Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Najpogostejše napake pri zdravljenju raka in miti o raku

Najpogostejše napake pri zdravljenju raka in miti o raku

 

Napake?

 • Napačna diagnoza
 • Napačna terapija
 • Neadekvatna prehrana 
 • Vztrajanje pri starih navadah in odvisnostih
 • Nezaupanje v proces zdravljenja
 • Pasivnost ali nesodelovanje pri zdravljenju
 • Osamitev
 • Preveč različnih terapij naenkrat
 • Prepričanje, da imamo neozdravljivo bolezen (samosabotaža)
 • Dolgotrajno vztrajanje v “negativnih” čustvih
 • Nezaupanje v svojo intuicijo
 • Opuščanje zdravih navad po remisiji

 

Miti o raku v sodobnem svetu

Če nekdo v moji družini ima raka, bom tudi jaz zbolel

Sodobna znanost pravi, da je le majhen procent rakavih obolenj posledica genetske mutacije. Po epigenetiki, novi veji znanosti, je aktivacija genetskih okvar odvisna od okolja. O tem lahko več preberete v knjigi Bruca Liptona Biologija prepričanj, kjer svetovno znan molekularni biolog znanstveno dokazuje, da geni ne nadzirajo celic in tudi nas ne. Marsikdo misli, da je žrtev svojih genov (mislimo, da imamo gen za raka, srčna obolenja, Alzheimerjevo bolezen, sladkorno bolezen …), ampak se ne zavedamo, da mi sami nadzorujemo svoje gene in ne obratno (slaba prehrana, premalo spanja in regeneracije, nezdostno ali pretirano gibanje, strupi, negativne misli, čustvene obremenitve, kronični stres …). Le 1 % bolezni lahko pripišemo genetskim okvaram, za vse druge bolezni je odgovoren naš način življenja. Zato je čas, da prevzamemo odgovornost za svoje življenje. Zavedajmo se, da smo kreatorji in da lahko ustvarjamo svojo zgodbo, vključno s tem ali bomo zdravi ali ne. 

Diagnoza rak = smrt

Diagnoza rak ne pomeni gotovo smrt. Velikokrat boste slišali zdravnika, ki vam bo na podlagi svojih prepričanj, nekaj analiz in glede na določene statistične podatke ter izkušenje pri zdravljenju podobnih primerov, določil koliko časa boste še na tem svetu in kakšne so vaše možnosti pri zdravljenju. Na tisoče in tisoče tistih, ki so kljub zdravniškim napovedim, preživeli, se pozdravili in se jim bolezen nikoli več ni vrnila, dokazujejo, da nič nič določeno tudi, če zbolite za rakom. Vaše življenje je v vaših rokah. Rak je posledica mnogih škodljivih vplivov in vsaka sprememba, ki podpira zdravje, bo ustvarila prostor za samozdravljenje. Marsikdo je verjetno slišal kako na nas močno delujeta placebo in nocebo efekt. Tako močno, da lahko pozdravimo raka le zaradi pozitivnega prepričanja in tudi pospešimo njegov razvoj zaradi negativnega ali ker nam je zdravnik tako povedal in smo mu verjeli. Močna želja po preživetju, samoljubezen in samonega na vseh nivojih je marsikoga izločila iz statiske umrljivosti od rakavega obolenja. 

Rak je nalezljiva bolezen

Rak ni nalezljiva bolezen. Obstajajo določene okoliščine, kot je recimo presaditev organov ali tkiv osebe, ki je imela rak in so celice raka v organu ali tkivu, ki so nam ga presadili (čeprav so tudi v tem primeru možnosti zelo nizke in je vse odvisno od našega načina življenja). Zdravniki po navadi ne jemljejo organov ali tkiv rakavih bolnikov, tako da je procentualno zelo malo verjetnosti,  da bomo zboleli na ta način. Nekateri virusi lahko povzročijo raka, kot je recimo HPV virus, ki se lahko prenaša z osebe na osebo, ampak tudi v tem primeru je vse odvisno od naše obrambne moči in drugih faktorjev, ki vplivajo na zdravje. 

Rak se vedno vrača

Rak je postala kronična bolezen, ki se lahko popolnoma pozdravi. Vse je odvisno od procesa zdravljenja, faze razvoja bolezni, koliko smo pripravljeni narediti zase, spremeniti naš pogled in način življenja, uvajati nove rutine, poskrbeti zase … Če po kakršnemkoli uspešnem zdravljenju nadaljujemo s starimi navadami, obstaja verjetnost, da se bo bolezen ponovila. Sicer pa je na tisoče in tisoče spodbudnih zgodb, ki govorijo v prid temu, da se rak ne vrača, če smo pripravljeni prevzeti odgovornost za svoje telo in ga končno začeti negovati na različnih nivojih. 

Rak povzročajo le okoljski dejavniki

Onesnaženja in težke kovine, ki smo jim vsakodnevno izpostavljeni (odvisno od narave samega dela, bivališča, onesnaženosti okolja …) vsekakor povečujejo tveganje za nastajanje raka, ampak rak nastaja zaradi več negativnih dejavnikov in le zaradi enega, tako da je poleg strupov iz okolja treba poiskati še druge negativne vplive na zdravje in narediti korenite spremembe, če se želimo pozdraviti. 

 

Veliko je mitov, ki so povezani z rakom. Na nas je, da se odločimo v kaj bomo verjeli in kaj bomo ponotranjili. Na srečo je veliko število ljudi, ki so kljub slabim napovedim zdravi, energični in vitalni do pozne starosti, kar nam lahko odpre novo spoznanje, da lahko naredimo veliko, tudi, če zbolimo za rakom in da se nam ni treba predati usodi. Poti zdravljenja so različne. V tem priročniku so predstavljene le nekatere. Vsak posameznik bo našel nekaj kar vibrira z njim in se pogumno in brez navezanosti na rezultat podal na pot raziskovanja, ki je vredna več kot samo zdravljenje in ozdravitev, ki sta velikokrat le stranska produkta osebnih transformacij. 

 

DODATNE METODE ZDRAVLJENJA

Poleg konvencionalnega zdravljenja se za zdravljenje raka uporabljajo različne terapije in metode. 

Med njimi so:

ozonska terapija, frekvenčna terapija, fotodinamična terapija, encimska terapija, bioresonančna terapija, terapija z DMSO, krioablacijska terapija, hipertermija, biomagnetna terapija, laserska terapija, homeopatija, ortomolekularna terapija, detoksikacijska terapija, intravenozno zdravljenje s kurkuminom, vitaminom C, vitaminom D in drugimi minerali in vitamini ter z GcMAF, akupuntura, aromaterapija, joga, tai chi, ples, meditacija, glasbena terapija, hipnoza, psihoterapija, ajurveda, TKM, naturopatija …

Vsaka od naštetih terapij ima svoje pozitivne učinke na telo. Po navadi kombiniramo nekaj različnih terapij, da dosežemo boljši učinek na zdravje. 

Zadnje čase se veliko uporablja ozonska terapija, ki vpliva na zmanjševanje metastaz, razsevkov, tumorjev, pomaga pri povečanju levkocitov in prostaciklinov, kar  pomeni večja možnost za preživetje, vpliva na regresijo tumorske mase, zmanjšuje vnetja, pomaga pri celjenju poškodovanih tkiv in ohranjanju strukture tkiva, lahko se tudi uporablja kot dopolnilna terapija pri zdravljenju s kemoterapijo in obsevanjem. Vse kronične bolečine, bolezni in trpljenja so povezana s pomanjkanjem kisika v celicah. Dr. Warburg, ki je dobil Nobelovo nagrado za otkritje vzroka za nastanek raka, je trdil, da če celici odvzamemo samo 35 % kisika, se le-ta lahko spremeni v rakavo v samo dveh dneh. 

 

Lahko marsikaj naredimo sami, saj mehanizem za samozdravljenje je izjemen. Različne dodatne terapije le ustvarijo boljše pogoje, da se telo pozdravi samo. 

 

Veliko klinik v Evropi in svetu ponuja uspešne in učinkovite metode in terapije za zdravljenje raka. 

Tukaj je nekaj

 teh klinik, ki so večinoma v Nemčiji:

 • Hufeland Klinik in Dr. Andreas Demuth 
 • Fachklinik in Dr. Alexander Herzog 
 • Praxisklinik in Dr. Frank Daudert 
 • St. George Hospital (Klinik St. Georg) in Dr. Friedrich Douwes 
 • Infusio Germany in Dr. Philip Battiade 
 • BioMed-Klinik in Dr. R. Koomagi 
 • Hallwang Clinic in Dr. Jens Nolting 
 • Medical Center Germany (Zentrum der erweiterten Medizin) in Dr. Gerhard Siebenhüner 
 • Medias-Klinikum in Dr. Karl Aigner 
 • 3E-Zentrum
 • Budwig Center (Španija)
 • Dr. Asir Kopic's Praxis
 • Goethe University Medical Center
 • Paracelsus Klinik (Švica)
 • Swiss Mountain Clinic, formerly Paracelsus Clinica al Ronc (Švica)
 • Vitus Prostate Center
 • Dr. Robert Gorter Medical Center and MediColonia
 • Hyperthermia Centre Hannover
 • Arcadia Praxis-Klinik in Dr. Henning Saupe
 • Dr. Ulrich Friedrichson's Praxis Klinik

 

Osebno (Jasmina Kandorfer) pa imam odlična priporočila tudi za kliniko Neomed na Cipru, ki ponuja izvrstne terapije po bolj dostopnih cenah, z mednarodno ekipo in zares strokovnim ter profesionalnim pristopom. 

Na kliniko sama zahajam na tedne preventivnega zdravljenja vsako leto, kjer se družim tudi z rakavimi pacienti in spoznavam njihove zgodbe o uspehu. 

Tako sva z direktorico Suzano Vitti postali zelo povezani in vam lahko zagotovim njen kontakt za posvet, kaj bi vam nudili tam, po kakšni ceni in podobno. 

Leti za Ciper so zelo ugodni, Ryan air let iz Zagreba do Cipra (Paphos) lahko dobiš tudi za 40,50 eurov. 

Pišite na info@klepetobkavi.si.

Vse zgoraj navedene klinike vključujejo v strateški plan tudi ozonske intravenozne terapije, ki so pri rakavih bolnikih lahko izjemno dragocene in upanje dajajoče.

Ozon je  resnično močan antioksidant, ki lahko izboljša delovanje imunskega sistema in spodbuja obnavljanje telesnih celic. Ko se ozon vbrizga v telo prek intravenozne poti, lahko doseže vse organe in tkiva, kjer začne izvajati svoje pozitivne učinke. Ta terapija lahko pomaga pri zmanjševanju stranskih učinkov kemoterapije, povečuje učinkovitost drugih zdravil in pospešuje celjenje tkiv.

Vendar pa je pomembno razumeti, da ozonska terapija ni čudežno zdravilo. Ne more popolnoma pozdraviti raka, vendar pa lahko pripomore k boljšemu življenju in zmanjšanju bolečin ter neželenih učinkov.

 

Vir: Jasmina Kandorfer in Jelena Dimitrijević iz priročnika DIAGNOZA RAK. Priročnik je na voljo brezplačno. 

Dostop do priročnika: https://klepetobkavi.si/brezplacno/e-prirocniki-in-izzivi.html

 

Zgodilo se je tudi predavanje na temo raka, posnetek lahko prejmete brezplačno, napišite mail na info@klepetobkavi.si

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Komentiral Darko Gojčič |

Dobr9 napisano, vendar se z marsičem ne strinjam, kot s trditvijo in izrazom "rak- bolezen". Sam se ukvarjam s kvantno tehnologijo in pomoč telesu se ne izvaja samo drugod, ampak tudi v Sloveniji. Kvantni korak in računalniki že danes omogočajo stvari, ki jih tukaj ne bom opisoval, ampak postav8jo na glavo marsikaj zgoraj napisanega. Skoraj bi rekel, da večino zgoraj napisanega.

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.