Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

KOMUNIKACIJA IN POGOVOR S TELESOM

KOMUNIKACIJA IN POGOVOR S TELESOM

Nič kolikokrat sem se že prepričala, da je pogovor s svojimi celicami, svojimi organi, s svojim telesom izjemno blagodejno, bistveno ter ključno. V začetku se mi je ta ideja zdela tako bizarna, da nisem želela niti pomisliti na to … saj s sabo se pogovarjajo le blazne osebe, kajne?

Potem pa sem začela spoznavati nenavaden svet rastlin in znanstvene raziskave, ki so potrjujejo, kako rastline bolj rastejo in se odzivajo na človeka, ki se z njimi pogovarja. Ko sem vsaj približno razumela ta sistem, mi je bila ideja pogovora s celicami, s telesom vse manj bizarna, vse bolj realna.

Ena od stvari, ki sem jo opazila pri sebi je ta, da se zelo hitro prestrašim zaradi različnih stvari in takrat imam občutek, da mi srce zastane. Tehnika, ki jo prakticiram in je izjemno učinkovita, saj me takoj pomiri je ta, da položim roko na srce in mu rečem: “Vredu je srček, vse je vredu, lahko se pomiriš, vse je dobro.”

Poskusi, ko se naslednjič znajdeš v tej situaciji. Včasih mi je telo drhtelo še ure po tem, zdaj se pomirim v trenutku.

Kinestetični vibracijski test je tako v začetnih fazah postal moj način komuniciranja s telesom, tako ga tudi predajam na vikendih za dušo in drugih dogodkih, kjer je namen opolnomočenje človeka pri tem, da prevzame odgovornost za svoje zdravje in se neguje. 

Dodaten vpogled mi je ponudila tudi razlaga, zakaj brezžične povezave in druga sevanja tako negativo vplivajo na telo. Ravno zato, ker motijo komunikacijo našega telesa, zaradi svojih valov, ki gredo čez telo namreč povzročijo komunikacijski šum. Torej naše celice, organi, tkiva … komunicirajo med sabo, da vse deluje tako kot more. Ko ne komunicirajo več, takrat nastane problem.

Ne komunicirajo pa samo celice telesa med sabo, temveč tudi z našim umom, z dušo, podzvestjo, nadzavestjo, kakorkoli temu rečete. Sporoča nam, pošilja nam signale, opozorila. In tako ženske rečejo; “Da! Meni telo celi čas sporoča, da rabim čokolado!”. In ja, res se nam to dogaja. Pa tudi, da rabimo nekaj slanega in podobno. In krasno je, da ozavestimo te signale ter se hkrati zavedamo, da so lahko popačeni, če naše telo ni prečiščeno. Ogromno ljudi namreč zamenjuje žejo z lakoto. Kljub temu, da so jedli dovolj, so še vedno lačni. In to ni lakota, je žeja. Ko nekaj popijejo, lakota izgine.

 

Tukaj najdete tudi seznam živil, ki nam velikokrat pridejo na misel kot popačeno sporočilo našega Telesa po osnovnih vitaminih in mineralih. 

 

Žemljice, rogljički, bel kruh – manjko minerala kroma, ki uravnava neprestano željo po enostavnih ogljikovih hidratih. Krom najlažje zaužijete z vloženimi gobami. Tudi z zagotavljanjem kvalitetnih beljakovin, boste željo po takšni hrani zmanjšali, dodajte v prehrano torej več stročnic, semen (sončnična, konopljina, sezamova in bučna), oreščki (mandlji, lešniki, brazilski itd.), pa tudi sejtan, tempeh, tofu, humus, izdelki iz ajde.

Telesu lahko dnevno dozo vitaminov in mineralov zagotovite tudi z ekološkim multivitaminskim fitokompleksom, ki je dodatek k uravnoteženi prehrani.

 

Čokolada – hudo pomanjkanje vitaminov B, predvsem vitamina B3, magnezija, pa tudi kvalitetnih beljakovin. Če brez čokolade ne morete zaradi navade, poskusite s posušenimi rožiči, orehi, arašidi ali mandlji, ki vsebujejo tako beljakovine kot magnezij in vitamine B.

 

Mastna hrana – manjko kalcija in magnezija. Kalcij se nahaja tudi v mandljih, ki imajo odlično razmerje med kalcijem in magnezijem, kar zagotavlja najboljše vsrkavanje. Kalcij dobite tudi, če uživate zelenolistno zelenjavo (brokoli, ohrovt). Dobimo ga tudi iz semen, stročnic, žit in oreščkov, vendar jih je zaradi vsrkavanja hranil potrebno pred uporabo namakati.

Mleko – Poželenje po mleku lahko kaže na pomanjkanje kalcija, vitamina B12 in/ali pomanjkanje beljakovin. Aminokislina triptofan, ki jo dobite v mleku, deluje pomirjajoče, preverite vire beljakovin in kalcija ter magnezija iz zgornjih opisov. Kravje mleko zamenjajte za mandljevo ali ovseno mleko. Če imate blender, si ga lahko pripravite kar sami.

 

Sir – Če se siru ne morete upreti, vam telo sporoča, da vam manjka kalcija in fosforja. Nadomestek za sir je brokoli, ki prav tako vsebuje kalcij in fosfor, ne vsebuje pa nasičenih maščob. Nasploh boste telesu naredili ogromno uslugo, če boste izločili vse mlečne izdelke.

Šunka – Če vas pogosto grabi želja po šunki, vam očitno manjka dobrih maščob omega 3 in beljakovin. Dodajte dovolj dobrih maščob ter vitaminov, ki so topni v vodi A, E in K. Ne pozabite tudi na beljakovine, ki jih dobite iz stročnic, pa tudi iz zelenjave. Tudi brokoli je krasen izvor.

 

Sol in slane jedi – Če še dodatno solite že slane jedi, vam telo sporoča, da imate lahko leno ščitnico. Raziskave so pokazale, da željo po slanem sproži pomanjkanje kalcija, joda, železa ali kalija, ki pa se vežejo samo pod pogojem, da imate dovolj natrija.

 

Kava – Če bi lahko dnevno spili več skodelic kave se vprašajte, če gre za rutino ali pomanjkanje energije. Če ste utrujeni in bi želeli več energije, se morate s tem spopasti na drugačen način. Ponavadi ljudem, ki so utrujeni primankuje B vitaminov ter C vitamin. Tukaj priporočamo tudi multivitaminski fitokompleks, sicer pa boste svojemu telesu naredili veliko uslugo, če boste kavo zamenjali za organsko japonsko matcho ali drugim zelenim čajem.

Sorodne objave

Jasminino osebno sporočilo vsem ženskam v marcu + darilo: ZLATI LOTUS

Draga ženska, rada bi ti priznala, da sem bila toliko let izjemno stroga, povsem neizprosna do sebe. Preganjala sem sebe …

Jasmina osebno: Kako sem dojela kaj pomeni dom in ... roža življenje kot ključ, ki je lahko tvoj obesek za ključ! Darilo zate ...

Začel se je naš mesec. Mesec MAJ, ko pri nas praznujemo številni v ekipi, sama pa ga zaključim na zadnjega maja, ko bom …

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.