Pozor! 30% in 40% POPUST na hormonski program celičnega POMLAJEVANJA (ANTI AGE ADAPTO) z adaptogeni in hormonski program za obdobje menopavze (ADAPTO MENO)
Pomoč in tel. naročila
02 62 00 230
Vaša košarica Je trenutno prazna

Kje v telesu se shranjujejo posamezna čustva in kako jih osvoboditi?

Kje v telesu se shranjujejo posamezna čustva in kako jih osvoboditi?

Čeljust

V čeljusti se zadržujejo čustva jeze in zamere. Če občutite pogoste bolečine v grlu ali pa ponoči škrtate z zobmi, pomislite, da ni morda vzrok v potlačeni jezi, ki se na tak način sprošča iz telesa. 

Kako sprostiti čustvo?
Hiter in preprost način, kako se osvoboditi te napetosti, je, da oponašate zehanje. To naredite vsakič, ko začutite, da čeljust ni sproščena. Pomaga tudi enostavna samomasaža. S palci in kazalci masirajte področje od senc do brade (po zunanji strani, t. j. čeljusti). 

Vrat 
Področje okoli vratu je globoko povezano s komunikacijo in samoizražanjem. Ljudje, ki čutijo napetost v tem delu, lahko imajo težave s ščitnico, zatečenimi mandeljni in kroničnimi bolečinami v vratu. 
Kako sprostiti čustvo? 
Da bi uravnali nepravilnosti v vratu, poskusite z globokim, zavestnim dihanjem skozi usta in večkratnimi predkloni naprej. 

Ramena
Čeprav so bolečine v ramenih pogostokrat povezane z nepravilno držo in sodobnim načinom življenja, ki je pretežno sedeč, lahko bolečine v tem predelu kažejo na preobremenjenost, zaskrbljenost in žalost zaradi zlomljenega srca. 

Kako sprostiti čustvo? 

Da bi sprostili zataknjena čustva, globoko vdihnite in sočasno potisnite ramena naprej proti ušesom. Nadalje lahko z nasprotnima rokama čim bolj stisnete vrhova ramen (proti sredini telesa). 

Prsni koš
Prostor okoli srca je po tradicionalnih kitajskih praksah področje, kjer se združijo energije fizičnega in psihičnega/spiritualnega telesa. Tu shranjujemo občutke ljubezni, bolečine in depresije. Intenzivna potlačena čustva se lahko manifestirajo v srčno-žilne bolezni ali psihične težave.
Kako sprostiti čustvo? 
Pomaga dihalna tehnika, pri kateri razširite stranski del reber (vdihnete v ta predel). Začetniki lahko vadte z odprtimi usti, pri čemer izdihnete, kot da bi želeli zarositi ogledalo. Za lažjo predstavo iščite pod ključno besedo The Ujjayi breath. 

 

Boki
V bokih zadržujemo neizražene občutke zadovoljstva, kreativnosti in frustracij (še posebno v povezavi s seksualnostjo in odnosi). 

Kako sprostiti čustvo? 
Poskusite z jogijsko pozo Metulj. Ostanite v takem položaju približno dve minuti (vsaj 10 globokih vdihov in izdihov, ki jih usmerite v predel medenice). 

Še ena super metoda za sproščanje in osvobajanje čustev je tudi vrsta meditacij, ki se jih lahko naučite na prihajajočem Meditacijskem vikendu za začetnike. 


 https://klepetobkavi.si/dogodki/podrobnosti/meditacijski-vikend-za-zacetnike.html

 

Sorodne objave

Trenutno ni novic.

Nazaj

Komentarji

Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

Za namen zagotavljanja boljše funkcionalnosti, uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja ter štetja uporabnikov na spletnem mestu uporabljamo spletne piškotke.

Nujni piškotki so potrebni za optimalno delovanje spletne strani, ostali piškotki pa se uporabljajo za prilagoditev vsebin in oglasov ter analizo obiskanosti spletne strani.

Za več informacij si preberite pojasnilo o spletnih piškotkih, kjer lahko vedno zavrnete posamezne spletne piškotke.