Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

NASA, astronavti in fotobiomodulacija (rdeča svetlobna terapija), ki je bila odkrita po nesreči ...

NASA, astronavti in fotobiomodulacija (rdeča svetlobna terapija), ki je bila odkrita po nesreči ...

Vse se je začelo leta 1993, ki je odigralo pomembno vlogo pri rojstvu same terapije z rdečo svetlobo. Leta 1993 je podjetje Quantum Devices (Barneveld, WI) razvilo svetlečo diodo (LED) za NASA. Pa vendar ne za človeka, temveč za rastline. In neverjetna je zgodba, kako so po nesreči odkrili moč fotobiomodulacije ali rdeče svetlobne terapije za ljudi, no ... najprej za astronaute!

V vesolju življenje, bodisi rastlinsko bodisi živalsko, ne uspeva tako dobro kot na našem planetu Zemlja. Nasini znanstveniki zato poskušajo najti učinkovit način za gojenje rastlin v vesoljskih razmerah, da bi imeli astronavti hrano za vesoljske misije na dolge razdalje. Takrat pa je bila tehnologija razsvetljave za ta namen omejena na običajne volframove ali halogenske žarnice, ki niso bile idealne za vesoljske polete. Oddajajo veliko toplote in porabijo veliko energije.

Zaradi tega se je razmišljalo o uporabi LED diod (Light-Emitting Diode), ki so energijsko zelo učinkovite in praktično ne oddajajo toplote, čeprav oddajajo svetlobo, ki je lahko desetkrat svetlejša od Sonca. Si predstavljate to moč?
Nekateri znanstveniki, vključeni v projekt, so bili sprva skeptični in menili, da je zamisel o uporabi LED za spodbujanje rasti rastlin namišljena. Vendar pa so poskusi dejansko pokazali, da lahko rdeče valovne dolžine LED diod povečajo presnovo energije v celicah in tako pospešijo rast rastlin in fotosintezo. Ker je bil poskus uspešen, je NASA nato ustvarila komoro za rast rastlin (Astroculture3), ki uporablja LED za gojenje rastlin na krovu vesoljskih plovil. Oktobra 1995 so se LED diode prvič pojavile na raketoplanu Columbia, na drugi misiji ameriškega mikrogravitacijskega laboratorija Spacelab.

In tukaj se je zgodba začela ... Zanimiv stranski produkt tega poskusa je bilo odkritje, da so znanstveniki, ki so bili pogosto izpostavljeni intenzivni rdeči svetlobi, opazili hitro in nepričakovano celjenje kožnih lezij. Kaj ni sijajno, ko toliko odkritij pride po naključju, ne pa na način, da neko podjetje vloži milijone, ker HOČE nekaj odkriti in je vse prej kot pristranska ...
No, to je bila odlična ugotovitev, saj je mikro gravitacijsko okolje zelo zahtevno za zdravje astronavtov. Med obdobji misije se astronavti v orbiti trikrat pogosteje poškodujejo in rane celijo počasneje. Zato je bil vsak nov način izboljšanja njihovega zdravja izredno zanimiv in spodbuden za nadaljnje raziskave. Fotobiomodulacija je dejansko tako učinkovita, da so bili učinki na človeka tako opazni, da enostavno niso mogli spregledati tega dejstva!

NASA je nato začela proučevati uporabo LED za povečanje metabolizma človeških celic in zaustavitev izgube kosti in mišic pri astronavtih. Raziskava se je razširila tudi na druge znanstvene skupine, ki so postopoma potrdile še druge pozitivne učinke na zdravje ljudi. V zadnjih letih je tehnologija dosegla tudi širšo javnost, ki lahko uživa terapijo z rdečo svetlobo kar v udobju svojega doma. Za odkritje fotobiomodulacije smo hvaležni Nasinim znanstvenikom, saj brez njih verjetno ne bi pisali tega članka.
Je pa dejstvo, ki ga Američani radi spregledajo do, da so v resnici Rusi začeli sodobno svetlobno terapijo ... ampak saj veste, Američani so radi prvi.

Vir: https://spinoff.nasa.gov/Spinoff2005/hm_1.html

Sorodne objave

Meseca še ni konec, njegove energije pa vas bodo presenetile

Maj je kot vedno mesec sprememb in dinamike, a tokrat bodo hitra nihanja opazna v okolici, spremembe pa bodo korenite …

Jasmina Kandorfer govori na brezplačnem HEALTH SUMMITU za samozdravljenje! Prijave so v teku ...

Brezplačni Health Summit za ženske z naslovom SAMOZDRAVLJENJE, je bil ustvarjen prav za vsako žensko, da prejme …

V vse, kar spomladi počnete, vnesite zeleno barvo

Kamor seže pogled, sedaj je vse zeleno. Tudi naša prelepa mesta s svojimi zelenimi kotički in tudi že naše domače …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.