PONOVNO NA ZALOGI ! Joni jajček okrepi mišice medeničnega dna in posledično prinaša vrsto ugodnih sprememb za žensko ... 

Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Miti in legende o sadnih drevesih: Kako je v Slovenijo prišla vinska trta?

Miti in legende o sadnih drevesih: Kako je v Slovenijo prišla vinska trta?

Ljudje so od pradavnih časov častili drevesa kot sveta, saj so jim dajala vse potrebno za preživetje, hkrati pa so s svojimi magičnimi silami, ki so jih naši predniki znali prepoznati in razumeti, vplivala na njihovo usodo. Tokrat nam bo Maria Ana Kolman zaupala delček zgodb sadnih dreves. 3. knjiga iz cikla DREVESA – MITI, LEGENDE, ZDRAVILNOST namreč namenja posebno pozornost prav zdravilnosti sadnih dreves in njihovih plodov (opisuje mite in zdravilnost jabolke, hruške, granatnega jabolka, slive, marelice, breskve, češnje in višnje, oljke, fige, vinske trte, kostanaj in oreha). Kaj je staro ljudsko zdravilo proti driski, zakaj je čaj iz posušenih predelnih sten granatnega jabolka odličen antidepresiv ter dva kosa katerega sadja poje pred zajtrkom angleška kraljica Elizabeta II.? Ne zamudite ogleda posnetka! 

 

Sadna drevesa so bila zaradi neprecenljivega vira zdravilnih učinkovin vedno tesno povezana s človekovim življenjem. 3. knjiga iz cikla DREVESA – MITI, LEGENDE, ZDRAVILNOST namenja posebno pozornost zdravilnosti sadnih dreves.

Ste vedeli, da je vinska trta, kot pravi legenda, v naše konce prišla preko Jazona in Medeje? 

Kolhida, kjer naj bi grški mitološki junak Jazon ukradel zlato runo, je bila menda današnja Gruzija, ki velja za zibelko pridelave vinske trte. Prav Jazonovi argonavti naj bi nekaj sadik vinske trte, kot pravi mit, pustili tudi na območju današnje Slovenije. 

DREVESA – Miti, legende, zdravilnost, 3.del

DREVESA – Miti, legende, zdravilnost, 3.del

II. del, kjer so vključena drevesa, ki rastejo pri nas, izjema je le sibirska cedra.

30,00

Sorodne objave

Nas zdravstveni sistem na koncu zdravi ali nam škoduje? Nas medicina ubija?

Več kot desetletje ustvarjam oddajo Klepet ob kavi. Lotila sem se različnih tem, kjer bi lahko dobila po glavi, pa sem …

Zlom kolka in pomoč svetlobe za hitrejšo regeneracijo

Rdeča svetlobna terapija, znana tudi kot fotobiomodulacija ali fotobiostimulacija, ima številne aplikacije pri …

Da bi se zavarovali pred krvnimi strdki, razkisajte svoje telo!

Nevarnost pred strdki je postala aktualna tema zlasti v zadnjih letih …   Pretresljivo dejstvo, da vsak šesti, ki …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.