Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Ledvične kamne lahko stopimo s hrano!

Ledvične kamne lahko stopimo s hrano!

Ledvice imajo v našem telesu pomembno funkcijo, saj filtrirajo kri, izločajo toksine, nevtralizirajo kislino, ustvarjajo urin, proizvajajo hormone in absorbirajo minerale. Kaj pa če se v telesu pojavijo ledvični kamni? Kaj točno nam ledvični kamni sporočajo o našem zdravju in kako jih odpraviti s hrano? 
Vzrokov za nastanek kamnov je sicer več, med njimi pa prednjačita kislost urina in nepravilna prehrana. Ja, vzrok je povečini zakisanost telesa, in sicer v nekje 80 % Zakisajo predvsem mesni izdelki in predelani živalski izdelki.
Kaj pa jesti? Bazično in nevtralno hrano! Če ne veste, katera živila se uvrščajo kam, preverite seznam TUKAJ: https://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/zivila-ki-delujejo-kislo-alkalno-in-bazicno.html 
Brezplačen e-priročnik Zakisanje in alkalizacija: https://klepetobkavi.si/brezplacno.html  

Ledvične kamne v osnovi dobi 1 od 10 oseb, pri čemer mošk 3-krat pogosteje kot ženske. 

Najpogosteje se ledvični kamni razvijejo med 30. in 50. letom starosti, velikokrat pa se tudi ponavljajo (60-% verjetnost ponovitve).

Preventiva

Uživanje živil, ki krepijo ledvice

Pomen magnezija za topljenje ledvičnih kamnov

Magnezij – mineral za topljenje ledvičnih kamnov. Študije kažejo, da so ljudje s ponavljajočimi ledvičnimi kamni, ki so dodatno vnašali magnezij, zmanjšali ledvične kamne za 92,3 %. 

Kako zakisanost vpliva na delovanje ledvic? 

Kadar je v krvi preveč kislin, obremenimo ledvice. Če nočete dobiti ledvičnih kamnov, alkalizirajte svoje telo! Glavna naloga ledvic je, da iz krvi izločijo vse kisline oz. kisle odpadke presnove, ki se nato odstranijo prek urina. Na ta način uravnavajo alkalnost krvi. Kadar je v krvi preveč kislin, obremenimo ledvice. Če nočete dobiti ledvičnih kamnov, alkalizirajte svoje telo!

 

Čustvo: strah 

Razmislite, česa vas je strah. Čustvo, povezano z ledvicami in nastankom ledvičnih kamnov je intenzivna prisotnost strahu. 

 

Prehranska dopolnila

magnezij
B-kompleks (zlasti B6)
mikrobiološke kulture
vitamin D3
vitamin C
kurkumin

 

Zelišča, ki pomagajo topiti ledvične kamne

Zimzeleni gornik, njivska preslica, brinove jagode, oves, kopriva, regrat, zlata rozga. 

Tako izgledajo obroki za topljenje ledvičnih kamnov. Preverite dnevni jedilnik: https://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/naravno-topljenje-ledvicnih-kamnov-zajtrk-kosilo-in-vecerja-napitek-recepti.html

Eko zelenje (28 vrečk) z zelenjem, algami in kalčki

Najbolj primerno za ljudi, ki imajo veliko obveznosti, malo časa za zdrav obrok, so veliko …

36,40

Naravni B kompleks (iz kaljene ajde) z eko acerolo (60 kapsul)

Idealna kombinacija za vse preobremenjene mame, poslovneže, študente, vse ki včasih živijo …

23,00

ConcenTrace; popolni spekter ionskih mineralov v sledeh

Popolni spekter ionskih mineralov v sledovih za naravno ravnovesje telesa.

38,00

Sorodne objave

Kako poleti poskrbeti za dober imunski sistem, da bi bili bolj zdravi jeseni in pozimi?

Poletje je idealen čas za krepitev imunskega sistema. Vitamin D, ki ga poleti dobimo prek sonca, je dokazano …

Ultimativna nega las in kože poleti

Čeprav obožujemo poletje, lahko imamo zaradi njega določene težave z lasmi in kožo, ki so v zimskem delu leta manj …

Primanjkuje ga polovici prebivalstva! B12 – vitamin proti utrujenosti in brezvoljnosti, za zdrave možgane in dobro kri

Prve tri asociacije, ki nam rade pridejo na misel, ko slišimo za B12, so: vegani (da jim ga primanjkuje), utrujenost in …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.