Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Koronavirus – kako obraniti pljuča?

Koronavirus – kako obraniti pljuča?

Tarča, ki jo napada koronavirus, so pljuča, kar pomeni, da jih je treba okrepiti. Obstaja kar nekaj načinov, kako preprečiti, da bi respiratorni virusi (kakršen je tudi koronavirus COVID-19) povzročali zaplete. 90 % ljudi okužbo prestane brez večjih zapletov in v domačih pogojih jo lahko predelamo v predvidoma enem tednu.

Kaj narediti, če nimamo zaščitnih mask?

Na šal, ruto ali ovratnik kanete 1–2 kapljici eteričnega olja, ki deluje protivirusno in varuje sluznice (primerni so evkaliptus, lovor, borovci (npr. sibirska cedra), pomaranča, mandarina ...). 
Suho sluznico v nosu lahko obvarujemo z mazili na osnovi soli ali pa si sami pripravimo mazilo na osnovi kokosove maščobe ali masla ghee, ki mu dodamo malce soli.Grlo  2–3 krat na dan dan speremo s slanico (grgramo).  Maria Ana Kolman priporoča še s
piranje grla in nosnic z raztopino mumije (v ½ l tople vode raztopimo ½ male žličke mumije).

Mumija ali Altajska skalna smola

Mumija smola (altajska gorska smola)

Mumija je kot zdravilno sredstvo poznana že tisočletja.

50,00
Eterično olje sibirske cedre

Eterično olje sibirske cedre

Eterično olje sibirske cedre se v sibirski fitomedicini uporablja kot antiseptik, tonik, …

15,00

3 nasveti za krepka pljuča

VODA! 
Pljuča je treba dobro hidrirati, saj bodo tako manj dovzetna za nastajaje sluzi. Sploh starejši, ki velikokrat pozabijo na vodo, bi morali ta podatek vestno upoštevati! S tem ko pijete manj vode, povečujete zasluzenost pljuč. Telo na ta način poskuša preprečiti, da bi telo z dihanjem izgubljalo vodo, ki je primanjkuje, zato gosti sluz v pljučih in s tem ustvarja ugodno gojišče za respiratorne viruse!

ZRAK V PROSTORU
Zrak v zaprtih prostorih, kjer bivate, mora biti dobro prezračen. Vsako uro naredite prepih za minuto ali dve. Za kakovost zraka in notranjo dezinfekcijo dihal lahko odlično poskrbimo tudi z eteričnimi olji. V izparilnik nakapljajte 4–6 kapljic eteričnega olja borovcev, evkaliptusa, janeža ipd. Hkrati boste zrak tudi dezinficirali.
Maginja Blinkita podobno svetuje inhalacijo s svetim lesom Palo Santom (Več na: https://bit.ly/2U7Yyin). 
Več o splošnem vplivu inhalacij na respiratorni sistem v času koronavirusa lahko preberete tudi na tej povezavi:  https://bit.ly/39eCyXD 

 

NE SABOTIRAJTE LASTNEGA IMUNSKEGA SISTEMA!
Ne pomagajte virusom z uživanjem napačne hrane.
Če boste jedli hrano, ki zastruplja, zakisa in zasluzi telo (mleko, beli sladkor, bela moka, industrijsko pridelana hrana …), se bo količina sluzi na sluznicah dihal povečala! Večina virusov za svoj razvoj zahteva zakisanost tkiv, zato njihovo napredovanje zaviramo z bazično prehrano (zelenjava, čemaž, začimbe, alg, ječmenova trava, koprive … 
Poskrbite torej za vnos zelene zelenjave. Klorofil je namreč tisti, ki je znan po svoji visoki bazičnosti (in posledično skrbi za zmanjšanje kislosti v telesu). 

https://klepetobkavi.si/novice/podrobnosti/zelen-napitek-z-mocnim-anti-age-ucinkom-za-vsak-dan.html 

(Povzeto po zazdravje.net)

Sorodne objave

Izpadanje las in fotobiomodulacija ali rdeča svetlobna terapija (alopecija areata in androgenetska alopecija)

Tukaj boste našli zapis o resnem izpadanju las, ne samo o situaciji, kjer se ti zdi, da je morda na krtači malo preveč …

Tedenski jedilnik za manj kilogramov! Hujšanje, vitkanje in zdrava izguba telesne teže

Dolgoletna priporočila omejevanja kalorij z namenom izgube odvečnihkilogramov so zavedla mnoge in danes vemo, da so …

Kaj je pogoj, da ženska zanosi? Kaj potrebuje ženska, preden zanosi? Priprava na zanositev

Kengurujka je oplojena in proces brejosti lahko dobesedno zaustavi in zamrzne do 2 leti. To mi je osebno povedal …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.