Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Od Crohnove bolnice do inovativne slovenske kuharice.

Od Crohnove bolnice do inovativne slovenske kuharice.

Zdravje cenimo šele takrat, ko ga izgubimo. Podobno se je zgodilo tudi meni. Leta 2012 sem močno zbolela. Zdravniki so mi diagnosticirali neozdravljivo avtoimuno bolezen prebavil - Crohnovo bolezen. Ker je bolezen neozdravljiva in roko na srce, zelo neprijetna, sem bila pripravljena poskusiti karkoli. Z diagnozo neozdravljive bolezni se enostavno nisem bila pripravljena sprijazniti. Na spletu sem odkrila zgodbe ljudi, ki so bolezen zatrli z rastlinsko prehrano. Poskusila sem, izgubiti nisem imela kaj. Že takoj ko sem iz svoje prehrane izključila meso in mlečne izdelke ter povečala vnos sadja in zelenjave sem opazila znatne spremembe. Moja prebava se je uredila in počutila sem se bolje. Tako se je začelo. 

Zanimalo me je več, začela sem raziskovati. Po formalni izobrazbi sem inženir računalništva in informatike, zato zelo spretno uporabljam splet in mnoga računalniška orodja, tako da sem prehrano lahko proučevala zelo temeljito in sistematično. Informacijam, ki sem jih našla na spletu in v knjigah nisem kar slepo verjela, vse sem preverjala in analizirala. Iskala sem gola dejstva, stran od ekonomskih interesov in propagande. Odkrila sem neverjetne stvari… od tega kako kruta je prehrambena industrija do živali, kako uničujoča do narave, do tega, da je odgovorna za veliko večino zdravstvenih težav ljudi.

Pred tem sem mislila, da prehrana vpliva na naše zdravje, ampak da je veliko odvisno od naše “sreče” oziroma genetike. Danes vem, da je ravno obratno. Skoraj vse je odvisno od naše prehrane, vloga genetike je skoraj da zanemarljiva. Dedujemo predvsem navade in recepte. Prehrana je zdravje in to sem izkusila na lastni koži. Odkritje se mi je zdelo tako zelo pomembno, da sem pustila svojo redno službo programerja in se 100% posvetila prehrani. Izobraževala sem se in raziskovala še naprej, pridobila sem tudi certifikat s področja rastlinske prehrane priznanega centra za nutricistične študije T. Colin Campbell.

V zadnjih osmih letih več nisem imela nobenega simptoma Crohnove bolezni. Moje črevesje so večkrat pregledali tudi zdravniki, ki so potrdili, da o bolezni ni niti sledu. Izgubila sem vso odvečno težo, ki sem jo nabrala po koncu pubertete. Več kot 10 kilogramov, kar je za mojo velikost (oz. majhnost - 160cm) ogromno. Odpravila sem tudi “dedno” povišan krvni tlak. Že v najstniških letih je moj krvni tlak vztrajno naraščal, v začetku študija se je pogosto povzpel tudi na 160/100. Danes imam idealni krvni tlak, 110/70. Izboljševati se je začela tudi moja Rosacea, še ena “neozdravljiva” bolezen kože, ki je tesno povezana z zdravjem prebavil. In vse to sem storila brez odpovedovanja, brez stradanja in brez rigorozne telovadbe. Kar tako “mimogrede”.

V hrani uživam tako kot še nikoli doslej. Klasična vsejeda prehrana je v resnici izjemno dolgočasna. Meso in priloga, skleda solate. Na svetu je več kot 30000 užitnih rastlin. Na slovenskih krožnikih pa jih imenujemo “priloga”, medtem tem ko se vse vrti okoli treh ali štirih vrst mesa. Dolgčas. Veliko ljudi misli, da je rastlinska prehrana zelo “omejena”, a vendar hitro po prehodu na rastlinsko prehrano dojamejo, da je bila njihova vsejeda prehrana tista, ki je bila omejena. Odločila sem se, da ljudem približam rastlinsko prehranjevanje in da razblinim vse dvome o tem, da je takšna prehrana primerna za vsakogar. 

Tako je nastala moja prva kuharica. Verjemite mi, pred vami se odpira čisto nov svet. Košček vesolja, za katerega sploh vedeli niste, da obstaja. Nove a vsakdanje sestavine v drugačnih oblikah, kot ste jih bili vajeni doslej. Nič več omejevanja porcij, nič več utrujenosti po obroku, konec zaprtosti, čisto zadovoljstvo in energija. Končno hrana, za katero smo narejeni. Seveda je človek skozi zgodovino posegal tudi po hrani živalskega izvora, predvsem v času zime in pomanjkanja. A vendar to ne pomeni, da je človek na tako prehrano optimalno prilagojen in da je taka prehrana primerna za vsak dan, celo večkrat na dan. Še naše babice in dedki so to vedeli. In to boste ponovno ugotovili tudi sami. 

Ne rabite mi verjeti na besedo, brez dvoma pa vam bo to povedalo vaše telo, ki bo ponovno zaživelo. Dajte mu priložnost, hvaležno vam bo. Polnovredna rastlinska prehrana je lahko otročje lahka, noro dobra in smešno poceni. Potrebujete le nekoga, ki ima izkušnje. Zato sem tukaj jaz. Že enostavni obroki vaših staršev ali dedkov in babic so zelo pogosto bili rastlinski. Krompir, zelje in fižol. Tak obrok je brez dvoma celovit in nasiten, prav ničesar mu ni treba dodajati. A vendar ljudje zelo radi uživamo v hrani, zato sem ustvarila tole kuharico.

Upam, da sem s svojo zelo osebno izpovedjo v vas prebudila vsaj kanček zanimanja. Če je temu tako, ne oklevajte in si zagotovite svoj izvod moje nove kuharice.

 

https://luckyshelly.com/produkti/

Za recepte in za članke o polnovredni rastlinski prehrani, obiščute mojo spletno stran. Za dnevno inspiracijo pa me poiščite na socialnih omrežjih pod imenom @plantbasedtnt na Facebooku ali na Instagramu!

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.