Rjave alge niso neuporabno sluzavo morsko rastlinje, ampak pomembno živilo z mnogo zdravstvenih koristi: razstrupljajo telo, pomagajo pri zaprtju, raku, anemiji, izgubi odvečnih kilogramov, zmanjševanju vnetij, izboljšanju imunskega sistema in kostne gostote, preprečevanju degenerativnih procesov. Zaradi težav z absorpcijo bi morali rjave alge redno uživati zlasti starejši, saj z njimi hitro pridobimo ključne hranilne snovi. Kako pridobiti najbolj ustrezne (pri tem je zelo pomemben vir!) in zakaj je to tako pomembno, nam je zaupala certificirana nutricionistka Jelena Dimitrijević.
Rjave morske alge najbolje uspevajo v hladnem, čistem, neoporečnem morju. V prehrani in za namene zdravljenja jih uporabljajo že stoletja. V pravi kombinaciji zagotavljajo celovito ravnovesje širokega spektra makro- in mikrohranil, zaradi sinergijskega učinka (kompleksa treh vrst rjavih alg) je tako rekoč funkcionalno živilo, ki ga lahko uporabljamo v vsakodnevni prehrani in tudi za posebne dietne, nutricistične in medicinske protokole. Alge vsrkavajo hranila iz morskega okolja, zaradi česar so bogate z vitamini, minerali, elementi v sledovih, encimi in drugimi hranili. V osnovi so hrana, zato je naše telo sposobno selektivno absorbirati njena hranila (tako da telo iz njih vsrka samo potrebna in manjkajoča hranila).
Dobra novica tudi za vse, ki bi radi izgubili tudi kak kilogram!
Rjave alge namreč pripomorejo k zmanjševanju maščobnih zalog in blazinic, neposredno pa vplivajo tudi na presnovo maščob in preprečujejo nalaganje novih trdovratnih maščobnih oblog.
Komentarji