Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Maria Ana Kolman: Kaj bi morali vedeti o energijskemu telesu človeka?

Maria Ana Kolman: Kaj bi morali vedeti o energijskemu telesu človeka?

Človek za življenje potrebuje pravzaprav zelo malo: hrano, vodo, zrak in bivališče in oblačila. Vse to mu omogočajo štirje naravni elementi: zemlja, voda, zrak in ogenj. Dejstvo pa je, da potrebuje še nekaj in to je ljubezen. Vse ostalo ne le, da je nepomembno, je celo breme. Kopičenje materialnih dobrin svobodnega človeka spreminja v sužnja in ustvarja pogoje za nesvobodno in nesrečno življenje, v katerem človek ne poseduje stvari, ampak stvari posedujejo njega. To je stanje, ki ustreza sistemom, da lahko upravljajo s človekovo zavestjo. Takšen človek potrebuje sistem – zavarovanja, alarme, naložbe, skratka sisteme vseh vrst.

Za zdravje, srečo, blaginjo in ljubezen pa so se sistemi izkazali kot neustrezni. Vse, kar potrebujemo je dovolj energije in dobra informacija. Energija je hrana, voda, zrak, ogenj (zemeljski - ogenj, vmesni - strela in nebesni – sonce, mesec in zvezde). Za sprejemanje, pretok in skladiščenje energije v telesu so potrebni »inštrumenti« in organi, ki to omogočajo: »antene«, energijski kanali, čakre (ali slovansko vitre) in kot kažejo zadnje ugotovitve znanosti (ki pravzaprav potrjujejo staro ljudsko modrost) tudi lasje.

Nosilec informacije je kromosom, v katerem se informacija zapiše kot koda. Informacije dobivamo iz okolja in iz naših misli. Misel je informirana energija! Tudi kozmos je v osnovi energija, ki jo naše telo sprejema, naše misli pa imajo sposobnost, da to energijo vodijo v smer, ki jo določijo naše želje oz. cilji! Energija se lahko ciljno usmeri samo v stanju usklajenosti duše in razuma. V nasprotnem primeru kozmična energija deluje kot motnja v »radiu« sprejemnika. Zelo pomembno pri tem je, da vizualizacija cilja širi energetske kanale. Ob tem se širi zavest in takrat človekov um lahko sliši svojo dušo. Nepotrebno je razmišljati o načinih in sredstvih za dosego cilja – pomembna je le koncentracija na cilj in vizualizacija doseženega. Duša z razliko od našega uma ne misli – ona čuti in ve, zato ne dela napak. Nikola Tesla je človekov organizem primerjal s kozmičnim mehanizmom. Možgani z neokorteksom (skorja velikih možganov) delujejo kot procesor, so primopredajnik, ki je odgovoren za misli – informirano energijo. Srce in amigdale (posebna jedra v možganih) so povezani s čustvi – informirano energijo za dušo, ki je primopredajnik za informacije iz univerzalnega energijskega polja ali vsezapisa. V vsakem problemu je tudi koda njegove rešitve. Ko duša prepozna rešitev, je nesmiselno v to dvomiti. Potrebno je doseči v sebi notranji mir – to je edini pogoj, da svoje življenje izpolnimo s srečo, zdravjem, blaginjo in ljubeznijo.

Ljudje težko verjamejo, da so njihove misli najmočnejša energija, zato temu ne namenjajo posebne pozornosti. Pa vendar se življenje neprestano spreminja prav pod vplivom naših misli. Če bi dvom v uresničitev, torej realizacijo ali materializacijo misli odpravili, bi cilj z lahkoto dosegli. Človek sam enostavno onemogoča uresničitev svojih misli s tem, da misli niso jasne, niso usmerjene v cilj, predvsem pa s tem, da išče, prosi ali celo prosjači, se boji in dvomi! Zelo pomembno je zato, da svoj namen dobesedno osrediščimo na cilj. V veliko pomoč nam je pri tem lahko meditacija s pomočjo Žive knjige, ki jo polagamo na posamezne energijske centre ali čakre. Čakre v sanskrtu pomenijo kolo ali vreteno. Določajo našo neuropsihologijo, vplivajo na naša čustva, razpoloženja, naš odnos do okolja in do samega sebe. Sanskrtska imena za čakre imajo globoko sporočilnost, ki našemu skopemu poimenovanju posameznih čaker, ki daje le informacijo o tem kje se nahajajo, dodaja smisel njihovega obstoja in delovanja:

1. čakra (korenska): MULADHARA – temelj: oblikuje se pred rojstvom, ob rojstvu in do 7.leta starosti

2. čakra (spolna): SVADHISTANA – sedež jaza, oblikuje se od 7.- 14.leta, pozitiven odnos do samega sebe

3. čakra (solarni pleksus): MANIPURA – palača biserov, cilji, volja

4. čakra (srčna): ANAHATA – nevezana; ljubezen, sočutje, tudi strah in jeza, deluje na limfni sistem in tvorbo limfocitov

5. čakra (grlena): VIŠUDHA – čistost; komunikacija, ustvarjalnost

6. čakra (tretje oko): ADŽNA AJNA – neomejena moč; razsvetljenje, navdih, neposredno znanje, udejanjanje idej

7. čakra (kronska): SAHASRARA – praznina; samouresničitev, razsvetljenstvo

 

Ko odprto Živo knjigo polagamo na posamezne čakre, se pri tem lahko preprosto samo umirimo in ne razmišljamo o ničemer, lahko se koncentriramo na določen namen ali pa razmišljamo o nekem cilju. Pri osrediščenje na cilj se misli same od sebe usmerijo v iskanje poti, ki nas pripeljejo k željenemu cilju. Večina ljudi dopušča svojim mislim, da svobodno tavajo in s tem sebe in svojo usodo prepuščajo stihiji. Da se to ne bi dogajalo, je potrebno spremeniti svoj odnos do misli – ni dovolj le menjati tok misli, potrebno je spremeniti scenarij v razumu. Pri tem je pomembno poslušati svojo dušo – duša ima namreč dostop do informacij v vsezapisu, te informacije posreduje razumu, ki jih kot podatke razlaga tako, da oblikuje misli, ki se z medsebojnim razumevanjem duše in razuma spreminjajo v materialno resničnost, se torej materializirajo. Sporočila iz t.i. vsezapisa prepoznavamo tudi kot intuicijo, ki se izjemno okrepi prav z uporabo Žive knjige.

Pojave, ki so vezani na miselno energijo in njen vpliv na okolje, je kvantna fizika razložila kot matrico – vse v kozmosu deluje kot usklajen sistem, ki ni omejen ne s prostorom in ne s časom. Obstajajo dokazi, da so nekateri od modrecev ali mahatem uspeli prestopiti v drugo resničnost in poskušajo zdaj na transcendentalni način predati svoja znanja določenim ljudem.

Osnova zapisa našega organizma je kromosom. Informacija je v kromosomu zapisana v obliki veččlene holografske kode, ki odraža prostorsko in časovno strukturo organizma. Biofotoni (svetlobno sevanje kromosoma) v njem zapisujejo informacijo o stanju organizma v danem trenutku in jo primerjajo z informacijo, ki je bila prisotna v prejšnjem trenutku. Če obstaja razlika (ki je stalno prisotna), potem se aktivirajo korekcijski mehanizmi. Holografsko zapisovanje informacije in njena korekcija je temelj homeostaze. Človekovo telo je nastalo na principu matric – postopnega prehoda holografskega zapisa iz fine, zračne slike v čvrsto, materialno sliko. V tej evoluciji so nastale matrice kot anatomske strukture človeka kot energijskega bitja:

1. matrica: fizično telo: sestavljeno je iz kosti, tetiv, mišic, kože, tekočin – skratka iz materialnih tkiv, ki jih vidimo in lahko tudi otipamo. To telo se hrani s hrano in vodo.

2. matrica: plazmatsko telo: fotografiramo ga lahko po metodi Kirlian. To telo ima svojo konstrukcijo: čakre in energetske kanale. Plazemsko telo obkroža fizično telo in glede na svojo moč izhaja iz telesnega okvira v obliki jajca. Človekova moč je odvisna od velikosti tega telesa. To telo se hrani s svetlobo in zrakom.

3. matrica: holografsko telo: tudi to telo lahko fotografiramo v visokofrekventnem polju po metodi Kirlian. Na holografsko telo hranijo naše misli in čustva.

4. matrica: telo zavesti, ki leži v osnovi nastanka kromosomov. To telo se imenuje tudi podzavest ali globinsko spoznanje. Telo misli, plazmatsko in fizično telo so »informirana« z globokim spoznanjem preteklega izkustva, v katerem je shranjen neskončen material, iz katerega so si naše misli in domišljija sposodili svojo substanco. Telo zavesti in spoznanja hranijo cilji in volja.

5. matrica: duša: je nespremenljiva osnova, ki leži v polju vsezapisa. To je telo višje, univerzalne zavesti, ki se hrani in vzdržuje z radostjo in ljubeznijo.

 

Maria Ana Kolman

29.11.2016

živa knjiga

Živa knjiga

Živa knjiga aktivira "antene", s katerimi lahko prestrežemo energijske frekvence, ki jih …

30,00

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.