Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Ljudje, ki so raje v službi kot doma z družino ...

Ljudje, ki so raje v službi kot doma z družino ...

Delo je izjemen in krasen način, da se zamotimo, če se nočemo ukvarjati s sabo, svojo družino, s svojimi stiskami, težavami, izzivi, skratka z vsem, kar nam je neprijetno in neustrezno.
Nekaj časa še uspete pritiskati te gumbe, kjer blestite v službi, doma pa ste bolj prisotno neprisotni. A čez nekaj časa začnete strmoglavljati tudi v službi, ker nimate dveh osebnosti – poslovno in zasebno, temveč eno. In ta osebnost kriči po tem, da je treba v življenju nekaj narediti. Ti kriki so lahko različni. Lahko je tudi bankrot, lahko je ločitev, lahko je marsikaj. A tudi krik je darilo, saj predstavlja opozorilni znak in kaže, kje morate narediti spremembo.

Vi ste oseba, ki deluje v svoji službi ali v lastnem podjetju. Res je, da ima podjetje lastno energijo, predstavlja neko lastno bitje, a to bitje je v neposredni povezavi z vami osebno. Če vi niste v ravnotežju, v harmoniji, potem se bo to pokazalo tudi v podjetju ali v službi.

Tudi meni je nekaj časa uspevalo, da so se posledice prepirov in nasilnega partnerstva kazale zgolj na podočnjakih in solznih očeh, kar je vizažistki uspelo lepo prikriti. Bila sem vesela, poskočna in radostna. Nekaj časa mi je uspevalo, a ko je prišla prava »mina«, ki je sesula moje partnerstvo in mene … Takrat je bila potrebna prenova življenja na vseh področjih.

To, da je posel eno, zasebnost drugo … To, da smo ločeni in da smo sposobni delovati povsem ločeno ... To je ena sama iluzija in ne dovolite si, da bi to ugotovili šele takrat, ko se upokojite.

V času izobraževanja na Fakulteti za zdravstvo sem praktično usposabljanje opravljala tudi s starejšimi ljudmi, takšnimi, ki so po upokojitvi padli v depresijo, doletele so jih vse možne bolezni in diagnoze.

Zakaj?
Njihov plan je sicer bil, da bodo po upokojitvi začeli uživati in živeti življenje. A to je bil samo izgovor, da niso zares živeli že prej. Ko je upokojitev prišla, so povsem izgubili svojo lastno vrednost, saj je bila ta povsem vezana na njihovo poslovno okupacijo. Brez službe enostavno niso obstajali. In ko so izgubili to, so izgubili sebe. Pravzaprav so opazili, da se nikoli niti niso zares našli ...
In zakaj toliko bolezni?
Poznate primer ljudi, ki celo leto zares garajo in si obljubljajo, da se bodo tistih sedem dni na morju spočili. Figo!
Ko se jim dopust začne, zbolijo. Zakaj? Ker so delovali na adrenalinu. Ko adrenalin popusti, si telo dovoli, da se zruši. In če ti uspe delovno vnemo izpeljati na adrenalinu, potem veš, kaj lahko pričakuješ.
Dober pregovor poznam, ki govori točno o tem ...
»Starost vpraša, kaj je počela mladost!«

Zanimiv je tudi primer znanca pri njegovih 60+ letih, ki je vse svoje življenje trdo delal.
S tem je ustvaril veliko denarja, tudi prepoznavnost, in res je, da so njegovi projekti poznani in priznani. A ko sva se pogovarjala o njegovem življenju, mi je zaupal ...

»Delal sem cele dni. Nisem se ukvarjal s tem, kdaj spim, kdaj jem. Prijateljev izven projektov nisem imel. Delal sem tudi ponoči, pravzaprav sem imel v pisarni raztegljiv kavč, kjer sem prespal mnogo noči. Začel sem že pri dvajsetih in šele nekje blizu štiridesetih opazil, da so se vsi moji sošolci in znanci že poročili. Nekateri večkrat. Da vsi že imajo otroke. In to več. Jaz pa ... imam svoje projekte, utrujeno in zanemarjeno telo in veliko denarja na računu. Spraševal sem se, če je to vredno še kakšno desetletje, potem pa sem se v nekem trenutku, ko enostavno nisem več zmogel, impulzivno odločil, da se upokojim. Denarja sem imel dovolj. V »pokoju« sem zdržal nekaj let. Samski seveda, nasploh precej osamljen. Nezdravih navad nisem spreminjal, dolgčas mi je bilo. Zaradi svojega denarja sem pritegnil mlada dekleta, živel sem kot »mladec«, iskal sem nekaj več, a nisem našel ...
Zato sem se odločil, da se vrnem v posel!«

Je sprejel pravo odločitev zase? Ali je znova zapadal v distrakcijo? Kdaj ga bo ujelo zavedanje, da morda nikoli ni spoznal sebe? Kdaj bo ujel užitke iskrene ljubezni, rojstva otroka, brezskrbne nedelje v pižami?
Odgovorite si sami, a znova pomislite ... Koliko ljudi se boji smrti, medtem ko jih je toliko, ki bi se morali bati tega, da pravzaprav sploh ne živijo zdaj, ko so še živi!

Dovolite si živeti polno. Vsekakor vam lahko pomaga dvigniti vibracijo kakšno predvanje, kakšno srečanje z istomislečimi ljudmi, zato vabljeni, da tokratni najpomembnejši pomladni solsticij preživite na zvočni iniciaciji v Ljubljani.

Ta dogodek in ostale najdeš tukaj:
https://klepetobkavi.si/dogodki.html

Hkrati pa naj ti povem, da smo zate v tem mesecu pripravili tudi posebno darilo v vrednosti 85 eurov, kjer ti podarjamo webinar na temo ŽENSKA V SVOJI MOČI. Povezavo dobiš avtomatsko ob nakupu katerega od izdelkov, ki ga priporočajo naši strokovnjaki.

Sorodne objave

Andrew Huberman priznava svetlobno terapijo! Fotobiomodulacija za boljši vid, pri kožnih težavah, pri ljudeh z izmenskim nočnim delom …

Andrew Huberman je eden najbolj priljubljenih znanstvenikov našega časa. Kompleksne koncepte opisuje na način, ki ga …

Kaj pa, če je rešitev ozemljevanje? Kaj lahko naredimo?

Kako deluje ozemljitvena podloga?Podloga za stol je prevodna in vas preko ozemljene vtičnice (ne, to ni elektrika, …

Zdravilni učinki digitalnega detoksa! Prihaja 21. december, najboljši čas za to ...

Digitalni detoks je proces, kjer posameznik namerno zmanjša ali popolnoma prekine uporabo elektronskih naprav, zlasti …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.