Odprte so prijave za duhovne počitnice na Ižu v juliju ter za Egipt v oktobru. Posebna FIRST MINUTE ponudba velja do konca tega meseca ... 
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Ničesar ne naredim zase, vse dam za otroke in družino. Kaj pa jaz?

Ničesar ne naredim zase, vse dam za otroke in družino. Kaj pa jaz?

Ko postanemo starši, se pogosto zavemo, da smo pripravljeni storiti vse za svoje otroke. Nesebično se žrtvujemo za njihovo srečo, dobro počutje in uspeh. Vse to je nadvse plemenito, vendar pa se lahko v tej vlogi pogosto izgubimo. Vprašanje, ki se pojavi, je: "Kaj pa jaz?"

Nekatere ženske si tega vprašanja ne zastavijo niti, ko že postanejo poklicne babice. A nikoli ni prepozno, da poskrbite zase in postavite meje.

Že prav, da se malo zgubimo v prvih letih, ko nas otrok res potrebuje. Vendar ... otrok je dobro, ko je dobro mama. In kako je mama? Je mama dobro?

Največja ironija je v tem, da večina mamic, ki tako zelo skrbijo za svoje otroke, povsem pozabijo nase, so potem nervozne, nezadovoljne in otroci posledično še bolj sitni, razvajeni. Skratka, vse se podre. 

In premalo se zavedamo kako zelo vredno je za otroka, da vidi, da si mama vzame čas zase in da postavi tudi sebe na prvo mesto. 

Kaj se zgodi, ko pozabimo nase?

Ko se osredotočimo izključno na potrebe svojih otrok in družine, se lahko znajdemo v začaranem krogu nenehnega odrekanja. To lahko privede do čustvene izčrpanosti, stresa in občutka, da smo izgubili stik s seboj. To pa ni dobro niti za nas niti za naše otroke.

Slovenski pregovor pravi, da iz praznega vrča ne moreš drugim nalivat. Zdaj je čas, da poskrbite zase, da boste potem lahko naprej nesebično skrbeli za druge. 

 

Kako prepoznati lastne potrebe?

Prvi korak k temu, da začnete skrbeti zase, je prepoznavanje lastnih potreb. Veliko žensk si sploh ne upa zastaviti tega vprašanja. 

Vprašajte se, kdaj ste nazadnje storili nekaj zase, kar vas osrečuje in sprošča. Ali ste pozabili na svoje hobije, interese in strasti? Če je odgovor pritrdilen, je čas, da začnete razmišljati o sebi. Že samo razmišljanje o sebi, vas bo napolnilo. 

Zakaj je pomembno skrbeti zase?

Skrb za sebe ni sebičnost, temveč nujnost. Ko smo fizično in čustveno zdravi ter zadovoljni s samim seboj, smo boljši starši, partnerji in ljudje na splošno. Imamo več energije, potrpljenja in ljubezni za svoje najbližje. Zato je pomembno, da si vzamemo čas zase, da ohranimo ravnovesje med skrbjo za druge in skrbjo zase.

Povabim vas ... NA MAMI VIKEND - VIKEND ZA DUŠO!

Če se počutite izčrpane in potrebujete odmor od vsakodnevnih skrbi, je povabilo vikend na dušo konec novembra odlična priložnost, da si vzamete čas zase. Kaj pa je točno povabilo vikend na dušo in zakaj bi ga morali razmisliti?

Kaj je povabilo vikend na dušo?

Povabilo vikend na dušo je dogodek, ki je posebej zasnovan vse ženske (vseh starosti), ki si želijo časa za sprostitev, refleksijo in obnovitev. Ta vikend vam omogoča, da se umaknete iz vsakodnevnega vrveža in se posvetite svojim lastnim potrebam. Lokacija je zares izjemna in vikend bo nekaj posebnega. 

Kdaj in kje poteka?

Povabilo vikend na dušo običajno poteka konec novembra, ko se narava prebuja v svoji jesenski lepoti. Lokacija vikenda je izbrana tako, da ponuja mirno in naravno okolje, kjer se lahko sprostite in povežete z naravo. 

Kaj pričakovati na vikendu?

Na vikendu na dušo lahko pričakujete različne dejavnosti, ki so namenjene vašemu telesu in duši. Meditacija, jogo, terapevtsko umetnostno ustvarjanje in marsikaj drugega. 

Več si poglejte tukaj: 

https://klepetobkavi.si/dogodki/podrobnosti/vikend-za-duso-3090.html

Sorodne objave

Otroci in alergije: vodnik po prehrani, navadah in dopolnilih

Alergije so 'nenormalen' odziv našega telesa na snovi iz zraka (v naše telo pridejo z dihanjem), hrane, materialov s …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. Ko je Jasmina obiskala …

NOSEČNIŠKI PROTOKOL: Rezultat − ni strij, poporodne depresije/poporodne otožnosti, ni podivjanih hormonov!

Jasmina se je na nosečnost temeljito pripravljala kar dve leti; sčistila se je strupov, težkih kovin, okrepila črevesje …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.