Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Koronavirus s pozitivne perspektive − dobre posledice koronavirusa

Koronavirus s pozitivne perspektive − dobre posledice koronavirusa

Svet ni črno-bel in tudi koronavirus ni izključno grožnja za človeštvo. Ja, zagotovo gre za zelo trdoživ in nevaren virus, zaradi katerega obolevajo in na žalost tudi umirajo ljudje po vsem svetu ... Ampak, ali ste pomislili, kako si je zaradi ukrepov v boju proti koronavirusu opomogla narava? Pa koliko manj izkušnih plinov bomo proizvedli … Se bomo morda celo končno začeli zavedati vrednot, ki res nekaj pomenijo? ... 

Spodaj razkrivamo nekaj pozitivnih posledic koronavirusa

  1. Mati narava se je začela zdraviti. 

S sprejetjem ukrepov (karantena, samoizolacija, prepoved javnega zbiranja itd.) je drastično upadla količina transporta (avtomobili, letala, ladje …), tovarne obratujejo v zmanjšanem obsegu ali pa sploh ne (in posledično proizvedejo manj izpušnih plinov) … Na Kitajskem je končno videti oblake, voda v Benetkah je postala bistra, delfini v Italiji prihajajo vedno bližje, na Japonskem se po ulicah sprehajajo srne in na Tajskem opice …  

Narava vedno teži k harmoniji. V tem času, ko se je življenje človeka upočasnilo, sta na drugi strani zaživela živalstvo in narava. V času izolacije imamo priložnost spoznati, kako lepo bi lahko bilo življenje za vse – če bi človek le postal bolj zavesten … Če bi spoznal, da je del celote in ne njen neodvisen člen. 

  1. Inkluzivnost namesto tekmovalnosti!

Idealen čas za spoznanje, da trenuten sistem enostavno ne deluje! To, da so v ospredju tekmovalnost, boj za prevlado, denar, moč, individualnost … Pozabljamo, kako zelo smo odvisni eden od drugega in da moramo delovati za dobrobit vseh. 

  1. Občutek povezanosti

Človeška potreba po zabavi, povezovanju in pripadnosti skupini prihaja na plano s sodelovanjem pri raznih izzivih, ki krožijo po internetu. Ste že naleteli na karantensko plesanje, skupninsko petje, igranje Binga, ploskanje na balkonih kot podporo in zahvalo zdravstvenim in drugim delavcem, ki v tem času delajo ZA VSE? V času kaosa morda intenzivneje začutimo povezanost z ostalimi in se zavedamo, da v tem “zosu” nismu sami. 

  1. Priložnost za osebno rast

V običajnih razmerah vsi tarnamo zaradi pomanjkanja časa in s tem upravičujemo dejstvo, zakaj se že končno ne lotimo novega hobija, dodatnih izobraževanj, branja knjig ali strokovnega čtiva, učenja novega jezika, tehnik duhovne rasti, ustvarjanja ali umetniškega udejstvovanja … Zdaj je priložnost, da končno počnete stvari, s katerimi odlašate! Naj bo karantena priložnost za osebno rast.

  1. Soočanje s strahovi 

Misli in čustva delujejo povezano. Takoj ko zaznate, da se vas lotevajo negativne misli, jih zavestno kontrolirajte. Ne dopustite, da one obvladujejo vas. Takoj ko damo mislim moč, se to pozna na telesu in tudi na čustvih. Različne misli sprožijo v možganih različne kemične procese. Če imate obsesivne misli strahu, bodo možgani sprožili tudi fizično reakcijo, ki je prisotna pri občutkih strahu (povečan srčni utrip, potenje …). Najbolj znan hormon, ki se sproži v takih momentih, je stresni hormon oz. kortizol. S pretiranim izločanjem kortizola hormonsko ravnovesje, s tem pa tudi delovanje ostalih organov (kot veste je ravno pravilno delovanje endokrinega sistema največje zagotovilo za pravilno delovanje ostalih organov. Gre za domino efekt!). Vprašajte se: boste ostali močni ali boste podlegli vseprisotni paniki? Lahko kontrolirate epidemijo koronavirusa? Ne. Lahko pa kontrolirate svoj odziv nanj! Zdaj je čas, da se soočite s strahovi! 

Kako? Na to temo smo posneli kar nekaj oddaj s Tadejem Pretnerjem. Priporočamo ogled!



  1. Introspekcija, meditacija

Človek je pod običajnimi pogoji le redko popolnoma sam. Ker se težko soočimo sami s seboj, se zaposlujemo s pomembni pa tudi nepomembnimi aktivnostmi. Hitimo v družbo ali pa vsaj prižgemo TV in gledamo poročila ter ne dopustimo, da bi enostavno odklopili vse misli. Zdaj, ko smo prisiljeni mirovati … Izkoristimo to! Ne branimo se z vsemi štirimi in končno naredimo konkretno introspekcijo: Kje sem trenutno? Sem srečen? Kaj si želim v prihodnje? Kaj pogrešam? Kdo sploh sem? 

Preizkusite meditacije in druge tehnike. 

Nekaj predlogov BREZPLAČNIH vodenih meditacij: 

 

(Povzeto po Consciousreminder)

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.