Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Moje izkušnje z mumijo/shilajitom iz potovanj okrog sveta (smešne in realne zgodbe)

Moje izkušnje z mumijo/shilajitom iz potovanj okrog sveta (smešne in realne zgodbe)

Mumijo mi je prvič iz Sibirije prinesla Maria Ana Kolman in debelo sem jo gledala, kaj to sploh je. Ko mi je rekla, da je to mumija, se mi je zdelo smešno. 
Ko je prevedla ruske zapise v slovenščino pa sem se vprašala, ali mumija sploh za kaj ni? Obstajajo res široki zapisi in nešteto receptur o njeni uporabi, tako da je človek na koncu že zmeden in se mu lahko zdi, da je komplicirano.  

In kot veste sem veliko potovala, predvsem po odročnih, neciviliziranih krajih tega sveta, kjer zdravniške pomoči ni nikjer blizu. In mumija je bila vedno z mano, ker sem slišala, da je tako vsestranska, ko pa potuješ z nahrbtnikom, pa je seveda pomemben vsak kvadratni centimeter in tista mala steklenička, ki mi jo je dala Maria Ana mi je bila tako ljuba in res dolg je trajalo, da sem prvo sploh porabila, saj učinkuje že zelo malo.  

Na mojih potovanjih so zapleti vedno bili in to je nekaj mojih zbranih zgodb o tem, kako mi je pomagala mumija ....  

Avstralija, nos in grlo ...  

S partnerjem sva bila v Avstraliji, vrnila sva se ravno iz Japonske, pred nama pa je bila še pot do Nove Zelandije in Havajev. Začela sva iz Melbourna, kjer ni bilo ravno poletje in živela sva v kombiju. Zelo redko se mi zgodi, ampak takrat se mi je .Ves stres iz Slovenije me je kljub velikim časovnim razlikam le našel in se formiral v obliki prehlada, predvsem zamašenega nosa in bolečega grla. Klicala sem domov Mario Ano in jo povprašala, kaj lahko naredim. Takoj me je povedala, da naredim raztopino iz mumije in jo posrkam z nosom (JA, Z NOSOM!) vase. Koliko je bilo to neprijetno od 1 do 10? Tam nekje 15, ampak .... delovalo je pa za 20 in bila sem v top formi v dveh dneh! Ker v kombiju na poti, kjer vsak dan narediš stotine kilometrov in podobno, ni fajn bit v prehlajen.  

Džungla na Tajskem otoku in čuden pik v temi ter oteklina 

Teden dni sem bila nastanjena na drevesni hiški na oddaljenem otoku na Tajskem, do katerega je težko priti in na njemu ni prav veliko ... bilo je sanjsko, čudovito. Vse dokler ni bilo ene dva ali tri dni veliko dežja. In to ni bila neka fenski šmensi hiška na drevesu, temveč bolj domača, brez elektrike. Ko sem se zvečer vračala v svojo hiško na drevesu, je bila že tema. Sezula sem japonke pred hiško in stopila vanjo. Naredim dva koraka in začutim močan pik v palec, ki me je zgrudil ob posteljo na tla in ko sem si prijela palec je bil otečen in to precej otečen. Ob postelji sem imela nahrbtnik in v nekaj sekundah sem zajela nekaj mumije in takoj nanesla na palec, ki je bil res precej otečen. Pripravljena sem bila urgence in še kaj, medtem časom je partner našel luč in po sobi sva pregledala kaj je bilo, nisva našla ničesar. Palec se je v nekaj minutah zmanjšal in čez 20 minut je bil NORMALNE VELIKOSTI, pik se je sicer videl. Hvala bogu, da je bilo tako vroče, da je bila mumija bolj tekoča, ker ko je mrzlo je povsem trda. Zdaj uporabljam v prahu, tako da je lažje. 

 

Sipadan (top lokacija na svetu za potapljanje) in rana v ustih 

Včasih imam več sreče kot pameti. Odšla sva na otok Borneo, kjer je dostop tudi do ene najboljših lokacij na svetu za potapljanje - Sipadan. Ene pol leta prej moraš rezervirati svoj pass, saj na dan dovolijo samo 100 potapljačev, ker je zadeva tako zelo neokrnjena in jo želijo ohraniti. Tam je dobesedno, kot bi plaval v akvariju. In midva sva šla tja na blef vprašat, po enem potopu na drugi lokaciji, ki je bolj zanimiva za potapljače, ki ljubijo bolj mikro zadeve, mini nenavadne korale. Saj je bilo fajn, samo dali so mi poškodovan regulator, ki gre v usta in dobila sem rano v ustih. 
Skratka, ta najin blef je bil real deal. Uspelo nama je, en dan prej je nekdo odpovedal in voila - midva greva lahko! Spat sva šla vsa vzhičena, ker sva pred tem že bila tudi v Avstraliji na BR, ki naj bi bila top točka, vendar je bilo ogromno mrtvih koral in sva bila malo razočarana. Sipadan pa je bojda res izjemen in tam vidiš res velike reči. Ogromne morske pse, želve, vrste rib, ki jih ni nikjer drugje in podobno ... jaz pa ... z zarezo v ustih! Kaj pa, če ne bom mogla pod vodo? Kaj pa, če bo to samo še slabše? In si nanesem na zarezo mumijo. Koliko je peklo od 1 do 10? 80 ampak samo ene par minut, potem je bilo fino. Spala sem z mumijo v ustih, s celo oblogo in imela sem jo gor vsaj nekaj do trenutka, ko nisem bila pripravljena za potope na Sipadanu. Ureznine, kot je ne bi bilo več. Dejansko sem se spraševala, če sem si samo domišljala, da jo imam, ker je bilo vse vse tip top. In potopi, nori!

Peru in natečene ustnice ter najgloblji kanjon na svetu. 

Bom hitro obšla zgodbo zatečenih ustnic partnerja na trekingu do Machu Picchu, ker nam še danes ni jasno zakaj se je sploh zgodilo, je bil pa vsem zanimiv s črno "šminko" na ustnicah, izgledal je kot največji Manson fen ;))))
Mu je pomagalo tudi takrat, da zadeva ni šla naprej. 
Sva pa pred tem imela zanimivo izkušnjo z najglobjim kanjonom na svetu (Colca Canyon), kjer sem jaz visoko precenila svoje sposobnosti španščine in sva šla dol tam, kjer se gre gor in gor tam, kjer se gre dol. Razlika je očitna in napor je bil nenormalen za gor. Če ne bi takrat redno uživala mumije (kot preventiva) in žvečila kokine liste (tam so legalni in brez njih ne gre že zaradi višinske razlike) ... bi verjetno ostala v najglobjem kanjonu na svetu. 

 

S konji po Sibiriji in ta prava gorska mumija

Ker je me je sibirska fitomedicina tako navdušila sem si seveda želela da tudi sama doživim divjo, neokrnjeno divjino Altaja, od koder prihaja ogromno rastlin, izvlečkov in gob, ki se uporabljajo v okviru sibirske fitomedicine. 
In sem je zgodil trenutek, da smo šli z našimi gledalci in Marijo Ano Kolman. 
Dva tedna smo bili na konjih, saj na tem predelu cest ni. Ti konji so bili bolj divje sorte. No, ulovijo jih na koncu sezone na način, da imajo že prej zmenjeno kateri je od koga, saj jim dajo surove pečate na telo, da jih prepoznajo in potem poleti na svojih hrbtih prenašajo ali turiste po Altaju (ki jih je res minimalno) ali pa kakšen drug tovor, pozimi pa jih znova spustijo (torej niso nič v hlevu) in so v divjini, na -20 tudi in še več, kolikor se spustijo temperature v Sibiriji. 
Skratka, ti konji so pol divji in izjemno vzdržljivi. Potovanje po Sibiriji je bilo eno izmed najlepših kar sem jih doživela, najbolj neokrnjenih in ravno tam mi je na konju Maria Ana pokazala območje, kjer se je videla črnina na gorah in povedala, to je to ... od tukaj prihaja. Divje! Sem pa opazila tudi, da je imel naš vodnik zmeraj s sabo kroglo mumije in jo je uporabljal za različne zadeve, vsekakor pa sem videla, da je z znjo pomagal konju pri boleči nogi oziromo pri bolečem kopitu. Torej pomagajo si z njo tudi pri živalih in to sem potem videla tudi doma, dejansko super deluje tudi za živali.

Še zadnja prihoda iz domače Slovenije: opeklina

Bilo je v Žalcu, kjer je Gajina babica kuhala za vso družino in si po nesreči pridelala opeklino na roki. Prav nič ni bilo nedolžno, a hvala bogu smo odreagirali takoj, najprej nekaj aloje vere gela in potem takoj na debelo mumija. 
Izjemno hitro se je zacelilo in še danes ne more verjeti, da nima nobene brazgotine, saj je kazalo, da bi morda morala celo na urgenco. Niti mehur se ni naredil kasneje, nič, samo zacelilo se je. 

Aha, mimogrede - mumija ali shijalit, to je isto. Samo najde se je na teh gorskih predelih, ki so že različne države, tako da to pomeni, da je in v sibirski fitomedicini in ajurvedi ena izmed res močnih zdravil.

In ja, nič me ni presenetilo, ko sem prišla domov snemat različne vsebine iz področja ayurvede in je Marija Gorišek povedala za odvraten preizkus, kjer so lomili noge petelinom in ugotovili, da če so takoj namazali mumijo na namerno znanstveno poškodovane noge petelinov, so se le te zacelile v rekordnih 15 urah! Noro, kajne?

 

Teh zgodb je še dosti. Mumija je bila rešiteljica nič kolikokrat in tudi veliko ljudem sem na poti pomagala z njo, ker se jim je kaj zgodilo. Od ureznin, do odrgnin, do slabega imunskega sistema, zobobola, do naporov vseh vrst in stresa in jet lega. Skratka, zelo široko. 

V času nosečnosti mi Maria Ana ni dovolila uporabo mumije iz preventive, sem jo pa seveda začela jemati kasneje ob potrebi in seveda pride zelo prav in gre vedno z nami na pot, vedno pa jo imamo tudi doma!

Redno jo uporabljam tudi vsak petek ali nedeljo, ko si vzamem čas in pripravim masko za obraz, saj je to izjemno sredstvo za pomlajevanje in moj obraz je zaradi televizijskih make upov res obremenjen. Verjetno sem predvsem zaradi tega začela uporabljati bolj mumijo v prahu, ki je meni osebno veliko bolj praktična kot tista v smoli.  V vsakem primeru sem srčno hvaležna Mariji Ani, da mi je predstavila in da je zaradi nje prišla v moje življenje in življenje moje družine. 

Srčno priporočam, da ima mumijo vsak v svoji domači lekarni, ne glede na to ali ste popotniki ali bi samo radi bili pripravljeni. 

Mumija/shilajit v prahu (100-% naravna ekološka)

Mumija/shilajit v prahu (100-% naravna ekološka)

Mumija je splošno znana tudi kot mineralna smola.

36,00
NOVO

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Komentiral Melita |

Kdaj bo artikel spet na zalogi?

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.