Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Letos raje prižgimo solarno svečo

Letos raje prižgimo solarno svečo

Ob letošnjem prazniku vseh svetih oziroma 1. novembru bo po vsej državi zopet zagorelo na tisoče sveč. S sorodniki in prijatelji se bomo odpravili na pokopališče in našim dragim preminulim, ki jih žal ni več med nami, prižgali eno v spomin. To je sicer lepa gesta, ki nas povezuje in druži, vendar s seboj prinaša tudi velik vpliv na okolje. Naša dejanja vsakič spremljajo tone odpadnih sveč, ki pogosto v zabojnikih končajo že po nekaj dneh. Kljub temu, da na ta način ohranjamo lepo tradicijo spomina na naše bližnje, po drugi strani našemu planetu in naravi naredimo kar nekaj škode. Kupi odpadnih sveč so vsako leto izredno veliki – Slovenci namreč sodimo v sam svetovni vrh po prižiganju nagrobnih sveč. Letos je tako idealna priložnost, da izberemo drugačno svečo, ki ne bo gorela samo nekaj dni in hitro končala v zabojniku za smeti.

Zadnja leta se na splošno pojavlja trend kupovanja trajnejših izdelkov, ki imajo daljšo življenjsko dobo. Ob čedalje večji ponudbi in ozaveščenosti ljudi lahko k sreči tudi na pokopališčih opazimo čedalje več okolju prijaznejših alternativ voščenim svečam, kot so elektronske in solarne, ki vsako leto postajajo bolj priljubljene predvsem zaradi dolge življenjske dobe in pa dejstva, da njihov plamen ne bo ugasnil že po nekaj dneh. Medtem, ko voščene oziroma parafinske sveče gorijo le nekaj dni, elektronske svetijo po 40, 60, 75, 90 ali 300 dni, solarna sveča pa ob pravilni uporabi vse do 1000 dni, kar jo naredi najbolj ekološko izmed vseh.

Inovativna solarna sveča je vsekakor sveča prihodnosti, saj s pomočjo izkoriščanja naravnega vira energije gori najdlje, hkrati pa proizvede najmanj odpadkov. Ker jo tako redko menjamo, gre za resnično trajnosten izdelek, ki bi v kratkem obdobju lahko občutno zmanjšal višino kupov odpadnih nagrobnih sveč. Prav tako solarna sveča v zrak pri gorenju ne spušča dima ali saj in je tako dodatno prijazna tudi do našega ozračja. Na pokrovu ima veliko solarno površino (sončne celice), ki sprejema sončno svetlobo in jo pretvori v elektriko, ki napaja polnilne baterije v notranjosti sveče. Za nemoteno delovanje potrebuje biti le 4 ure dnevno obsijana s soncem, gori pa tudi ponoči. Solarna sveča tako deluje vedno – v soncu, dežju, vetru, snegu, podnevi in ponoči.

Vodilna med solarnimi svečami v Sloveniji je sveča Vestina Solar, blagovna znamka inovativnega in uspešnega družinskega podjetja EMMA iz Lesc, ki se z razvojem in proizvodnjo okolju prijaznih sveč ukvarja že več kot 20 let. Vestina Solar gori do 1000 dni in nam prihrani vse skrbi o tem, ali bo naša sveča resnično gorela vse do naslednjega obiska pokopališča. Linija sveč Vestina Solar je sestavljena iz različnih modelov. Nekateri imajo ohišje izdelano iz okolju prijazne PET plastike, ki ne vsebuje škodljivega klora, drugi pa so narejeni iz stekla, ki svečo dodatno obteži, hkrati pa je tudi zelo ekološko. Steklo ima namreč izredno visoko stopnjo recikliranja, saj se po končani uporabi zmelje in ponovno uporabi za novo steklovino oziroma nov izdelek. Vestina Solar je sestavljena iz več delov in povsem razstavljiva, kar omogoča tudi enostavno ločevanje. Poskrbeti moramo le, da jo odvržemo v ustrezen zbiralnik. Prav tako je varna, saj se z njo ne moremo opeči, hkrati pa tudi praktična, saj nam z njeno uporabo ni treba skrbeti za kapljanje in čiščenje voska.

Več o ekoloških solarnih svečah Vestina Solar na telefonski številki 030 46 47 48 in na spletni strani www.vestina.eu.

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.