.

Pingala je torej kanal dajanja.

 

ŠUŠUMNA 

Poteka skozi celotno hrbtenjačo, in sicer iz središča glave do trtice. Ta nadi se aktivira, ko se ida in pingala uravnovesita. Prinaša nevtralnost, božansko modrost, zavest o enosti, zmernost in mir.

Šušumna je torej kanal ravnovesja, harmonije.

 

 

 

Na podlagi tega dela energijske anatomije je torej jasno, zakaj že staro pravilo pravi, da je leva roka tista, ki sprejema. Desna je tista, ki daje.

Ponesite to tudi v svoj svet rokovanja z denarjem pa tudi z ostalimi stvarmi. Kadar nekaj sprejemate, sprejmite z levo roko. Kadar nekaj dajete, dajte z desno roko. S tem boste namreč podprli naravni tok prejemanja in dajanja, ki je v telesu na energijski ravni že osnovan. Tako boste vzpostavili ravnotežje in harmonijo v dajanju in sprejemanju, saj bo s tem aktiviran tudi šušumni kanal. 

 

Zanimivo, kako je vse povezano, kajne? Večtisočletno znanje in današnje energijske tehnike za privabljanje obilja … Vsekakor je to podatek, ki vam lahko pove, da je prav vsaka informacija v tej knjigi preverjena, povezana s starimi znanji in novodobnimi metodami, ki jim lahko zaupate in sledite. Ne za druge. Zase.

 

 

Kako si zapomniti, da leva sprejema in desna daje?

 

Meni je to uspelo z DD – desna daje. DD.

Na takšen način sem kanal sprejemanja in dajanja osvojila v nekaj tednih, pri tem pa sem se strašno zabavala. 

Enkrat sem na bencinski črpalki denar po pomoti izročila z levo roko, nato pa sem ga vzela nazaj, ga prijela z desno roko in ga izročila. Tako sem upoštevala svoje DD pravilo.

Ni pa to vse, na kar morate biti pozorni pri dajanju denarja z desno roko in sprejemanju denarja z levo roko. V nadaljevanju bomo omenili tudi plačevanje z evri in njihovo simboliko.

 

Želite ido in pingalo (možnost sprejemanja in dajanja) dodatno aktivirati in okrepiti?

 

Naslednja vaja je precej tradicionalna, zapisana je tudi v knjigi Tadeja Pretnerja Holistična radiostezija I:

 

OSNOVNI POLOŽAJ ZA PRIPRAVO

Sedemo vzravnano ter se globoko sprostimo z nekaj vdihi in izdihi. 

Kazalec in sredinec desne roke naslonimo med obrvi, palec pokrije desno nosnico, prstanec pa levo nosnico.

 

ZAČETEK

Palec zapira desno nosnico, leva nosnica je odprta. Počasi in brez napora sedemkrat vdihnemo in izdihnemo skozi levo nosnico. 

Ko cikel vdihov in izdihov zaključimo, nosnici zamenjamo. Tokrat vdihujemo in izdihujemo skozi desno nosnico, leva pa je zaprta.

 

S to vajo dihanja prebudimo levo in desno stran v telesu, postanemo bolj pretočni, veliko pa naredimo tudi za svoje možgane. Univerzalna energija pri dihanju gre namreč prek finih živčnih kanalov v možgane; znano pa je tudi, da leva stran možganov vpliva na desno stran telesa in obratno. 

 

Ko vajo usvojimo, lahko zraven dodamo še afirmacije.

 

Ko vdihujemo in izdihujemo skozi LEVO NOSNICO,

pri vdihu notranje izrečemo:

»Z vdihom aktiviram svoj kanal sprejemanja.«

Pri izdihu notranje izrečemo:

»Hvaležen/-na sem, ker je kanal sprejemanja aktiviran.«

 

Ko vdihujemo in izdihujemo skozi DESNO NOSNICO,

pri vdihu notranje izrečemo:

»Z vdihom aktiviram svoj kanal dajanja.«

Pri izdihu notranje izrečemo:

»Hvaležen/-na sem, ker je kanal dajanja aktiviran.«

 

Več pa v knjigi "Kako živeti v obilju", ki jo najdete tukaj.

 

Doživi obilje ženske družbe in povezovanja tudi na meditacijskem vikendu za začetnike, kjer bomo spoznali več kot 10 vrst meditacije, se naučili povezati se s sabo, umiriti svoje misli in izprežti iz preživetvenega nagona, kjer smo ves čas v teku, v pripravljenosti in se ne moremo zares sprostiti. 

 

https://klepetobkavi.si/dogodki/podrobnosti/vikend-na-off-v-objemu-neokrnjene-narave.html

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.