Verjetno ima tudi svojo moč? Ali pač ne?
ODGOVOR:
Običajno se čaga za različne pripravke uporablja kot celota - torej mehkejši rjav notranji del in zelo trd črn zunanji rob. Pri čaginem čaju proizvajalca Biostimul se uporablja zunanji, 2 cm širok rob, torej večinoma črni del. Medtem ko ima črni del visoko vsebnost kromagenih elementov, melanina, triterpena in antioksidantov (prav to jo uvršča na 1. mesto). Notranji rjav del ima predvsem polisaharide in betulinsko kislino. Delovanje le teh je dokazano pri težavah prebavil, srčno žilnih boleznih, diabetesu in splošni imunosupresiji (po zdravljenju, okužbah itd.). Ena najboljših študij, ki razloži razliko med posameznimi deli čage in to tudi številčno ovrednoti, je doktorska dizertacija dr. Kalašnikove, ki vam jo pošiljam v linku. Delana je bila sicer za proizvod Bifungin, ampak čago je dr. kemije odlično obdelala ne glede na naročnika oz. proizvod. Je sicer v ruščini, ampak če vas zanima, si tekst lahko prevedete z ustreznim prevajalnikom.
Lep pozdrav,
Maria Ana
Научная библиотека диссертаций и авторефератов disserCat
Če imate tudi vi kakšno vprašanje, ga lahko zastavite, in posredovali vam bomo odgovor. K vprašanju priložite tudi morebitne izvide in čim bolj konketne podatke, saj se Maria Ana pred odgovorom tudi pokonzultura z zdravnikom, onkologom, če je to treba.
Vprašanje lahko pošljete na: info@klepetobkavi.si s pripisom: Za Mario Ano Kolman.
Včasih Maria Ana priporoča tudi kakšne izdelke, nekaj jih najdete v spletni trgovini pod kategorijo IZ SIBIRIJE.
Komentarji