Tokrat bo Jasmina udarila po mizi in brez olepševanj povedala nekaj krepkih na račun procesirane hrane, uživanja brez zavedanja na t. i. avtopilotu in ostalih nezdravih navad povprečnega sodobnega človeka. Kakšne so posledice uživanja kupljene, predelane hrane, zakaj je vedno več ljudi predebelih, zakaj bi morali več časa nameniti izbiri ekološke, sezonske in lokalne hrane ter katera so tista živila, ki povzročajo 23 % večje tveganje za nastanek rakavih obolenj? Ne bomo pa samo bentili in prepovedovali – izdali bomo tudi priporočila, ki telo (in dušo) nahranijo s potrebnimi nutrienti in ki bi se jih morali kar najbolj vestno držati. Ne zamudite ogleda posnetka!
Karseda v velikem loku se izogibajte jedem/pijačam s spodnjega seznama:
-
gazirane pijače,
-
čips,
-
piškoti,
-
pakiran kruh in pecivo,
-
čokoladne tablice in sladkarije,
-
mesne kroglice,
-
ocvrti piščančji in ribji medaljoni,
-
instant rezanci in juhe,
-
pripravljeni obroki,
-
slani ali sladki pakirani prigrizki,
-
živila, ki so v glavnem ali v celoti proizvedena iz sladkorja, olj in maščob.
V svojo prehrano pa po drugi strani vključite:
-
temno listnato zelenjavo, npr. špinačo, ohrovt, blitvo in vse vrste temno zelene solate, še zlasti, če je ne kuhamo ali pregrevamo.
-
Veliko vode! Najboljša je izvirska. Podajte se do bližnjega izvira in si nalijte vodo v steklenice.
-
Ker pa je sodobna hrana prazna hranil, vitaminov in mineralov ter drugih nutrientov, priporočamo dodajanje superživil in drugih ekoloških dodatkov, kot npr. Ekološki fitokompleks DNEVNA PODPORA, ki vsebuje “vse v enem”.
- B-vitamine, ki so v sodobnem času prehitrega tempa ključni! Še zlasti za ženske!
Mikrobiološke kulture z dodanimi prebiotiki, ki so pravzaprav temelj! Kar 80 % vseh bolezni namreč izhaja prav iz porušenega ravnovesja črevesja!
Komentarji