Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Maria Ana odgovarja: Kako se spopasti s posledicami klopnega meningitisa?

Maria Ana odgovarja: Kako se spopasti s posledicami klopnega meningitisa?
Mama je že leto in pol na infekcijski kliniki v Ljubljani. Imela je diagnosticirani klopni meningoencefalitis. Trenutno stanje je tako, da levo stran telesa malo premakne, desno pa samo malo (prste na na roki in nogi). Dolgo časa je bila na aparatu za dihanje, zdaj diha sama, občasno potrebuje nekaj podpore kisika. Velik problem je to, da ne more zakašljati ali pogoltniti sline, zaradi česar ji morajo večkrat aspirirati pljuča (s cevko posesati sluz iz pljuč).  Včasih kaj ostane v pljučih, kar je tudi vzrok za več bakterijskih okužb,ki jih je že imela (pljučnice). Diha skozi kanilo na grlu. Hrano dobiva po cevki v želodec. Usta odpre zelo malo, oči ne more odpirati in zapirati, zato jih mažejo s kremo, da se ne izsušijo. Dobila je tudi bolnišnično okužbo. Imela je že vrsto antibiotikov. Drugače se pa vsega zaveda, vsak dan ko gremo k njej na obisk, se nam nasmeji, stisne roko … Govoriti ne more zaradi kanile, ki jo ima v grlu. Pred slabim letom je že pisala z levo roko in so jo že posedali. Zgodilo se je, da zaradi sluzi v pljučih ni mogla dihati, kar so tudi prepozno opazili. Potem so jo dvakrat oživljali. Pol ure je bila brez kisika, vmes se je enkrat zbudila. Po tistem je zopet trajalo pol leta, da je prišla do te faze, na kateri je sedaj. Zdravniki pravijo, da ima zaradi klopa okvarjena centralni živčni sistem in hrbtenjačo. Zanima me, s čim bi se dalo pomagati, da ji ne bi toliko tekle sline iz ust oziroma da bi lahko zakašljala, pogoltnila slino? Kako se bi dalo pomagati glede motorike? Katera stvar bi pomagala k obnovitvi celic v možganih oziroma obnovitvi centralnega živčnega sistema in teh povezav do okončin? Ali obstaja kakšna krema ali obrazna masaža, ki bi sprostila mišice za odpiranje ust, oči in nasploh okončine oz. mišice?

 
ODGOVOR:

Vaša mama je pravi heroj! Iz napisanega sklepam, da se je okrevanje na neki točki ustavilo oz. da se je stanje poslabšalo. Nekaj izkušenj imam s tem, ker je tudi moja mama zbolela za klopnim meningitisom. Leto dni je trajalo, da se je pozdravila, se medtem znova naučila pisati in hoditi. Okvara živčnega sistema ni dokončna, je pa potrebne precej volje. Nujna pa je tudi  dobra terapija, ki si jo boste morali kar sami izboriti – je pač tako v današnjem zdravstvu. Na vsak način mama potrebuje kakovostno rehabilitacijo v zdravilišču ali v Soči in pri tem vztrajajte.

Za problem z obraznimi mišicami bom povprašala prijateljico, ki je strokovnjakinja za obrazno terapijo z akupunkturo in tehnikami refleksoterapije, in vam bom posredovala njeno mnenje.

V zvezi s proizvodi sibirske fitomedicine pa vam priporočam sledeče:


Priporočam, da jo na obisku hranite s kašo, ki jo pripravite iz sledečih sestavin:

suhe slive, marelice, fige, granatno jabolko in orehi. Lahko dodate malo vode, da bo bolj tekoče – količine naj bo 2 dcl.


Priporočam vam tudi vajo, ki vzpodbudi okvarjene centre živčnega sistema. Vajo delajte ob vsakem obisku, morda vam uspe tudi poprositi sestro ali fizioterapevtko, ki bi z mamo delala naslednjo vajo vsaj 2-krat dnevno. Po tednu dni se bo stanje občutno izboljšalo.


Vaja se dela leže in gre takole: levo roko dvignemo pravokotno in spustimo počasi ob telo, ponovimo z desno roko in potem izmenično levo in desno – 10 ponovitev z vsako roko. Sledi enaka vaja z nogami: levo nogo dvignemo pravokotno in jo počasi spustimo, potem desno, pa znova levo itd. Ker mama tega ne bo zmogla sama, ji nogo primite z eno roko pri gležnju, z drugo pa pri kolenu.

Če imate tudi vi kakšno vprašanje, ga lahko zastavite, in posredovali vam bomo odgovor. K vprašanju priložite tudi morebitne izvide in čim bolj konkretne podatke, saj se Maria Ana pred odgovorom tudi pokonzultira z zdravnikom, onkologom, če je to treba.

Vprašanje lahko pošljete na: info@klepetobkavi.si s pripisom: Za Mario Ano Kolman.

Včasih Maria Ana priporoča tudi kakšne izdelke, nekaj jih najdete v spletni trgovini pod kategorijo IZ SIBIRIJE.


 
Maria Ana je res prava zakladnica znanja, ki ga že mnogo let nabira predvsem v daljni Rusiji. V kratkem skupaj z njo organiziramo naslednja predavanja oz. srečanja, na katera seveda vljudno vabljeni.
 
čaga z eleveterokokom

Čaga z elevterokokom

Narejeno po recepturi ruskega zdravnika, onkologa in fitoterapevta dr. S.V.Korepanova.

58,00

Sorodne objave

V leto 2019 je rodilo okrog 20 žensk, ki so zanosile s pomočjo tega sibirskega pripravka!

Pred kratkim nam je pisala gledalka Martina, ki je Mario Ano spraševala o tem, kako učinkovita je stara sibirska …

Maria Ana odgovarja: Visok krvni tlak

Kar naprej se ukvarjam z povišanim holesterolom in normalnimi trigliceridi in se vrtim med 6,8 in 7,6 mmol/L. Skupni …

Maria Ana odgovarja: krožno izpadanje las oz. alopecija areata

Pozdravljeni!Žena se sooča s krožnim izpadanjem las oz. alopecijo areato. Poskusila sva že veliko stvari, pa ni nič …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.